Jump to content

neuračunljivi nasljednik


klovric5

Preporučene objave

Mlolim vas za pomoc jer smo se nasli u vrlo teskoj situaciji. Djed je prije 10 tak godina prepisao svoju kucu na moju tetku a kako je i moja odn.majcina kuca bila dio te kuce(odvojen ulaz al isti kucni broj )i ona je pripala tetki. Posto je tetka poprilicno incidentna osoba ( neznamo dijagnozu al znamo da ide kod psihijatra i pije ljekove za zivce )u par navrata je mama imala vrlo nezgode situacije s njom i bila j prisiljena odseliti.

Tetki je na skrb ostala baka koju je smjestila u dom. Prije nekog vremena baka je zavrsila u bolnici u jako teskom stanju,prezivjela je jer se moja mama skrbila o njoj, kad je pustena iz bolnice majka ju je uzela sebi, i tu pocinju seanse, tetka stalno dolazi i hoce baku opet u dom.Neki je idan dosla i fizicki napala mamu, razbila tv i mob. bila je i policija.Sad je mami prekipilo i hoce osporiti oporuku, jer je teta neuracunljiva i vjerovatno ih je prisilila na to.

molim pomoc!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kad je tetki ustanovljena neuracunljivost.

Nadalje,nemoze te svoje zahtjeve temeljiti samo na osnovu vjerovatnoce i pretpostavki.

 

ma naravno da nije ustanovljena , al je tukla baku, i za to imamo susjede kao svjedoke , s susjedima se svađa zbog pasa(jer im psi laju) pa pitam dali mozemo traziti kakvo vjestacenje.da joj se odzme skrbnistvo nad bakom.ima i punomoc na njenu mirovinu a ne zeli mojoj mam dati novac za kreme koje baki trebaju...sta da radimo?*????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Baka može pokušati tražiti od CSS-a promjenu skrbnika. Ali pitanje je može li to baka u ovakvom stanju koje opisujete, uopće napraviti + ima li osnove za razrješenje dosadašnje skrbnice iz čl. 192. http://www.zakon.hr/z/88/Obiteljski-zakon

 

Stavljanje osobe u dom, i vi vjerujem shvaćate, nije nemarno obavljanje dužnosti skrbnika ili ugrožavanje interesa štićenika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija