Jump to content

Odbili me jer nije pisao ptsp, nego anx-depr.poremećaj, neuroza i fobije


pegy

Preporučene objave

Početkom 1992. do kraja rata bila u ratnoj postrojbi. Radila sa poginulim, ranjenim braniteljima. Odlazila u kuće dojaviti pogibije i ranjavanja. Oboljela: vodili me pod raznim dijagnozama anxiozno depr.poremećaj, pod stresom, fobični napadi. Tako sam pila tablete i radila. Odbila me prvostupanjska komisija jer da to "nisu bolesti koje sam mogla zadobiti na tom poslu", odbili me po žalbi i u Zagrebu. Propustila sam tužbu Upravnom sudu RH.

Sada mi se stanje pogoršalo. Sad me upućuju pod dg. PTSP 43.1.

Iz tog ratnog vremena, imam 50-ak nalaza psihijatra iz kojih se vidi strah, tjeskoba, nesanica, nemir . Isto toliko imam nalaza iz tog ratnog vremena sa HMP gdje mi je dolazilo slabo na poslu pa sam prevažana na hitni trakt, jer mi je od šokova sa mrvim braniteljima dolazilo slabo, pa mmi je i srce tada radilo abnormalno.

Mučim se i radim sa hrpom tableta, eto, već 20 godina. Sve je evidentirano.

Postoji li mogućnost kakve revizije, vještačenja ili čega? Šef psihijatrije mi je rekao da su prema meni bili nepošteni jer da su "PTSP zamijenili glupim dijagnozama" i tako me uništili, ali on smatra da je prava dijagnoza čisti PTSP i da se moram boriti.

Radim u drž.službi na neodređeno vrijeme. Imam 27 godina staža i 47 godina.

 

Imam li ja ikakvih prava?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U invalidsku braniteljsku mirovinu bez statusa HRVI ne možete. Možete u civilnu invalidsku mirovinu+dodatak za ono vrijeme koje ste proveli u ratu ukoliko vještak u HZMO iz vaše medicinske dokumentacije ocijeni prilikom procjene radne sposobnosti da ste radno nesposobni, a da li će to biti opća ili profesionalna mirovina odlučiti će pored vještaka i liječničko povjerenstvo.

 

Što se tiče ostalih prava imate ih kao i ostali branitelji (ukoliko imate status hrvatskog branitelja).

 

Pogledajte u Zakonu o pravima hrvatskih branitelja. Evo link:

 

Tu ćete naći gotovo sve što vas zanima.

 

http://www.zakon.hr/z/325/Zakon-o-pravima-hrvatskih-branitelja-iz-Domovinskog-rata-i-%C4%8Dlanova-njihovih-obitelji

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Provela sam u ratu od 30.3.1992-30.06.1996. godine. Status HRVI više ne mogu dobiti jer su mi rokovi prošli, zar ne? (iako sam ovo stekla u ratu a ne u kafiću)

A, kolika ta mirovina može iznositi, npr. civilna invaidska + dodaka (koliki je to dodatak).

Mrljavac, Vi ste moj dobri duh. Molim Vas uputite me jer se osjećam izigrano, prevareno i pljunuto od strane svoje Domovine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na to pitanje je teško odgovoriti jer treba uzeti u obzir prosjek plaća tijekom vašeg radnog staža i ne znamo da li ćete dobiti opću ili profesionalnu nesposobnost na procjeni radne sposobnosti (ukoliko budete procijenjeni kao radno nesposobni).

 

Najbolje bi bilo da razgovarate sa svojim izabranim liječnikom tj. liječnik bi trebao iz vaših dosadašnjih nalaza vidjeti imate li šanse da ostvarite mirovinu.

 

Treba vam brdo liječničke dokumentacije (nalazi specijalista, dnevna bolnica ili ležanje ili grupne psihoterapije, psihološko testiranje-obavezno).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Liječnicu sam morala promijeniti, jer nije bila zainteresirana za moje stanje. Samo je pisala recepte za lijekove, ali mi nijednom nije spomenula kontrolu psihijatra itd.

Nova liječnica je odmah krenula sam psihijatrijom, uputila me sa šifrom 43.1

Koja je razlika od OPĆE u odnosu na PROFESIONALNU NESPOSOBNOST?

Da li sa hrpom tableta mogu raditi na sudu?

Imam brdo liječničke dokumentacije, od psihijatara.

20 godina pijem lijekove, bez prekida.

Da li psihološko testiranje obavljam u psihijatriji ili kod psihologa?

Sorry, više neću pitati - gnjavim, gnjavim..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Razlika u mirovini između opće i profesionalne nesposobnosti je 20-25%.

 

Sa općom nesposobnošću ne smijete raditi ništa osim nekih lakših poslova za koje se smije sklopiti ugovor o djelu (posao ne smije imati obilježja ugovora o radu).

 

Sa profesionalnom nesposobnošću (mirovina je manja od one mirovine sa općom nesposobnošću 20-25%) smijete raditi, ali bi vam mirovina bila umanjena odprilike upola, ali imali bi pravo na cijelu plaću, jedino bi morali plaćati doprinose kao svaki radnik.

 

A ovo što pitate za hrpu tableta i posao na sudu, na to vam može odgovoriti jedino vaš liječnik na osnovi nalaza liječnika specijalista - psihijatara i psihologa, a ovisi i u kakvom ste zdravstvenom stanju i vrsti posla....

 

Psihološko testiranje se obavlja kod psihologa. Možete se naručiti u bolnici (besplatno je ali morate duuugo čekati), a možete i kod privatnika i dođete odmah na red, ali to se plaća (kako kod koga ali mislim da je negdje između 400-600 kuna).

 

Najbolje da pitate psihologa odmah (onog kod kojeg se mislite naručiti, ako imate namjeru ići kod privatnog psihologa).

Većina branitelja je po mom saznanju išla kod privatnika. ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postoji li više ikakav način da se nalazi dobiveni u ratu, dok sam bila u ratnoj postrojbi ocjenjuju u tom smislu ili oni uopće nisu bitni kao posljedica obnašanja dužnosti u ratu? Postoji li mogućnost vještačenja da dokažem da sam oboljela u ratu (evidentno iz nalaza) i da li mi bolovanje pod šifrom PTSP omogućuje bolovanje u visini cijele plaće?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja želim pokrenuti obnovu postupka. Tako su me uputili u Jedinici za psihosocijalnu pomoć branitelja. E sad, pravnica tamo kaže da mora proći najmanje 2 godine od posljednjeg rješenja ... Ovdje je posljednje rješenje 2006. godine... Međutim, ja želim svakako pokrenuti obnovu postupka jer znam da su me prevarili. Pravnica mi je još navela i to da, tijekom 1992. godine, mnogi liječnici nisu niti dijagnosticirali ove simptome pod ptsp, već ovako anxiozno depresivna stanja, fobična stanja .... Prema tome, ja sam na neki način "prevarena". Ukoliko mi odbiju zahtjev za obnovu, da li u tom rješenju, u uputi o pravu na žalbu stoji da imam pravo pokrenuti tužbu protiv RH ili uopće nemam pravo izjaviti žalbu odnosno pokrenuti spor? Želim ovo tjerati do Suda za ljudska prava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja želim pokrenuti obnovu postupka. Tako su me uputili u Jedinici za psihosocijalnu pomoć branitelja. E sad, pravnica tamo kaže da mora proći najmanje 2 godine od posljednjeg rješenja ...

 

Ukoliko mi odbiju zahtjev za obnovu, da li u tom rješenju, u uputi o pravu na žalbu stoji da imam pravo pokrenuti tužbu protiv RH ili uopće nemam pravo izjaviti žalbu odnosno pokrenuti spor? Želim ovo tjerati do Suda za ljudska prava.

 

Da moraju proči 2 godine od zadnjeg 2. st rješenja to vrijedi za obnovu - ponovno pokretanje o utvrđivanja statusa hrvi-a a ne za obnovu postupka kod hzmo-a. Kod hzmo-a može proči i 6 mjeseci za ponovnim postupkom pred njihovim vještakom.

 

Imat češ pravo na žalbu, ali naoružaj se strpljenjem jer se na odgovor na žalbu čeka oko 9 mjeseci, nakon žalbe češ imati pravo na tužbu ali i tu se naoružaj strplenjem jer se tužbe rješavaju oko 3 godine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bila si na komisiji za pricijenu invalidnosti prije novog zakona.

kad prođu dvije godine imaš pravo ponoviti postupak .

nove nalaze predaj u u državnu upravu,odjel za branitelje.

kad dobiješ invalidnost

radi i procijenu radne sposobnosti i procijeni priloži nalaze koji se odnose na posljedice navedene u nalazu i mišljenju dlp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana.

Puno je kod vas toga "nejasno"da bi mogli uopće i dobiti pravi odgovor...Naime spominjete komisiju,odbijanje,a istodobno napominjete da ste u radnom odnosu....pojasnite malo trenutni status-zaposlenje,bolovanje i koliko dugo,status HRVI,ili bez...borbeni sektor ili ne ....status HB itd...probajte konkretno pitati što vas zanima jer ima ovdje kvalitetnih ljudi koji Vam mogu pomoči dobronamjernim savjetom...

Lijep pozdrav...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

od 1992. godine imam psihičke tegobe otkada sam radila sa poginulim, ranjenim i exhumiranim vojnicima. Imam brdo liječničke dokumentacije koja to dokazuje. Međutim, tada mi nisu pisali PTSP, već ovo što sam navela anxiozna slika, fobični napadi, neurosis ... Svašta su mi pisali, ali ja nisam uopće vodila računa o tome da treba pisati PTSP.

Imam 915 dana borbenog i valjda, 1000 neborbenog sektora.

U prvom stupnju su mi napisali da to što sam gore navela, da NIJE MOGLO utjecati na moje zdravlja :) Žalila sam se i drugostupanjsko tijelo odbilo je moju žalbu, jer "da nisam bila na prvoj crti bojišnice" pa da te bolesti nisu mogle utjecati ... :)

Nastavljam se ambulantno liječiti, što činim do dan danas.

Pijem lijekove i radim u sudu kao službenik.

Sada sam nedavno posjetila Centar za psihotraumu i imam PTSP 43.1, PTSP visokog intenziteta (prema nalazu psihologa) i upućuju me na daljnje liječenje, u grupi ili dnevnu bolnicu.

Ja još pokušavam raditi, ali osjećam da mi je sve teže pratiti rasprave.

Bojim se da neću još dugo moći ovako, pa razmišljam da pokrenem obnovu postupka. Kako je odavno prošlo dvije godine od donošenja drugostupanjskog rješenja, ali Zakon navodno ne definira do kada smiješ podnijeti zahtjev, to mi je želja da pokušam sada i razmišljam na koji će me sad način odbiti ...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

od 1992. godine imam psihičke tegobe otkada sam radila sa poginulim, ranjenim i exhumiranim vojnicima. Imam brdo liječničke dokumentacije koja to dokazuje. Međutim, tada mi nisu pisali PTSP, već ovo što sam navela anxiozna slika, fobični napadi, neurosis ... Svašta su mi pisali, ali ja nisam uopće vodila računa o tome da treba pisati PTSP.

Imam 915 dana borbenog i valjda, 1000 neborbenog sektora.

U prvom stupnju su mi napisali da to što sam gore navela, da NIJE MOGLO utjecati na moje zdravlja :) Žalila sam se i drugostupanjsko tijelo odbilo je moju žalbu, jer "da nisam bila na prvoj crti bojišnice" pa da te bolesti nisu mogle utjecati ... :)

Nastavljam se ambulantno liječiti, što činim do dan danas.

Pijem lijekove i radim u sudu kao službenik.

Sada sam nedavno posjetila Centar za psihotraumu i imam PTSP 43.1, PTSP visokog intenziteta (prema nalazu psihologa) i upućuju me na daljnje liječenje, u grupi ili dnevnu bolnicu.

Ja još pokušavam raditi, ali osjećam da mi je sve teže pratiti rasprave.

Bojim se da neću još dugo moći ovako, pa razmišljam da pokrenem obnovu postupka. Kako je odavno prošlo dvije godine od donošenja drugostupanjskog rješenja, ali Zakon navodno ne definira do kada smiješ podnijeti zahtjev, to mi je želja da pokušam sada i razmišljam na koji će me sad način odbiti ...

----------------------------------------------------------------------------------

Poštovana gospođo, bilo je teško i nama na prvoj crti bojišnice i Vama koji ste radili taj posao koji navodite.Preostaje Vam jedino da budete uporni, iz Vašeg posta dade se zaključiti da se redovito liječite te da imate tegobe vezane uz PTSP što je i normalno, pogotovo za žensku osobu.Zato Vam predlažem da ljepo sakupite sve relevantne nalaze ne starije od 1.god. i da podnesete zahtjev za obnovu postupka jer stvarno nemate što izgubiti, samo budite uporni. Želim Vam svaku sreću.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

od 1992. godine imam psihičke tegobe otkada sam radila sa poginulim, ranjenim i exhumiranim vojnicima. Imam brdo liječničke dokumentacije koja to dokazuje. Međutim, tada mi nisu pisali PTSP, već ovo što sam navela anxiozna slika, fobični napadi, neurosis ... Svašta su mi pisali, ali ja nisam uopće vodila računa o tome da treba pisati PTSP.

Imam 915 dana borbenog i valjda, 1000 neborbenog sektora.

U prvom stupnju su mi napisali da to što sam gore navela, da NIJE MOGLO utjecati na moje zdravlja :) Žalila sam se i drugostupanjsko tijelo odbilo je moju žalbu, jer "da nisam bila na prvoj crti bojišnice" pa da te bolesti nisu mogle utjecati ... :)

Nastavljam se ambulantno liječiti, što činim do dan danas.

Pijem lijekove i radim u sudu kao službenik.

Sada sam nedavno posjetila Centar za psihotraumu i imam PTSP 43.1, PTSP visokog intenziteta (prema nalazu psihologa) i upućuju me na daljnje liječenje, u grupi ili dnevnu bolnicu.

Ja još pokušavam raditi, ali osjećam da mi je sve teže pratiti rasprave.

Bojim se da neću još dugo moći ovako, pa razmišljam da pokrenem obnovu postupka. Kako je odavno prošlo dvije godine od donošenja drugostupanjskog rješenja, ali Zakon navodno ne definira do kada smiješ podnijeti zahtjev, to mi je želja da pokušam sada i razmišljam na koji će me sad način odbiti ...

 

Ne vidim da ste "odradili" dnevno bolnicu ili ležanje, a niti da ste bili niti na bolovanju zbog spomenutog zdravstenog problema, jedino ste se liječili ambulantno.

 

Rijetki su oni koji dobiju status HRVI na osnovi ambulantnog liječenja.

A i na osnovi ambulantnog liječenja ne možete u mirovinu.

 

Dneva bolnica ili ležanje su nekakav "temelj" liječenja takve vrste oboljenja (neki ih imaju i po nekoliko) i nakon što dobijete otpusno pismo te obavite psihološko testiranje možete razmišljati o obnavljanju postupka za utvrđivanje statusa HRVI.

 

Naravno, ukoliko u otpusnom pismu utvrde da je vaš zdravstveni problem posljedica onog što vam je napisano u ambulantnim nalazima tj. PTSP f43.1 ili f62.0.

 

Ako nemate otpusno pismo iz bolnice sa jednom od tih dijagnoza, teško da će te dobiti status HRVI (iako nije zagarantirano da ćete dobiti taj status i sa tom dokumentacijom).

 

A grupne psihoterapije su vam slab argument jer kod grupnih psihoterapija i ne morate ići na bolovanje, a nakon što ih odradite dobijete samo nalaz da ste prisustvovali grupnim psihoterapijama i to je sve.

 

Najmanje bi trebali odraditi dnevnu bolnicu jer onda nakon toga dobijete otpusno pismo iz kojeg komisija ipak može nešto i zaključiti, ali morate biti vrlo uporni ukoliko mislite ozbiljno ostvariti status HRVI jer sada je to sve teže.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani Mrljavac,ovdje pišete o statusu HRVI za gospođu.Zar nije donešen zakon da se na osnovu PTSP ne može od 2005g taj status ostvariti,a od 2009 se ne može bez HRVI u braniteljsku mirovinu,ili ima nešto novo?

 

Ovo je pitanje na mjestu. Znam da su mnogi,često i sam moderator, na ovakve upite odgovarali kratko ( kako su zakasnili , prošli vlakovi, bla, bla...) ili uopće nisu ni odgovarali.

Nimalo ne sumnjam u gospođinu priču, nisu svi snalažljivi tako da bi sebi "izganjali" nešto.

Ona je radila i još uvijek radi, a to smo trebali i većina nas samo nam nije omogućeno, i tek sada se odlučila za dosta radikalan korak (odlazak u mirovinu to svakako jest). Ne smatram da je Hrvatska pravedno postupila prema onima koji su bili žrtve ,ni vojne ni civilne. Nije pravedna ni sada. Nikakva psihološka briga se nije vodila za vojnike koji idu u rat, koji su se vratili , ranjene, obitelji poginulih , itd. Jednom mi je prilikom djelatnik brodske kirurgije rekao neka mi samo njih (ranjene) uspijemo dovesti žive do bolnice-dalje nema problema. Vraga nema problema . Prvo ti daju visoki čin da bi se na bolovanju izjednačio sa plaćom koju si dobivao ,a onda mirovina. Prijatelj mi se u krugu bolnice prije nekoliko godina ubio i to zato jer mu se nešto nije svidio nalaz koji je dobio zbog ranjavanja u glavu. Strah ga je bio da će poludit.

Draga gospođo, pokušajte si pomoći jer vam nitko neće. Poslušajte ovdje dobronamjerne upute kojim putem treba ići ali Vi prije svega morate naći mir i svrhu zašto ste proživjeli to što jeste proživjeli jer ste još mladi i trebate kvalitetno živjeti koliko je god to moguće u ovom vremenu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani Mrljavac,ovdje pišete o statusu HRVI za gospođu.Zar nije donešen zakon da se na osnovu PTSP ne može od 2005g taj status ostvariti,a od 2009 se ne može bez HRVI u braniteljsku mirovinu,ili ima nešto novo?

 

Pročitajte čl.134 ZOPHB (obratite pozornost na stavak) 3.

 

(1) Ako nakon donošenja konačnog rješenja o pravima iz ovoga Zakona kod HRVI iz Domovinskog rata nastupe promjene koje su od utjecaja na postotak oštećenja organizma utvrđenog konačnim rješenjem, HRVI iz Domovinskog rata može, nakon isteka dviju godina od dana donošenja konačnog rješenja, podnijeti zahtjev za utvrđivanje novog postotka oštećenja organizma.

(2) Propisom iz članka 108. stavka 1. točke 5. ovoga Zakona kojim se uređuje utvrđivanje postotka oštećenja organizma utvrdit će se oštećenja na osnovi kojih se može podnijeti zahtjev za utvrđivanje novog postotka oštećenja organizma i prije isteka roka od dvije godine.

(3) Odredbe stavka 1. ovoga članka primjenjuju se i na osobu kojoj nije priznat status HRVI iz Domovinskog rata zbog neudovoljavanja uvjeta propisanih ovim Zakonom za stjecanje tog statusa u pogledu postotka oštećenja organizma.

 

;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Postovanje, svim istinskim braniteljima....

Moje pitanje postavljam gosp. Mrljavcu jer je i moj problem sličan kao i od gospodje, evo u kratko da objasnim pa bi molio neki konkretan odgovor od gosp.Mrljavca i ostale ekipe tko zna nesto u vezi toga.

Ovako, ja sam isto dragovoljac od 91.g-94, borbeni sektor ali pricuvni sastav prvo ZNG-a pa dalje dom.pukovnija kad me je vojna komisija u Zagrebu(dr.Tomo Brataljenović) vojni doktor oslobodio vojne sluzbe nakon tri mjeseca bolovanja jer sam prolupao. E sad posto sam se osjecao dobro nakon povratka kuci od oluje pa sve do 2000.g kad sam isao prvi puta na PLP u Dubravu nisam imao nikakvu lječ.dokumentaciju osim one iz 94.g pa su me odbili na komisiji sa 0% jer mi je isto kao ovoj gospodji bila dijagnoza tada emocinalis reaktiva, pa depresija, aniksioznost itd znaci nije bilo dg. PTSP-a tada jer doktori za to nisu ni znali. Propustio sam se zaliti na rjesenje PLP-a iz 2000.g i nakon toga mi se opet pojavljuje faze ludila, depresije itd te odlazim ambulantno psihijatru koji me ljeci sa dgz.f-43.1 i f-62 gdje ja konacno pristajem na lezanje u popovaci u kojoj dolazi do malog poboljsanja. I jednog dana ja bezveze nesto citam po netu i saznam da bi ja imao pravo ponovno podnjeti zahtjev za pogorsanjem zdr.stanja na PLP koji je sad navodno u P.stara tresnjevka ali mi onaj gosp. u županijskom uredu gdje se predaju papiri za PLP veli da ce on meni poslati papire na PLP komisiju u Zg ali ce mu ih oni najvjerojatnije vratiti zato sto su me zadnji put odbili pod drugom dijagnozom a ja sada ima ovu PTSP pa to kao nije ista bolest jer je on kao imao vec takvih slucajeva gdje su mu vratili papire i da se ne nadam nicemu al eto on ce ih svejedno poslat. E sad moje pitanje vama iskusnijima koji bi mi mogli odgovoriti na ovo moje pitanje kome da se covijek obrati sada nakon dugo vremena i sta da radi u vezi rjesavanja statusa za HRVI. Ovako da dodam jos nisam sve rekao da sam ja ipak u inv.mirovini u koju sam otisao sa nekim povredama koja sam zadobio na radu 98.g, a konacno sam dobio mirovinu putem prof.nesp. za rad od 70% inv.rada to je bilo 2004.g prije novog ZOPHBIDR i onda sam 2005.g podnio zahtjev da mi se preracuna ova mir. u onu braniteljsku koja je povoljnija ali posto su me odkantali ja sam se zalio pa podnio tuzbu na upravni i 2009.g dobio inv.mirovinu putem prof.nesp za rad ali sa uvecanjem od 30% zato sto sam bio dragovoljac pa mi je bila povoljnija nego moja kao inv.rada za 40.g staza tako da sada imam 1846 kn + 281 kn na tjelesno ostecenje, a ja bi sad htio nekako dokazat da imam dgz. iz rata ptsp iako mi to ne pise u ratnim papirima nego tek od 2000.g gdje se kontinuirano ljecim ambulantno a od 2012 i u Popovaci. E sad pitanje ako netko zna kome bi se mogao obratiti osim pravniku u MHB a nije mi znao reci nista pa ako bi vi znali nesto u vezi ovog mog problema sta mi je raditi i kako da rijesim moj problem da dobijem bar 20% RVI na PTSP koji je posljedica rata.

 

Ne vidim da ste "odradili" dnevno bolnicu ili ležanje, a niti da ste bili niti na bolovanju zbog spomenutog zdravstenog problema, jedino ste se liječili ambulantno.

 

Rijetki su oni koji dobiju status HRVI na osnovi ambulantnog liječenja.

A i na osnovi ambulantnog liječenja ne možete u mirovinu.

 

Dneva bolnica ili ležanje su nekakav "temelj" liječenja takve vrste oboljenja (neki ih imaju i po nekoliko) i nakon što dobijete otpusno pismo te obavite psihološko testiranje možete razmišljati o obnavljanju postupka za utvrđivanje statusa HRVI.

 

Naravno, ukoliko u otpusnom pismu utvrde da je vaš zdravstveni problem posljedica onog što vam je napisano u ambulantnim nalazima tj. PTSP f43.1 ili f62.0.

 

Ako nemate otpusno pismo iz bolnice sa jednom od tih dijagnoza, teško da će te dobiti status HRVI (iako nije zagarantirano da ćete dobiti taj status i sa tom dokumentacijom).

 

A grupne psihoterapije su vam slab argument jer kod grupnih psihoterapija i ne morate ići na bolovanje, a nakon što ih odradite dobijete samo nalaz da ste prisustvovali grupnim psihoterapijama i to je sve.

 

Najmanje bi trebali odraditi dnevnu bolnicu jer onda nakon toga dobijete otpusno pismo iz kojeg komisija ipak može nešto i zaključiti, ali morate biti vrlo uporni ukoliko mislite ozbiljno ostvariti status HRVI jer sada je to sve teže.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija