Jump to content

otkazni rok


zmrkalj

Preporučene objave

Pozdrav -imam kratko pitanje.

Tvrtka u kojoj radim ima problema u poslovanju i kasni sa isplatom plaće za jedan mjesec. Jučer smo tek dobili plaću za travanj. Pošto tvrtka ne ispunjava uredno svoje obaveze iz ugovora o radu, da li ja ,ako dam otkaz, moram ispunjavati svoje obaveze, odnosno odraditi otkazni rok i da li u tom slučaju imam pravo na naknadu sa burze. Imam ugovor na neodređeno.

Zahvaljujem na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako date izvanredni otkaz zbog teškog kršenja obveze poslodavca iz ugovora o radu (koje kršenje se sastoji u neisplati dužne plaće, a to je praktički glavna obveza poslodavca iz ugovora o radu), tada se smatra da je to tako teška povreda da radni odnos više nije moguć, i radni odnos prestaje odmah, bez otkaznog roka, i tada imate pravo na naknadu s HZZ-a.

 

Svakako to još provjerite na HZZ-u, a na ovom LINKU ćete vidjeti da "radnik nema pravo na novčanu naknadu (...), osim u slučaju izvanrednog otkaza ugovora o radu uzrokovanog ponašanjem poslodavca."

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nisam vise sigurna u nista jer...je bezobrazan do krajnje granice...2 godine na ugovoru na odredjeno radim sa prijavom na pol radnog vremena cime jos neznam kakvu mi je stetu ucinio radi staza dok ne povadim sve papire...a bojim se jako da bu mi rekao kako radi toga sto sam ja prva dala nebum imala pravo na svojih 13 radnih dana kao ni na drugi dio g.o koji mi je dao pocetak 9 mj...a ja ga koristit necu dali mi je to isto duzan isplatit ili ne iako sam majka 2 male dijece i dosta mi je da me jedan takav zakida i ponizava

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Pozdrav

Poslodavac mi je 30.06.2015. dao poslovno uvjetovani otkaz s otk.rokom od 2 mjeseca i 2 tjedna i s obvezom dolaska na posao.Ja sam dolazila na posao,da bi mi 31.07. dao izmjenu ozkaza da od 01.08. više ne moram dolaziti na posao i da će mi isplatit plaću i priznati sva prava do isteka otk. roka.Zanima me da li poslodavac može ponovo promjeniti odluku da opet moram dolaziti na posao do isteka otk.roka?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tesko da ce vise mjenjati svoju odluku, ovakvom odlukom poslodavac je siguran da ce vam nakon 2 mjeseca i 2 tjedna otkaz nastupiti, ovako ste mogli za vrijeme otkaznog roka uz rad otici na bolovanje i produziti svoj otkazni rok za 3 i pol mjeseca ( maksimalni otkaz u tom slucaju je ukupno 6 mjeseci od nastupa otkaza).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ste dobili poslovno uvjetovani otkaz poslodavac po ZOR-u na to radno mjesto nesmije primiti nikoga daljnih 6 mjeseci, a ako vas je oslobodio rada znaci da mu stvarno to radno mjesto ne treba.

Ako ce vas maltretirati priprjetite mu inspekcijom rada i pozovite se na ovu zadnju odluku kojom vas je oslobodio rada u otkaznom roku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija