Jump to content

branitelji koji su prodali dobivene državne stanove


totatota

Preporučene objave

A što kad te stanove iznajmljuju jer im ne trebaju a dobili su na tamalju lažne invalidnosti.Ovakve lešinare poštovana Totatota treba hrabro prijavljivti svim mogućim inspekcijama,valjda će i one početi raditi posao za koji su vrlo dobro plaćeni.Ne trebamo očekivati da će se spomenuti šljam sam prijavljivati, svi ih znamo bar po nekoliko!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

e pa čekaj, znam i ja trojicu koji su to isto napravili.....ali su prodali stan koji im je po zakonu pripadao ( o tome kakv je zakon nije predmet ovoga) jer su im bili mali, podizali kredit pa kupili ili kuće ili veći stan. Jer to lopovluk...daj pametnije je VIKATI na one koji imaju jahte, ajme kakvih sam sve vidjela ovih dana.....mozak da ti stane, kažeu cijena im je kao tri stana. E takvi su zaštičeni!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

ko zna,zna,njemu stana dva-pa ih proda,i nakraju u roditeljskoj kući se nastani.jamio on.široke ruke.pa kad ćemo biti pošteni u javnost s tim podacima!radi svih bolesnih koji još prava niklakva nisu na mirovinu minimalnu ostvarili. radi invalida koji su ruke i noge po bojištima ostavili, radi majke domovine i pravde. pravde koja je stisnuta ko zrno papra, ali je ipak tu negdje u zraku. :vrti:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

 

Čovjek može biti ogorčen ,nemoćan ,tužan i štošta drugo , može živjeti u bijedi u problemima ,međutim mora biti nedopustivo hrabar i neuviđavan

pa čitavu jednu grupaciju nazvati " branitelji lažovi ".

 

Trebali ste biti roditelj 1991 i dalje , Vaše dijete na ratištu , a vraćen u najlon vrečici raznesen od neprijateljskog oružja .To su branitelji , invalidi ,bolesni od PTSP.Branitelji su davali svoj život , život svojih najmilijih i tada nisu tražili ništa , a država svakom koji je dao svoj doprinos u stvaranju lijepe naše duguje mnogo jer to su heroji a ne branitelji-lažovi ,pa čak i kad su prodali dobiveni stan i usleili se u roditeljsku kuću,iz koje ih može i roditelj i braća iseliti kad im se prohtije .Procedura dobivanja stana je transparentna , pa čisto sumnjam da je netko dobio dva stana .Postoji mogućnost da je netko uselio u roditeljsku kuću i

prodao dobiveni stan ,ali i tu postoje uvjeti pod kojima se to može učiniti.Bilo bi dobro da svi oni koji su čuvali sebe i svoje dok su ti branitelji davali sve od sebe prije bilo kakovog komentara da dobro razmisle što su oni osobno dali za lijepu našu ,jer lijepo je kada čovijek može vidjeti najprije ono što je pozitivno kako kod pojedinaca tako i u društvu u cjelini ..

Vjerujte svatko ko dira u branitelje u meni izaziva osjećaj

žaljenja i gađenja istovremeno.

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

e moj veteran ostavi se emocija. zašto misliš da u kući nemam sve te dijagnoze? imam brata koji je s 18 u rat pošao.od države ništa nije tražio. normalno radio.onda se razbolio i prima socijalnu pomoć. zašto se ne smije pričati o lešinarima koji su grabili gdje se grabit dalo? jer im nitko ništa ne može. ne boli mene da imaju oni kojima se zna ratni put.ali......nitko nikad neće razotkriti lažove. i one koji su im omogućili to. postoji sud kojem izbjeći ne mogu,na kraju.sudit će jedan sudac za sva dijela i nedjela.ovi lujdski sudovi su spori i prevrtljivi.pozdrav svima bolesnima i prevarenima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

totatota je napisao:

što sa onim braniteljima koji su od države dobili stanove,a onda ih prodali-kad će njihova imena u javnost?

mene kao hrvaticu upravo to zanima.

takvo što naziva se prevara.

dajte imena prevaranata u javnost.

ja znam trojicu koji su uradili to.

 

Među braniteljskom populacijom ima lažova i prevaranata vjerojatno koliko i u bilo kojoj drugoj socijalnoj skupini (umirovljenici, poljoprivrednici, pravnici, ... itd.), to je bar jasno.

Međutim, da bi uopće mogli govoriti o braniteljima koji su od države dobili stan i nazivati ih lažovima i prevarantima jer su isti prodali trebamo znati barem neke osnove:

 

1. Pravo na stambeno zbrinjavanje imaju samo oni hrvatski branitelji koji su ostvarili trajni status HRVI-a, a ne svi.

 

2. Odobreni stambeni kredit koristi se prema uvjetima iz Uredbe o stambenom zbrinjavanju (...) i ugovora o stambenom kreditu.

Namjensko korištenje odobrenoga stambenog kredita nadzire Stambena komisija.

 

3.Naplata odobrenoga stambenog kredita osigurava se hipotekom na nekretninu ili izjavom dvojice solidarnih jamaca ili mjenicom.

Uvjeti i način osiguranja naplate odobrenoga stambenog kredita određuje se ugovorom o stambenom kreditu prema Zakonu o obveznim odnosima.

 

4.Ugovor o stambenom kreditu Ministarstvo može jednostrano raskinuti u sljedećim slučajevima:

a) ako se odobreni stambeni kredit koristi nenamjenski,

b) ako je korisnik stambenog kredita dao netočne podatke koji su utjecali na to da dobije kredit,

c) ako korisnik stambenog kredita proda stan ili obiteljsku kuću kupljenu kreditom prije nego što otplati kredit, osim ako to čini namjenski radi kupnje druge kuće ili stana,

d) ako se odobreni stambeni kredit ne vraća na način i pod uvjetima iz ugovora o stambenom kreditu.

 

5.U slučaju jednostranog raskida ugovora o stambenom kreditu korisnik stambenog kredita obvezan je vratiti odobreni a neotplaćeni stambeni kredit u roku šest mjeseci od raskida ugovora.

 

Kao što vidite HRVI koji je stambeno zbrinut može, ne kršeći pozitivne propise, prodati stan (i prije nego što vrati kredit) ako to čini radi kupnje druge kuće ili stana.

 

Naravno, nevezano za gore navedeno, ako znate bilo koju osobu za koju smatrate da je "lažni" branitelj, odnosno HRVI ili da se ispunio bilo koji od gore navedenih uvjeta za raskid ugovora o stambenom kreditu, prava adresa je: USKOK, Državno odvjetništvo, MUP, MOBMS, a ne ovaj forum.

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za sve nepravilnosti krivi su vlastodršci koji štite privilegirane jer su i sami privilegirani. Sve je to jedno nerazmrsivo klupko laži, prevara i korupcije za koje nema lijeka, jer je previše ručica umočeno u pekmez. Nije li tužno i smiješno istodobno to da oni koji pobjede na izborima slave, a trebali bi biti jako zabrinuti. Zamislite da mi kao pojedinci dobijemo u naslijeđe nekretnine opterećene s tisuću plombi, pa da to onda slavimo kao veliki dobitak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Koje lijepo citiranje zakona,koje razmetanje znanjem. Sad bi ja trebala prijavljivati ono što znam,a službe kojima je to posao neznaju? blago ti se meni.pozdrav svima prevarenima i bolesnima koji svoja prava ostvarli nisu, koji iz kuće nemogu.daj im bože snage da prebole nepravde ljudske. :tuzan:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

totatota je napisao:

Koje lijepo citiranje zakona,koje razmetanje znanjem.

 

Pretpostavljam da je ovo iznad namijenjeno mojoj malenkosti jer sam jedini citirao odredbe Pravilnika kako bi pokušao odgovoriti na vaše pitanje.

Naime, osim besmislene generalizacije u naslovu vašeg topica, postavili ste i pitanje, koje je - da vas podsjetim - glasilo:

"što sa onim braniteljima koji su od države dobili stanove,a onda ih prodali-kad će njihova imena u javnost?"

Vas je to kao Hrvaticu zanimalo, a ja, naivan kakav već jesam, odgovorio da prodaja stana ne mora uvijek biti nezakonita i pritom, o užasa, citirao propis koji to potvrđuje.

Stvarno nezrelo od mene da na pravnom portalu citiram pravne propise.

 

totatota je napisao:

Sad bi ja trebala prijavljivati ono što znam,a službe kojima je to posao neznaju? blago ti se meni.

 

Ma, vi ne trebate ništa, osim da svakih mjesec-dva kompostirate po koji novi magloviti post na ovu temu.

U zdravlje!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ova tema je osobi koja ju je otvorila ko neki as iz rukava.Kak se samo setila da uopče ima temu.Ljudi moji,ja sam lajav ko pes i otvaral sam svakakve teme,brisano mi je i kaj je trebalo a i nekaj kaj baš i nije jer kad gledam naslov teme imam se pravo i to pitat.Uspjeli ste čak u raspravu uvuči i največeg vuka na forumu,morskogwuka koji svojim znanjem o pravnoj problematici a pogotovo o pravima branitelja pomaže svim forumašima.Pusti to morskywuk,odi rađe čitaj problematiku a kaj buš tu komentiral.To bumo mi tribuni sa manjkom pravnog znanja preuzeli.Poruka i moderatorima,nije li naslov teme iznimno provokativan za jednu cijelu populaciju?Imam nekaj previše iskustva sa brisanjem postova pa čak i isključivanjem iz foruma pa malo razmišljam o kriterijima.Vi ste pravnici,nek Vaše "presude" budu ipak malo razumne za nas "obične" forumaše.Ovo Vam pišem jer morate imat na umu osjetljivost naše populacije. :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

da, trebalo je ime ove teme uljepšati,u navodnike staviti.crveniti se trebaju onu službe koje su braniteljima nazvali one koji bojišta nisu vidjeli.postoje neke orlušine koje su vremena imali smišljati šta više steći, kad im je već omogućeno.

oni pravi liječe se po centrima za psihotraumu.ako već sebi zbog nepravdi nisu presudili,ostavljeni i bolesni.znam i takve kojih više nema jer ih umorilo pričati gdje su ratovali.pozdrav zaboravljenima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

ne dolazi u obzir da brišete temu. »neki branitelji lažovi« to bi mogao progutati. ali gornji naslov, još od sestre branitelja. prošla su tri tjedna a nitko ju nije po jeziku. kako si mogla i za svoga brata reći da je lažov. nadam se da je saznao što pišeš pa te se odrekao. prozvala si i mene pa ćeš vidjeti tko je »branitelj lažov« u novoj temi pod nazivom »ako treba ići ću ponovo« koju ću otvoriti sutra bojim se da će uvu obrisati). molim pomoć iskusnih da me vode do slobode (jer sam talac samog sebe prije svega).

 

seljaci su gospoda, a ovi drugi su seljačine a kako sam iz grada mogu ti reći da građana ima sve manje a seljačina sve više, što je dobro za selo a loše za grad.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

totatota je napisao:

što sa onim braniteljima koji su od države dobili stanove,a onda ih prodali-kad će njihova imena u javnost?

mene kao hrvaticu upravo to zanima.

takvo što naziva se prevara.

dajte imena prevaranata u javnost.

ja znam trojicu koji su uradili to.

:palacdolje:

 

Da je država htjela zabraniti raspolaganje sa stanovima, to bi i učinila prilikom dodjele istih. No, to prilikom kupnje stanova nije mogla učiniti budući da se radi o KUPNJI, a ne o darovanju stanova. Kod ove kupnje radi se o kupnji stanova pod povoljnim uvjetima (popust koliko stradalnik ima postotak tjelesnog oštećenja) odnosno kupnji uz 100% popust (kod obitelji poginulih branitelja i HRVI od 80 - 100%) jer i oni dobivaju ugovor o kupoprodaji. Kad netko od stradalnika postane vlasnik takvog stana sa njim može raspolagati bez ograničenja!!! Kod darovanja stanova i kuća na području posebne državne skrbi radi se o darovanju, pa sa istim daroprimci ne mogu raspolagati prije isteka roka od 10 godina. Nadalje, sredstvima dobivena otplatom stanova koristi se dalje za dodjelu kredita HRVI, pa je i interes države da se takvi stanovi otplate prije, nego li za 30 godina!!

s obzirom na navedeno, mislim da treba zaboraviti priču oko nekakve rasprodaje stanova jer je isto legalno. :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija