Jump to content

odrzavanje zive ograde izmedju susjeda


gmatij41

Preporučene objave

prije 10-tak godina posadio sam tuje izmedju sebe i susjeda,zicana ograda je na medji(isto sam je ja postavio),tuje su 70-tak cm u mojoj parceli,sada su se one spojile i nastala je lijepa ziva ograda ali...?posto je zicana ograda visine 1,3m a tuje oko 2m,iznad zice su krenule na susjedov zracni prostor,prosle godine je zatrzio da predjem u njegovo dvoriste i osisam grane,sto sam ja i napravio,ove sam ga pitao,dali da to opet napravim,rekao je da mik vise nece dozvoliti ulaz ali isto tako svakodnevno inzistira da taj problem rijesim,nece ih niti on sam sisati,niti me pusta u dvoriste.napominjem,da je to strana,na kojoj je on inace trebao napraviti ogradu!pomozite mi savjetima,molim vas!!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Članak 105. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima

 

st.1.

 

Vlasnik smije iz svojeg zemljišta istrgnuti žile i korijenje tuđeg drveća i ostalog raslinja kao i odsjeći grane tuđeg drveta i dio debla,koje se nalaze u zračnom prostoru iznad njegove nekretnine i zadržati ih za sebe,ili se pak služiti dijelovima tuđeg drveta.

 

 

Ako korijenje grane i sl. prouzroče štetu susjedu tada on ima pravo tražiti naknadu štete.

Da bi sve to izbjegli

 

pokušajte porezati grane i očistiti ih do međe tj. do zračnog prostora susjeda, i u tom slučaju Vi ste ispunili svoju obvezu a susjed će imati pogled na štapove umjesto na lijepe grane .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

rubens je napisao:

Kupi 2-3 kg friških svinjskih šnicala, jedno 10 litara nekog vina od koga te sutra neće boljeti glava, krumpira, luka, rajčice, kruh obavezno ispod peke.

 

Zapali roštilj, spremi sve to lijepo i pozovi susjeda, njegovu ženu i sve ostale. Kad se naklopate i popijete malo, dogovorite se ko ljudi.

 

 

:-):palac: ovo je jedan od najjačih savjeta i najbolje pali ako druga strana ima imalo razuma!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija