Jump to content

Ugovor o radu - što spada pod ostale poslove?


ivankn

Preporučene objave

Pozdrav,

Već neko vrijeme imam problem sa poslodavcem i obavljanjem različitih zadaća koje po meni ne obuhvaćaju radno mjesto na koje sam zaposlen. Zaposlen sam kao tehničar i prema ugovoru koji trenutno imam ispred sebe, nije mi jasno može li poslodavac od mene legalno tražiti izvršavanje zadaća skladištara i dostavljača. Pogotovo zbog toga što bi skladištar trebao imati i zaštitnu odjeću i obuću koju ja nemam. Kao tehničar/serviser odgovaram za stanje lagera materijala koje koristim i dostavljam klijentima vezano uz uređaje koje održavam, no ovaj dio ugovora me zbunjuje:

"Radnik se obvezuje da će na radnom mjestu iz prethodnog stavka ovog članka (tehničar) obavljati sljedeće poslove:" ... " ... po potrebi obavljati dostavu i dopremu robe, odnosno obavljati sve druge poslove vezane uz rad servisa i nadzora."

E sad, po ovome, dalo bi se zaključiti da se na dostavu i dopremu robe misli na robu koja je vezana uz moj posao, a ne dio veleprodaje koju moj poslodavac ima. Što mogu napraviti po pitanju toga što sam se zaposlio na jedno radno mjesto a dobivam zadaće drugih zaposlenika, neopremljen. Imam li pravo žaliti se na to?

Hvala unaprijed :)

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Govorim kao primjer, jer to što se trenutno od mene traži nema veze sa radom servisa već sa veleprodajnim dijelom firme. Može li se iz navedenog citata izvući to da sam obavezan npr. prekrcati cijeli kamion robe koja se ne odnosi na moju poziciju? To pitam jer imam problema sa zdravljem i fizicki rad ovdje mi je samo pogoršao situaciju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 12 sati , ivankn je napisao:

Može li se iz navedenog citata izvući to da sam obavezan npr. prekrcati cijeli kamion robe koja se ne odnosi na moju poziciju?

Ja to tako ne tumačim. Imate li Pravilnik o sistematizaciji radnih mjesta, pa da vidite kako je tamo opisano Vaše radno mjesto, ali i ostala radna mjesta kao npr. skladištar?

prije 12 sati , ivankn je napisao:

To pitam jer imam problema sa zdravljem i fizicki rad ovdje mi je samo pogoršao situaciju.

Jeste razmišljali da obavite pregled pri medicini rada?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija