Jump to content

Vrijeđanje radnika od strane šefa


neprilagodjen

Preporučene objave

Poštovani,

radim u maloj privatnoj firmi u skladištu. U zadnjih 2 tjedna svi radnici u skladištu su izloženi vrijeđanju od strane voditelja skladišta. Psovanje majke, nazivanje raznoraznih pogrdnim nazivima (debili, idioti, nesposobne budale). Prijavljeno je direktoru firme, koji na to veli da nije istina i što se njega tiče to je riješeno. Što mi kao radnici možemo poduzeti u vezi toga?

LP

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pretpostavljam da su ove prijave bile usmene, stoga bi vam prvi korak bio ići sa pisanom pritužbom za zaštitu dostojanstva radnika (čl. 134. Zakona o radu).

Usmena prijava često ne urodi plodom niti je možete dokazati (osim svojom riječju). Bilo bi dobro da svi radnici zajedno podnesu pisanu pritužbu. Ne vjerujem baš da si direktor može priuštiti prekid rada ili izvanredne otkaze više radnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, prijava je bila usmena.

Hvala Vam na odgovoru.

Imam jos jedno pitanje, nema veze sa ovom temom, ali da ne otvaram novu.

Radimo sa električnim regalnim viličarima za kojima se hoda, a firma nam nije omogućila ništa od htz opreme. Radimo u običnim tenisicama. Što ako se nekome nešto dogodi? Da li su radnici krivi što nisu o svojem trošku nabavili htz opremu?

I da napomenem da su oba viličara neispravna.

uređeno: od neprilagodjen
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, hetta je napisao:

Nije baš tako. Ako pisanim putem radnik nije upozorio poslodavce na nedostatke iz ZNR i nije odbio raditi - sam si je kriv za svaku nastalu štetu, kao što nema ni pravo na punu plaću po ozljedi na radu. 

Pitanje je bilo usmjereno na to jesu li radnici dužni sami o svom trošku pribavljati zaštitna sredstva i opremu, što i nadalje držim da nisu, ali potvrđujem da ste u pravu da su obveze radnika propisane čl. 68. Zakona o zaštiti na radu, gdje stoji da je radnik dužan upozoriti poslodavca o nedostatcima u zaštitnim sredstvima ili opremi, te u rizicima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija