Jump to content

Mogućnost ponovnog etažiranja


Bijelodugme

Preporučene objave

Poštovani,

 

naša zgrada sa tri stana i jednim poslovnim prostorom je etažirana, međutim stvarno stanje dva stana na 1. katu ne odgovara etažiranom stanju. Vlasnici stanova su uknjiženi u sudu i katastru prema etažiranom stanju. Da li je moguće ponoviti etaživanje kako bi se uknjižilo stvarno stanje i koji je postupak?

uređeno: od Matrix
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Vam na odgovoru. Imam još jedno pitanje. Na dva stana na 1.katu je upisana hipoteka banke zbog kredita za kupnji tih stanova, a na poslovnom prostoru u prizemlju se vodi nekakav sudski postupak (ne znamo točno koji). Da li bi to moglo stvarati problem kod novog etažiranja? Ili je dovoljno nakon potpisivanje suglasnosti za provedbu novog elaborata obavijestiti banku?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam još jedno pitanje. Na dva stana na 1.katu je upisana hipoteka banke zbog kredita za kupnji tih stanova, a na poslovnom prostoru u prizemlju se vodi nekakav sudski postupak (ne znamo točno koji). Da li bi to moglo stvarati problem kod novog etažiranja?

 

Teško je ovako odgovoriti bez uvida.

A i nije isključeno da vam u raznim gruntovnicama daju različite odgovore. Nije rijetkost kod nas.

 

Suglasnost potpisuje upisani vlasnik.

Radi se o ispravku, usklađivanju sa stvarnim stanjem. Ako se radi o nekoj manjoj promjeni, banka ne bi trebala praviti problem - uostalom, oni su imali procjenitelja prilikom odobravanja kredita. Ali ako je banka upisala fiduciju a ne hipoteku, onda obavezno mora biti suglasnost banke.

Za ovaj spor oko poslovnog prostora...

Ako je spor oko vlasništva i postoji zabilježba spora, moglo bi biti problema. Međutim, u novom etažiranju ne diraju se površine poslovng prostora...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Super. Puno Vam hvala. Evo provjerila sam. Sudski proces nad prostorom u prizemlju je zavrsen i kao vlasnik je upisana Erste banka. A nad stanovima ba 1.katu su banke radi kredita upisale zalozno pravo.

Znaci li to da bi se izmjenom elaborata ili novim elaboratom o etaziranju ipak rjesila stvar?

Puno hvala na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija