Jump to content

blikada prodaje bračne stečevine


forumboris

Preporučene objave

Pokrenite postupak utvrđivanja i podjele bračne stečevine, te u ZK stavite zabilježbu spora na navedenu nekretninu (obiteljsku kuću), to ga ne mora spriječiti, ali ćete se osigurati, jer će Vam morati nadoknaditi Vaš dio ako to učini, a i male su vjerojatnosti da bi neko kupovao nekretninu na kojoj je stavljena zabilježba spora...

Možete i u izvanparničnom postupku zatražiti da se Vi, kao suvlasnik, upišete na polovicu 1/2 kuće koja predstavlja bračnu stečevinu i tražiti stavljanje zabilježbu spora,  naravno, ako se on bude protivio, što vjerujem da i hoće, sud će Vas uputiti u parnični postupak koji morate pokrenuti unutar šest mjeseci po stavljanju zabilježbe spora......

Bilo bi najbolje da se možete dogovoriti, sastaviti ugovor, te se upisati kao suvlasnici svako 1/2 navedene nekretnine (obiteljske kuće), no ako to nije moguće, jedino Vam preostaje naprijed navedeno..

Sretno...!

uređeno: od Željac047
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tako je, morate utužiti na utvrđivanje bračne stečevine (pravni interes je da suvlasnik želi raspolagati većim dijelom suvlasništva nego na što ima pravo), gdje ćete u slučaju dobivanja spora upisati svoje suvlasništvo u polovici i tada suprug kao suvlasnik neće moći prodati više nego samo svoju polovicu nekretnine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Željac047 je napisao:

u ZK stavite zabilježbu spora na navedenu nekretninu (obiteljsku kuću), to ga ne mora spriječiti, ali ćete se osigurati, jer će Vam morati nadoknaditi Vaš dio ako to učini

U konkretnom slučaju zabilježba spora će proizvesti svoje učinke prema trećim osobama,tako da će u slučaju otuđenja nekretnine eventualni kupac morati da trpi provedbu upisa ukoliko gospođa ishodi pravomoćnu odluku suda kojom se utvrđuje da je suvlasnik na nekretnini.

Samo za slučaj da nema zabilježbe spora a kupac je postupao u dobroj vjeri,tad je zaštićen,pa bi se između bračnih drugova javio obvezno-pravni odnos glede naknade štete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija