Jump to content

Ostavina - adrese


Alojzija43

Preporučene objave

Suprug je preminuo i sa suprugom je imao napravljen ugovor o doživotnom uzdržavanju gdje je ona jedina navedena u tom ugovoru na svu njegovu imovinu koju je imao samo u Hrvatskoj   , najavljena je ostavina gdje je navedena napomena da se nalaže supruzi preminuloga da mora dostaviti adrese ostalih zakonskih nasljednika , naime njegova djeca žive u Americi  gdje su i rođeni i gdje žive , nikada nisu bili u Hrvatskoj - ( djeca iz prvog braka ) , sa njima nije imao kontakt preko 25 godina ( medjusobno su imali probleme) , sa obzirom  d a ni on nije imao konatakta sa njima ni njihove adrese - tako ni supruga nema niti ne zna gdje su , ni koje su im adrese.  Da li ce biti zbog toga problema supruzi preminuloga da se ne provede ostavina dok se ne nadje adresa ? Čak je supruga zvala i konzulat gdje su rekli da oni ne smiju odavati zaštićene osobne podatke njihovih građana . Suprug se vratio zastalno u Hrvatsku prije 10 godina i od tada nije više nikada bio u Americi . Hvala 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nadam se da ce odgovoriti jos netko s vise prakse. Ono sto je meni poznato, to zna biti problem i cesto se ostavinska i ne zakazuje dok se ne utvrde sve adrese zakonskih nasljednika. Iako je supruga nasljednica dijela imovine u HR, u ostavinskoj je potrebno navesti svu mozebitnu imovinu bilo gdje na svijetu, a na koji dio djeca zakonski imaju pravo svakako.

Sto se konzulata tice, nesto ste krivo napravili, jer podatke mogu dostaviti i direktno Javnom biljezniku te djecu ne smiju uskratiti za ostvarenje njihovih prava pod izgovorom zastite podataka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 22 sati , Alojzija43 je napisao:

ali sada mi nije jasno nesto ...ako postoji ugovor o dozivotnom uzdrzavanju sva imovina u trenutku smrti osobe prelazi na davatelja , nema se sto djeliti , zasto onda  toliko komplikacija ? Hvala 

Imate li Vi, odnosno supruga umrlog interes da se provede ostavinski postupak, ovo pitanje je iz razloga što davatelj uzdržavanja po ugovoru o doživotnom uzdržavanju uopće nije dužan čekati ostavinski postupak, već jednostavno već sutra može zatražiti upis prava vlasništva na nekretninama koje su obuhvaćene ugovorom, obzirom da je temelj stjecanja istih pravni posao, a ne nasljeđivanje. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija