Jump to content

Da li postoji zastara u započetom procesu radnog suda?


bonitabanana

Preporučene objave

Radniku sam morala dati izvanredan otkaz kada se uopće nije pojavio na poslu 5 dana.Tjedan dana prije mi je u telefonskom razgovoru rekao da je našao drugi posao i da se ne kani više vračati na tekući posao za kojeg smo potpisali Ugovor na neodređeno. Radio je 2 godine. S obzirom da mi se nije niti na pismeni upit niti usmeni javljao, a inventurno se nije razdužio-bio je voditelj i jedina odgovorna osoba poslovnice, napravio mi je veliki manjak i materijalnu štetu, a sami time i financijsku. Ja sam mu to htjela predočiti te sam sve uništeno i ukradeno blokirala te mu uz isplatu plaće navela ukoliko mi podmiri manjak prouzroćen njegovim radom da ću mu ostatak plače podmiriti, no ukoliko mi se ne javi da ču smatrati da je suglasan s tim. Sada me taj isti radnik lijepo tuži radnom sudu. I da, točno par dana prije svog otkaza se učlanio u sindikat! Da li mi možete reći s obzirom da su poslodavci gotovo uvijek linčovani kada je ZOR u pitanju da li imam ikakve šanse, i da li postoji zastara ovakvih sudskih procesa. Puno Vam hvala:tupan:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po meni neosnovano i protupravno ste uskratili isplatu plaće radniku, naime ona se može uskratiti samo uz njegov pristanak ili temeljem nekakve ovršne isprave, pa u ovom dijelu ništa ne bi trebalo biti sporno. Druga je stvar što bi u nekakvoj parnici mogli podnijeti protutužbu za eventualnu štetu koju kako navodite ste pretrpjeli, no taj je dio potrebno individualno i transparentno dokazati.

 

Preporučam vam u svakom slučaju ovlaštenu i stručnu pravnu pomoć, angažirajte odvjetnika u svakom slučaju, jer na ovaj način razmišljanja i prezentiranja problema kako ste to učinili gore........

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija