Jump to content

Kako pronaći nestalog strica u SAD-u?


lbrnabic99

Preporučene objave

Molim vas lijepo, svaki savjet i info dobrodošli....

 

Ukratko situacija:

 

Stric, rođen 1946., hrvatski državljanin, 1972. odlazi u NY, gdje radi do 1994., vraća se u RH, gdje je bio do 2005., dolazi kod nas kući u ljeto 2005., pozdravlja se, ostavlja kontakt broj, i odlazi u NY. Čuli smo se s njime još za Božić, Novu godinu, i nakon toga više nismo nikako mogli stupiti u kontakt.

 

Budući da je baka (tatina i od strica mama) umrla, imamo određenih problema..primjerice stan u kojem je baka živjela su otplatili moji roditelji, ali nakon smrti bake, taj stan je pola na ocu, pola na stricu, i stric bi trebao potpisati da se odriče tog djela, budući da je svjestan i da zna da su moji roditelji otplatili taj stan..to je jedan od primjera, ima toga još (oko grobnice i slično). Pišem sve lački jer nisam skroz upoznat ni s pravnim radnjama ni točno sa situacijom, ali problem je uza sve to taj što je osoba nestala, a to je očeva jedina rodbina, tako da, bilo bi lijepo kad bi mi otac znao što mu je s bratom i je li uopće živ.

 

Koliko znam, prijateljica od roditelja je pokušavala nešto preko ambasade doznati gdje je on u NY i da probamo stupiti u kontakt s njim, međutim ništa nije uspjela.

 

Isto tako, koliko znam (što se tiče ovog stana, mislim da smo proglasili osobu nestalom, i sad mora proći 5 godina ili tako nešto pa će se to sa stanom rješiti). Naravno, nije bitan sad taj stan, bitnije je da saznamo što je sa stricem i gdje je, je li uopće živ.....

 

Eto, dragi moji upućenjaci, molim vas za bilo kakav savjet, otkud da krenem i što se može učiniti po tom pitanju.

 

Unaprijed hvala na odgvorima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po pitanju odricanja od nasljednog dijela nije vise moguce,jer neodazivanju na ostavinsku se smatra da se vas stric prihvatio nasljednog dijela,sto je neopozivo,ali svoj dio moze prenijeti na vas ugovorom o poklonu.E sad po pitanju pronalaska vaseg strica je problem,nemojte me pogresno shvatiti,ali vrijedilo bi pokusati preko drustvenih mreza,oglasa putem radio stanica koje se slusaju u inostranstvu pa tako i u USA,putem udruga dijaspore,ili slicno,Opet kazem nije nikakva ironija,iako djeluje kao neozbiljno ovo izlaganje,ali sve u cilju neke pomoci.

Pozdrav,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija