Jump to content

Kupnja stana -hipoteka


emka

Preporučene objave

Poštovani,

Da li u slučaju kupnje stanja pod hipotekom potrebno prvo isplatiti dio vrijednosti vlasniku da se zatvori hipoteka (mali iznos) ovjeriti to kod bilježnika (kao primio na ime hipoteke na ruke toliko i toliko...) i potom kad se makne hipoteka isplatiti ostatak i upisati vlasništvo. Ima li neki bolji postupak. Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postoji vam varijanta koja uključuje dogovor s bankom, kojim dogovorom dio kupoprodajne cijene isplaćujete banci na ime zatvaranja hipoteke, a ostatak (ukoliko ga ima) prodavatelju.

 

I takav se kupoprod.ugovor i sastavi. U tome slučaju vam vjerovnik (banka) izdaje brisovno očitovanje (izjava o brisanju tereta) te upisujete vlasništvo bez tereta.

 

U prvom slučaju bi vam vjerovatno bio potreban i predugovor, pa dok to prodavatelj rješi (ako rješi). No svakako bi vam se prvo valjalo posavjetovati i, kao što kaže G-man, dogovoriti s vjerovnikom.

 

Moze li i ovaj nacin?: kupnja stana od vlasnika za cijenu umanjenu za preostali dio hipoteke. Potom isplatiti hipoteku banci i dobiti brisanje hipoteke?

 

Kako teret prati nekretninu moglo bi i tako. Naravno, da se isto naznaći u ugovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

imam još jedno pitanje vezano uz hipoteku, naime ukoliko želite obaviti parcelaciju zemljišta koje je pod hipotekom (na jednom dijelu ostaje kuća i dio zemlje, a odvaja se dio zemlje za prodaju bez objekata na njemu) kako u takvoj situaciji postupiti? Naime kako za kupca tog dijela zemljišta znati koliko za hipoteku umanjiti kupovnu cijenu. Nadam se da sam dobro opisala situaciju. Hvala puno. Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija