Jump to content

Marta01

Korisnik
  • Broj objava

    230
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Sviđa mi se
    Marta01 je dobio reakciju od scvrtil6 u Odricanje prava na invalidninu   
    Točno je ovako kako ste Vi napisali!!
    "Bitna je invalidnost- funkcioniranje unutar invaliditeta. Razlika je između invaliditeta i invalidnosti (oštećenje funkcionalne sposobnosti)"
  2. Sviđa mi se
    Marta01 je reagirao na Borbena7 u fax i alimentacija   
    Pogledajte čl. 290. st. 5. Obiteljskog zakona, te upite šaljite pisanim i preporučenim putem, kako fakultetu, tako i poslodavcu.
    Imate pravo, pozovite se na naprijed navedeni članak.
    Radi se o poznavanju prava, tako da se samo treba pozvati na Obiteljski zakon i zahtijevati pisani odgovor.
    Gospodin ima pravo na ovu informaciju, štoviše sin ju je dužan dostaviti ocu, a sve sukladno čl. 291. Obiteljskog zakona.
  3. Sviđa mi se
    Marta01 je reagirao na Spitfire u Kako izbaciti roditelja iz stana/kuće?   
    Hajdemo malo stati na loptu i maknuti se od savjeta i mišljenja na moralnoj osnovi. Svatko na pravnom portalu ima pravo kulturno postaviti pitanje i red je da mu se tako i odgovori, prvenstveno pravno ma što tko mislio o pitanju. 
    Shodno tome su maknute sve objave koje nisu u skladu s iznad napisanim.
    Nadalje, ovo
    je vrlo nategnuto jer niti znamo je li ugovor solemniziran niti je li korisnik bio u posjedu. Za pretpostaviti je da je bio jer je napisano "život s njim..." tako da se ostavimo toga bez svih činjenica. 
    Što se tiče daljnjih pitanja, 
    može jer brkate pojam posjeda i vlasništva, samom predajom vlasništva ne gubi pravo na posjed ako je nastavio izvršavati faktičnu vlast nad stvari, u ovom slučaju ostavši u suposjedu tj., živeći i dalje u stanu.
    Ukratko, zato što gube posjed ex lege, odnosno po posebnom zakonu koji to tako određuje.
  4. Hvala
    Marta01 je reagirao na Borbena7 u Uzdržavanje roditelja   
    Da, ali samo ako su ispunjeni uvjeti iz čl. 292. Obiteljskog zakona.
  5. Sviđa mi se
    Marta01 je reagirao na sheshirdzhija u Obveza dostavljanja doznaka za bolovanje   
    Nigdje u navedenim člancima se ne spominje to što sam ja pitao.
    Samo kaže u 38/3 da se:
    Ne spominje se niti kada niti tko niti u kojem roku niti u kojem obliku treba to dostaviti.
     
    Na stranicama HZZO-a stoji:
     
    Kod mene je situacija specifična jer iz nekog samo njima poznatog razloga plaća ne ide kasnije u mjesecu, kao u skoro svakoj drugoj firmi, nego prvi radni da. Da je plaća 15-og, ostaje 2 tjedna za dostaviti sve, nema problema. Ali ovako je sve na knap ako je bolest bila krajem mjeseca.
     
    Samo zato što je nešto bilo oduvijek, ne znači da mora biti zauvijek, niti da je trenutno najbolje riješenje za obje strane.
    Oduvijek su se morali i biljezi kupovati za raznorazne dokumente.
     
  6. Sviđa mi se
    Marta01 je reagirao na Harambašica u Sta nakon razvoda   
    Čitam što piše, drugi par rukava ako Oli112 nešto prešućuje ili svjesno zaobilazi. No doslovno kaže kako ona ne vodi brigu o djeci, on ih financira, njoj je svejedno hoće li im isključiti struju ili će djeca biti u toplom, ona niti ne održava stan (?!), nema ništa. Svakomu bi takva situacija trebala biti alarmantna, pa ostavljam mogućnost da sud preinači odluku. Naravno, vjerujem, da je poslušao borbenu i plaća obvezu alimentacije redovito, to je prvo.
    Kažem, ako je sve ovo istina. Jer ona je očigledno zaposlena, a pitanje je tko plaća hranu i druge potrebe, kojih ima milijun za djecu tog uzrasta. Zašto autor stalno govori moj stan, kad je njegov koliko i njezin? Ovdje je premalo informacija i to samo s jedne strane. 
    Uopće nije komplicirana situacija, ali rastava je skup sport. 
     
     
     
  7. Hvala
    Marta01 je dobio reakciju od vas u Liječnička pogreška   
    Odlično, Vaš izbor. Hodočastim često sa roditeljima po Novoj bolnici Dubrava i naše državne bolnice nisu klinike iz američkih filmova, uostalom niti u našim privatnim klinikama nije ništa bolje nego u državnim bolnicama. Nemojte očekivati da će oni Vas zvati, podrazumijeva se da će te Vi njih zvati i oni to vole, vole brigu članova obitelji. Niste im niti ostavili podatak za lijekove, što je bilo prilično važno im naglasiti. Niste bar to napisali.
  8. haha
    Marta01 je dobio reakciju od rozaly13 u Stečaj potrosača   
    Nekoga ce ovo zanimati. Sada me zvala frendica iz Njemacke. Pokrenula je osobni bankrot. Kod nje on traje 7 godina. Ona je vec 5 godina u njemu. Pitala sam ju da li je ovrsena, ona ne zna sto to znaci pa sam joj prevela, rekla je da nije ovrsena jer prima minimalac u iznosu ako pretvorite ojre u kune 11.000,00 kn i nista joj ne smiju uzet. Dobiva veliki djecji doplatak /njime placa stan/ i dobiva alimentaciju od bivseg muza. Nema komunikaciju ni sa kakvim sluzbenim osobama vec je samo na pocetku izdogovarala sve sa advokatom. Mogli bi otici u Njemacku pokrenut osobni bankrot 
  9. Hvala
    Marta01 je reagirao na Borbena7 u Kršenje prava radnika   
    Ovdje postoji još jedno kršenje Zakona o radu, osim što nije pravovremeno javljeno radnicima da su na godišnjem odmoru. Naime, ovo kršenje se odnosi na naknade plaće za vrijeme godišnjeg odmora, jer sukladno ZOR-u radnik za vrijeme korištenja godišnjeg odmora ima pravo na naknadu plaće u visini određenoj kolektivnim ugovorom, pravilnikom o radu ili ugovorom o radu, a najmanje u visini njegove prosječne mjesečne plaće u prethodna 3. mjeseca (uračunavajući sva primanja u novcu i naravi koja predstavljaju naknadu za rad). A ova pomoć od 4.000,00 kuna nikako nije plaća, a pogotovo ne plaća sukladno naprijed citiranoj odredbi ZOR-u.  Prema tome, ovdje itekako imate osnova za prijavu inspekciji rada.
  10. Zbunjen
    Marta01 je dobio reakciju od miroslav6 u Kršenje prava radnika   
    Je!
    Poslodavac ima pravo prilagoditi raspored korištenja godišnjeg odmora kod novonastalih situacija.
    Raditi ćemo bez prestanka do 01.01.2021. većina!
  11. Sviđa mi se
    Marta01 je dobio reakciju od G-man u Invalidnost   
    Možda najbolje krenuti od Centra za socijalnu skrb gdje ćete ispuniti zahtjev i pridodati papirologiju koju Vas traže, a sve u vidu traženja "Osobne invalidnine", koju će oni zatim proslijediti HZMO-u, koji će Vas pak zvati na vještačenje.
    Tako je u Zagrebu. Najviša osobna invalidnina je trenutno 1.500,00 Kn, isplaćuje ju Centar za socijalnu skrb.
    To je sve što znam za početak, ja bi tako.
  12. Hvala
    Marta01 je dobio reakciju od drot13 u Izdavanje kred. kartice nakon deblokade   
    Pa i iz iskustva govorim. Meni su u banci rekli (ne telefonski, već kod osobnog bankara) da tek nakon 18 mj. od početka deblokade ću biti kreditno sposobna što podrazumijeva i kreditne kartice u vlasništvu njihove banke. Predugo mi je bilo čekati i promjenila sam banku i nakon treće plaće postala kreditno sposobna, a karticu kreditnu dobila odmah nakon prve plaće. I to je to!
     
  13. Hvala
    Marta01 je dobio reakciju od Ruby_Danderfluff u Izdavanje kred. kartice nakon deblokade   
    Pa i iz iskustva govorim. Meni su u banci rekli (ne telefonski, već kod osobnog bankara) da tek nakon 18 mj. od početka deblokade ću biti kreditno sposobna što podrazumijeva i kreditne kartice u vlasništvu njihove banke. Predugo mi je bilo čekati i promjenila sam banku i nakon treće plaće postala kreditno sposobna, a karticu kreditnu dobila odmah nakon prve plaće. I to je to!
     
  14. Hvala
    Marta01 je dobio reakciju od ana_c u Dogovor sa eos matrixom   
    Možete tražiti tzv. "Pismo namjere" ili "Nagodbu" sa otpisom dijela duga uz uvjet jednokratnog plaćanja do dogovorenog roka, što ćete i dobiti.
    Može sve putem mejla i gotovo je u 3-4 dana.
    Zatražite nakon uplate, obavijest o zatvaranju navedenog dugovanja, poštom na kućnu adresu i to će Vam poslati i naravno arhivirajte potvrdu o uplati.
    Kada se dogovaraju jednokratna zatvaranja dugovanja, efikasni su i profesionalni, na kraju će Vam biti zadovoljstvo što ste ugodno poslovali sa njima ....
  15. Sviđa mi se
    Marta01 je reagirao na drot13 u Histerični pas   
    Za prekršaj je dovoljan i nehaj, nije bitna namjera, a možeš ga počiniti i glasnim TV-om, ne samo zvučnicima linije.
     
    Rečeno ti je što možeš, ali ako bi se ti radije svađao, inatio i slično, slobodno, ti tamo živiš.
    U kakvim ste odnosima sa susjedima? Ako su korektni, probaj se sprijateljiti sa psom, da ne laje kad mu se javiš.
  16. Sviđa mi se
    Marta01 je reagirao na Borbena7 u Dogovor sa eos matrixom   
    Najbolje da ih nazovete i Vidite što nude, znači koliko rata i u kojim iznosima, te s čim Vam jamče da je nakon toga dug po ovršnoj ispravi podmiren. Ukoliko ćete otplatiti cijeli dug, ali će Vam oni izaći u susret s obročnim plaćanjem, tada otplata nije sporna jer imate dokaz da ste dug podmirili. Međutim, ako Vam uz ovo navedeno umanje potraživanje, tada bi bilo dobro da potpišete nekakva sporazum ili da bar komunicirate s njima mailom, pa da imate pisani trag, da se taj otplaćeni iznos ima smatrati podmirenjem duga u cijelosti.
  17. Sviđa mi se
    Marta01 je reagirao na ana_c u Dogovor sa eos matrixom   
    Pozdrav svima! 
    Trebala bih savjet oko dogovora sa eos matrixom i otplatom duga na rate. 
    Danas sam u Fini tražila očevidnik na što mi je gospođa rekla da imam samo 1000 kn duga prema Tele2  jer je Eos Matrix povukao ovrhu. 
    Tih 1000 kn mogu podmiriti odmah da se napokon riješim svih ovrha, ali me strah da Eos Matrix ponovno ne ovrši račun. 
    Zvala sam eos matrix i rekli su mi da i dalje postoji dugovanje i da se možemo dogovoriti za obročnu otplatu. 
    Koliko je Eos Matrix siguran da im vjerujem na riječ da neće ponovno slati sve na ovrhu ako im budem uplaćivala po dogovoru i da nakon što otplatim dug neće pronaći još nešto da moram platit? 
    Da tražim nešto napismeno- što točno? 
    Nadam se da ste shvatili što me zanima i da će netko znati odgovor na moje pitanje. 
  18. Hvala
    Marta01 je reagirao na Borbena7 u Crna lista nakon deblokade   
    Da, radi se o općim uvjetima poslovanja pojedine banke.
  19. Hvala
    Marta01 je reagirao na Borbena7 u Izvansudska ovrha EOS   
    Ne ide to baš tako. Tek kada poslodavac ne postupa po dostavljenom sudskom rješenju o ovrsi na plaći, sud može ovo dozvoliti. 
    Ako se radi o starijoj ovrsi onda uopće ne mora postupati. Ako nema kompletnu dokumentaciju tj. rješenje o ovrsi na plaći i ugovor o cesiji u originalu ili ovjerenoj kopiji, ni tada ne mora postupati.
    Mogu. Ali morate razlikovati ovrhu na računima od ovrhe na plaći. To nije isto. Prva je preko Fine, a druga preko poslodavca.
  20. Hvala
    Marta01 je dobio reakciju od hrabrica u Kredit   
    Agencije će Vas zvati i maltretirati, sve dok ćete VI NJIH IGNORIRATI.
    Prestanite ih ignorirati i ponudite im suvisle odgovore. Rekli ste da ne bježite od svojih dugova. Recite im da ste trenutno ovršeni i biti ćete ovršeni još toliko i toliko, imate minimalna mjesečni prihod i nažalost niste u stanju trenutno ništa plaćati dok Vam ne završi trenutna ovrha.
    Oni će Vam najavati da će Vas opet nazvati za mj. dana. I kada Vas opet nazovu za mj. dana opet ćete reći isto, nažalost još uvijek sam ovršena i nisam u mogućnosti ništa plaćati.
    Nema tu prevelikih maltretiranja niti problema, ako se znate postaviti. Ali ne ignoriranjem.
     
  21. Hvala
    Marta01 je reagirao na Borbena7 u Niz ovrha   
    Ovo je po zadnjem, posve novom Zakonu o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima. Tek je zaživjelo u praksi. Zakon nije loš, ima nekih pravnih praznina koje su s njim sada regulirane.
    U konkretnom slučaju, ovrhovoditelju ostaje njegova ovršna isprava i bilo kada je može pokušati ponovno naplatiti.
  22. Sviđa mi se
    Marta01 je reagirao na Borbena7 u Zastara duga-Visa/minus   
    Zakon o parničnom postupku jasno kaže da osoba koja stupa u predmet umjesto stranke, mora primiti taj predmet u onom stanju u kakvom se on nalazi u tom  trenutku kad u njega stupa, u Vašem slučaju kao ovrhovoditelj.
  23. Hvala
    Marta01 je reagirao na Borbena7 u Izvansudska ovrha EOS   
    Kako je kod Vas postupak po starom zakonu tj. pokrenut je prije 1.9.2014., Eos ne može stupiti u već pokrenuti postupka bez pristanka ovršenika. Eos mora obavijestiti sud da je kupio tražbinu, sud potom pita Vas da li pristajete da Eos stupi na mjesto prijašnjeg ovrhovoditelja, i ukoliko pristanete tada sud donosi rješenje o promjeni ovrhovoditelja, a po pravomoćnosti ga šalje Fini. I tek tada Eos postaje zakoniti ovrhovoditelj. 
    Ako ne pristanete da Eos stupi na mjesto ovrhovoditelja, sud će postupak obustaviti. Nakon toga, Eos može pokrenuti posve novi postupka sa starom ovršnom ispravom i ugovorom o cesiji. Razlika je u tome, što u tom novom postupku Eos ima pravo samo na glavnicu i kamate, a nema nikakvo pravo na sve troškove koje je do tada imao prijašnji ovrhovoditelj i koji bi Vam se naplatili ukoliko odmah (na upit suda) pristanete na promjenu ovrhovoditelja.
  24. Hvala
    Marta01 je dobio reakciju od Slyder u Cijela plaća na zaštićenom raćunu   
    Pitate da li će ići u promjenu predmeta do slijedeće plaće? Neće.
    Poslodavac Vam može na slijedećoj plaći napraviti korekciju krivo obračunate ove plaće. Odnosno isplatiti  2x po 1/4 ili 2x po 1/3 na ovršeni tekući račun.
  25. Sviđa mi se
    Marta01 je reagirao na Borbena7 u Amex   
    Nastavit plaćati koliko možete, a ukoliko ste u vlasništvu/suvlasništvu nekakve nekretnine onda pokušajte dug držati ispod 20.000,00 kn, jer je to jedan od uvjeta da se pokrene ovrha na nekretnini.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija