Jump to content

Žalba - (osiguranje ne želi isplatiti štetu)


giani81

Preporučene objave

Želim napisati žalbu osiguravajućoj kući koja mi ne priznaje zahtjev za naknadu štete?

Imao sam prometnu, automobil mi je oduzeo prednost ja sam bio na vespi, pokušao ga izbječi i pao. Šteta ni je izgledala velika i ja nisam ozlijeđen osim (natučena ruka i kuk)tako da nije bilo policijskog očevida. Mi otišli na procjenu, rješili papirologiju, sve ok.

Kad ono dođe dopis da osiguranje ne priznaje štetu jer nije bilo kontakta između vozila i auto nije oštećen, tj. nema dokaza, niti zapisnika, svjedoka...

I ako je čovjek priznao krinju, oni kažu to ste namjestili...

Našao sam svjedoke koji mogu potvrdit da se prometna dogodila, zvao sam policiju da mi naknadno naprave neki zapisnik, obratio se uredu pravo branitelja.

Što još mogu učiniti?

Kako da napišem žalbu?

Puno hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
  • 4 godina kasnije...

Poštovani,

imam sličnu situaciju, a radi se o slijedećem: Nedavno sam imao prometnu nesreću, i nisam kriv. Nesreću je izazvao vozač vozila koji je nesmotreno izlazio na glavnu cestu. Vozač drugog vozila, da bi izbjegao direktan sudar s nesmotrenim vozačem skreće u lijevo, prelazi na moj kolnički trak i direktno se sudara samnom - frontalno. Policija je bila, napravila zapisnik u kojem stoji da je kriv vozač vozila koji se neoprezno uključivao u promet. Njegovo osiguranje odbija isplatiti štetu, jer kažu da njihov osiguranik nije sudjelovao u sudaru, iako ga je izazvao. Kako da naplatim štetu? Kome da se obratim za pomoć??? Zna li tko dobrog odvjetnika?? POMOZITE???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bovu,

ja sam već podnio zahtjev za naplatu štete osiguranju vozila koje nije direktno sudjelovalo u sudaru. Mogu li, s obzirom da sam već jednom podnio zahtjev, ponovno podnijeti zahtjev osiguranju koje osigurava vozilo koje je udarilo u mene? Postoji li koji rok u kojem moram podnijeti zahtjev za naknadu štete? Već je prošlo 2 mjeseca od sudara.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija