Jump to content

PORODILJSKA NAKNADA i prijasnji staz


anonimno

Preporučene objave

Ako me pamćenje ne vara, sličnja pitanja se pojavljuju učestalo. Tipa: radim dva mjeseca, a onda sam na rodiljnom dopustu. Prije toga nisam nigdje radila, ali sam u sedmom mjesecu trudnoće imala sreću da se zaposlim. A da sve bude u skladu sa isplatom naknade plaće, slučajno sam prijavljena na najvišu osnovicu. Na zdravlje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I tamo kazu da je to sve od slucaja do slucaja kao da ne postoji neki apsolutan zakon. Ili jednostavno ne zele reci.

 

Uglavnom, do informacija se ne moze doci.

Stitimo drzavu, a jedni drugima ne pomazemo kao da se radi o pljacki banke.

Radi se o "pljacki" doprinosa nasih muzeva, mama, tata i nas samih, ali cemu pomoci u tome kad ne volimo da je nekome drugome lakse nego nama, zar ne?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

IMAŠ PRAVO NA TU PLAĆU AKO SU TI ISPLAĆENE DVIJE PLAĆE PRIJE MJESECA U KOJEM IDEŠ NA OBVEZNI PORODILJNI.NAZOVI HZZO ZAGREB I TRAŽI PRAVNU SLUŽBU.JA SAM TAKO URADILA I SUPER SU PRIJATNI.JEDINO AKO IDEŠ SA BOLOVANJA NA PORODILJNI ONDA DOBIJEŠ MINIMALAC.NE TREBAŠ IMAT 6 MJESECI STAŽA.AKO JE JEDNA PLAĆA ISPLAĆENA ILI SI NEZAPOSLENA OPET MINIMALAC.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ste zaposleni trebate podnijeti HZZO-e propisanu dokumentaciju (Izvješće o bolovanju, Potvrdu o plaći i svoj broj tekućeg računa), a onda će se provesti određeni postupak (neki to nazivaju tamo neki upravni postupak). Ako ste sada nezaposleni, tada opet morate podnijeti propisanu dokumentaciju, naravno tek nakon poroda. Ne znam zašto uporno tvrdite da Vam u HZZO-e nitko ne želi dati odgovor. Nakon podnošenja zahtjeva se utvrđuju činjenice i naravno da nitko unaprijed ne može odgovoriti na Vaše pitanje. Ukratko: zahtjev se podnosi nadležnom Područnom uredu odnosno Ispostavi Područnog ureda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija