Jump to content

Susjedovi psi poklali 14 košuta


poweref

Preporučene objave

Koji zakoni se trebaju koristiti u sastavljanju tužbe?

Dva susjedova psa ubili su 14 košuta kada su ušli u privatno područje udruge, ograđeno žicom. Jedan pas je ubijen na licu mjesta, te je odvezen na analizu gdje mu je u želucu dokazano prisutno srneće meso. Drugi pas je pobjegao kući. Bila je policija, veterinari, svi su odradili svoj posao.

 

Zna se za oba psa čiji su, te kada su vlasnici pokazali kakva je šteta nastala ona je priznala krivnju te rekla da će namiriti štetu. Drugi dan vlasnica pasa se predomislila i ne priznaje krivnju, te kaže neka je tužimo.

 

Košuta košta oko 2000-3000 kn i više, tako da je nastala šteta sa odvozom lešina i testiranjima oko 40,000 do 50,000 kuna.

 

Koji zakoni mogu pomoći u sastavljanju optužnice? Pošto vjerujem da će se slučaj odugovlačiti, mislim da bi bilo dobro u tužbu ubaciti i kamate. Šteta je sada minimalno 40,000 kuna, no ako to bude isplaćeno tek za npr godinu dana, onda je nama šteta mnogo veća, zato želimo i kamatu.

 

Angažirati ćemo odvjetnika, no želim se pobrinuti da tužba bude što bolje sastavljena.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sudska praksa je po pitanju psa iskristalizirala pravnu situaciju,odnosno se ista životinja ima smatrati opasnom stvarislijedom čega za štetu koju prouzroći pas,odgovara njegov vlasnik.

Pravni osnov za podizanje tužbe nalazi se kako po općim pravilima štete i njene naknade,tako i u odredbama čl.1063 i 1064.Zakona o obveznim odnosima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija