Jump to content

Pokretanje ovrhe


ivistipe

Preporučene objave

Imam dvije pravomoćne presude‚ jedna 2009, druga 2011 ukupno glavnica 16300kn. Dužnuk nema nikakvih primanja u rh. Dali je moguće pokrenuti ovrhu na dužnikovim nekretninama (livada, šuma, oranica) koje nisu jedina niti stambena nekretnina dužnika s obzirom na posljednje izmjene ovršnog zakona. Nejasan čl. 80b moguća razna tumačenja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 4 sati , ivistipe je napisao:

 Dali je moguće pokrenuti ovrhu na dužnikovim nekretninama

 

prije 4 sati , ivistipe je napisao:

Imam dvije pravomoćne presude‚ jedna 2009, druga 2011 ukupno glavnica 16300kn

 

prije 4 sati , ivistipe je napisao:

Nejasan čl. 80b moguća razna tumačenja

U vašem slučaju prijedlog bi bio odbijen,izuzev da se vaša tražbina odnosi na zakonsko uzdržavanje ili štetu prouzročenu kaznenim djelom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvsljujem na odgovoru. Znači osoba koja u hrvatskoj nema bankovnog računa na kojem bi se mogla provest ovrha može te tužit nanjet troškove ,neplačati račune za komunalije i slično, voziti auto po punumoći radit s njime prekršaje, a verovnici se neće moći nikada naplatiti jer glavnica duga neprelazi 20000 kn, iako ta osoba ima u vasnišvu ljepo vikendicu i druge nekretnine manje vrijednosti od kojih bi se moglo naplatiti dugovanje. Svaka čast ovakvom ovršnom zakonu, raj za neplatiše.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije istina,

napravite opoziv punomoci kod javnog biljeznika u par primjeraka, te jedan posaljite primatelju punomoci postom preporuceno s povratnicom a drugi policijskoj postaji gdje je vozilo registrirano.

Takodjer se obratite jednome ili vise odvjetnika poradi savjeta kako naplatiti svoja potrazivanja temeljem dobivenih presuda na nekretninama duznika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pratim ovaj forum i diskusiju i smatram da bi se slični slučajevi mogli spriječiti odmah, kad bi se neodobrilo kreditno zaduženje osoba koje je mogući budući ovrhovoditelj prethodno detaljno provjerio (rizik) dali će uopće moći vračati posuđeni novac.

 

Ukratko..meni je tužba bila odbijena s razlogom da sam znao ili trebao znati da osoba kojoj sam posudio novac je zadužena i imovinski nesposobna da vrati posuđeno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije odbijeno jer još nije pokrenut postupak, inače presude su po kojima tužitelj koji me tužio izgubio je spor te mi je dužan nadoknaditi odvjetničke troškove koje nije nikad nadoknadio, a nema ni namjeru. Tužitelj živi u sloveniji i tamo ima mirovinu oko 500e ,a i to je verjatno premali iznos za naplatu putem europskog ovršnog naloga. Zakodonavac je kod posljednje izmjene ovršnog zakona jasno odredio da nema ovrhe jedine nekretnine i da glavnica mora biti 20000kn što je i u redu, ali nije ništa spomenuto ako ovšenik ima više nekretina dali se to može plijeniti i za manju vrijednost ili ne, pa su tu moguća razna tumačenja i vrlo različita sudska praksa.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija