Jump to content

hzz -odbijen zahtjev za novcanom naknadom


ksenija 972

Preporučene objave

Ukratko -krajem 02mj. dajem izvanredni otkaz nakon 5 mjeseci pakla! 

Nakon 11 god rada u jednoj manjoj firmi dobivam otkaz ( obrazlozenje - necemo se vise druziti :) ) Preko odvjetnika saljem zahtjev za zastitu , poslodavac ponistava otkaz i ja se moram vratiti na posao. Naravno slijedi muppet show -horror prica .

Pod br.1 , nije mi dozvoljen rad na mom radnom mjestu ...Naravno , upozoravam da se time krsi moj ugovor o radu .

Ustvari , ne radim nista , nego glumim gljivu 8 sati dnevno .Djelatnici u smjeni isto kao i vlasnik .....sta ti hoces , kako ti uopce nije neugodno dolaziti ( steta , neki od njih su mi bili dobri kolege svih tih 11 god .) Par njih je uz mene , ali naravno boje se ostalih .  

Svakih tjedan dana dobivam pismene opomene pred otkaz , totalno neutemeljene, na koje se uvijek ocitavam. Odlazim na dugo bolovanje .

Zatvaram bolovanje , jer nema vise smisla odugovlaciti . Vracam se na posao, situacija naravno nije bolja .....Predam pismeni  izvanredni otkaz. Naravno , poslodavcu se ne dopada sadrzaj, ne potpisuje ga no naravno da ga prihvaca.

Sa svom tom hrpetinom papira prijavljujem se na zavod .

Naknadno jos moram traziti platne liste i prosjek place , ali sve naravno uredno dobijem. Poanta je u tome da u tih 11 god nikada nisam imala nikakvih problema niti sa sefom, niti sa djelatnicima . Dapace , bili smo si svi kao obitelj.No, malo sam mu nazuljala ego i usudila se boriti za sebe ....pa malo i strah jer naravno da znam za gro nepravilnosti .No, sada je to nebitno.

I dobivam rjesenje sa zavoda da nemam pravo na naknadu. Znala sam da to mogu ocekivati , jer sam  informirana.

Naravno da cu se zaliti ! I sad , svako iskustvo i savjet kako to najbolje uciniti dobro dodju.

Hvala svima koji ce si dati truda da prodju ovaj esej !!! 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Koliko je meni poznato, nije samo zbog toga (neisplate plaće), jer zakon tako ne specificira, no problem je u tome što HZZ traži dokaz da je radnik sudskim putem pokušao ostvariti svoja prava prije otkaza, jer u očima HZZ-a budući se radi o državnom džepu, radnici zloupotrebljavaju institut izvanrednog otkaza budući rijetko koji poslodavac osporava isti. No, kako objasniti HZZ-u da, kada se desi nešto ovakvo kao u inicijalnom postu (ili još i gore), radnik nema apsolutno nikakve želje da ostane raditi tamo, kamoli da se bori za to na sudu.

Osobno znadem za jedan slučaj, gdje se čovjeka skoro fizički ozlijedilo i potjeralo (od strane poslodavca), a HZZ opet po svom - a zašto niste tražili zaštitu suda prije otkaza? Kako da vam mi vjerujemo, vi nas muljate i želite živjeti na grbači države. :bang: Žalba odbijena i priča završena.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

Update na ovu tematiku ( ukoliko netko prati ) 

Nakon uložene žalbe, gotovo 4 mj.kasnije  nakon slanja mailova središnjem uredu i ministarstvu rada ( zbog tih 4 mj ) stiže rješenje iz središnjeg ureda o poništavanju rješenja HZZ-a te se od istoga traži ponovni postupak ! 

Pa znaci ....opet sve iz početka !!! 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija