Jump to content

razvod braka i podjela imovine ????????


sanvid1

Preporučene objave

Pozdravljeni .

 

Nakon 32godine braka supruga je podnjela zahtijev za razvod , kojemu se ja izricito protivim .

Imam 65godina , supruga 69 . Nemam nikakvih prihoda , ili imovine , jer je supruga uvijek sve upisivala na sebe , a ja se nisam brinuo jer sam joj slijepo vjerovao . Za vrijeme braka , smo na njezinoj kuci koju je naslijedila podigli jos jedan kat sa dva mala stana od po 35m2 . supruga si je otvorila devizni racun - vezani , kupovala vise vrijednostih papira , obaveznica i raznih dionica , i sve je na njezino ime . U vrijeme 32godine sam joj davao sva moja primanja i dohodke , ulagao u kucu i obnavljao ju . Osiguran sam preko supruge . Nemam nikakvih primanja ili ustedevine , ni ikakvog bancnog racuna , jer je sve vodila supruga .

Zanima me koja su moja prava za njezin zahtijev za razvod , i kako se djeli imovina . Kako sam imao neograniceno povjerenje u suprugu , nisam se nikad o tome brinuo . Ali sada vidim da cu zavrsiti na ulici , bez icega .

Dali imam na ista pravo . jer o svemu tome nemam nikakvih dokaza , osim da neposjedujem nista , a sve ima na svoje ime supruga .

Hvala na odgovoru .

Dli mi mkozete priporuciti kojeg odvetnika u Zagrebu koji bi me mogao zastupati za sva gore navedena pitanja ????????????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

:moli:SVI VI POSTOVANI KOJI CITATE OVU TEMU BI VAS ZAMOLIO AKO MI NETKO MOZE PRIPORUCITI KOJEG DOBROG ODVETNIKA - NESKUPOG , DA MI POMOGNE DO MOJIH PRAVA . NISAM BAS U NAJBOLJEM FINACISKOM STANJU .

PUNO VAM UNAPRIJED HVALA ...:moli:

 

sanvid7@gmail.com

 

a joj

pa bi vi sad opet imali neograniceno povjerenje samo zato sto je odvjetnik na dobrom glasu?

 

vidite kako ste u problemu radi vaseg izbjegavanja odgovornosti i inertnosti?

 

e pa sad morate biti - "musko"!

 

evo kako cete pronaci "neskupog" odvjetnika:

 

popisite imovinu gdje bi moglo biti sto, racune, dionice itd

razmislite o dokazima

 

kako papirnatima tako, narocito tako o svjedocima koji mogu jasno kazati kakva je bila kuca koju je nasljedila, a kakva je sad i koje novce ima gdje

fotografije bi pomogle

 

e onda obilazite odvjetnike, ne jednoga nego nekoliko njih

 

neki imaju jako puno posla i nevoljko bi vas prihvatili

neki nemaju posla a treba im hitno novaca, mozda ni oni nisu izbor za vas

 

medutim ako vas netko primi i vidite da vam hoce pomoci, pa vam jos kaze da unatoc tome sto tararifa tu propisuje toliko i toliko on ili ona vas mogu zastupati tako da platite odmah za troskove toliko a kasnije od isplate jos toliko onda je to dobar izbor za vas

 

i kad se postavite kako spada vidjet cete da ce vasa supruga razrogaciti oci i pokusati vas izvarati na razno razne nacine.

budite spremni za to, to ce se sigurno dogoditi

zato znajte koja je njezina vlastita imovina, a sto je bracna stecevina koju trebate podjeliti i ne odustajte od toga znacajno

a ako budete i htjeli raditi kompromis nemojte to raditi na rekla- kazala metode jer cete se naci nasamareni

 

 

ovaj postupak ce ako ne bude dogovora dovesti do znacajnog obezvjedivanja imovine, pa ako vam zena vidi da ste odlucni i znate kako to provesti, mozda procjeni da je podjela manje stetna za nju, a kako vi ionako nemate sto izgubiti vama je najvaznije dobro znati koja su vam prava i narocito morate znati kako voditi postupke tako da rezultiraju podjelom ili prodajom imovine

 

trebate i znati da vas ne moze izbaciti iz stana na primjer tako da ne strahujete iz neznanja

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

:-? Pa nazalost nemam nista papirnatog dokaza jer nisam smatro da ce mi ikada trebati , znam samo da sve pise na nju a ja nemam uopce nista i jedva prezivljavam . Sto se tice svijedoka mislim da se nijedan susjied nezeli petljati u nase stvari , svi su mi vec rekli da se to njih netice , . Nikad nisam imao posla sa odvjetnicama i ni neznam kako nekoga pronaci . Osjecam se potpuno izgubljeno , kao da sam u nekom nestvarnom svjetu .

Zato i molim da mi se priporuce koji odvjetnik u Zagrebu , za rastave i imovinska stanja .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

imaš 65 godina.zakonski nesposoban za privređivanje. ako supruga ima mirovinu u postupku brakorazvode parnice traži uzdržavanje.

u tužbi za utvrđivanje i podjelu bračne stečevine traži udio odonoga što ste stekli u braku i povrat 1/2 ulaganja u kuću koju je nasljedila. za sve trebašimati dokaze ili svjedoke.

 

teško (nikako) češ nači odvjetnika koji bi besplatno radio.

probaj se obratiti u ured državne uprave radi besplatne pravne pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija