Jump to content

kazna za parkiranje


ri_topa

Preporučene objave

molio bi za savjet!

zaustavio sam se na autobusnoj stanici i izašao iz auta da pričekam prijatelja. nakon što je prijatelj došao (cca 2 min.) otvaramo vrata od vozila i u tom trenutku prilazi policajac i traži dokumente, naravno ja mu ih dajem da bi on rekao da sam parkirao na nedozvoljenom mjestu (autobusna stanica) i da moram platiti kaznu od 300 kn. na licu mjesta ili uplatnica na 400 kn. nakon pokušaja objašnjenja da sam tu 2 min. čovjek me ne doživljava ni trenutka i daje mi uplatnicu sa onim žutim papirom na kojem piše da sam počinio prekršaj kažnjiv po članku 82 stavka 4 i da potpišem da sam primio tu uplatnicu. nakon što sam potpisao rekao mi je da ako krenem upravljati vozilom morat će me odmah ponovo zaustavita radi kontrole alkoholiziranosti, ja njemu kažem ajde dobro da i to riješimo, na što on meni kaže da ako do toga dođe da ću morati čekati da ode u stanicu po greger ili kako se aparat zove . u nevjerici da se sve to događa ostavljam tu auto imam kaznu od 400 kuna za krivo parkiranje a nisam se ni parkirao da li mogu išta učiniti ako da kako i što hvala i pomozite da se ne osjećam tako glupo

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nemoj platit, Čekaj da ti doma stigne rješenje, tj. prekršajni nalog i nekon toga obzirom da ti je kazna manja od 500 kuna traži da ti se mijenjau rad za opće dobro. BTW rad za opće dobro ti je propisan Zakonom o prekršajima no još uvijek ga ne provode. Lova će ti ostati u džepu za sad. Drugi put se ne zaustavljaj7parkiraj na busnom stajalištu i razmisli što bi ti da voziš zglobni autobus i dolaziš na stajalište. Sigurno bi "zahvalio vozaču".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zanimljivo kako je policajac procjenio da si ti kandidat za alkotest..jesi tako očito bio pod utjecajem alkohola(ili je osjedio zadah alkohola)?svakako da je policajac po tvom opisu događaja bio u pravu,osim što ti nije smio zaprijetiti da češ biti zaustavljen ako pokušaš ukloniti vozilo,jer sve dok nije utvrdio alkotestiranjem da si pod utjecajem alkohola ti u biti imaš pravo na upravljanje vozilom...nadalje aparat za alkotestiranje je Dreiger ima dva modela 7410 i 7410+.. razlika je u očitavanju s decimalnim brojevima ,tolerancija na sam uređaj te jedna bitna stvar što 7410+ ima recimo memoriju koja pamti svako alkotestiranje,vrijeme datum i koncentraciju koja je očitana te isto može da se isprinta odnosno može se izvršiti kontrola korištenja uređaja i usporedba sa postupanjem odnosno oduzimanjem vozačkih dozvola,,nema muljanja dok se ne resetira... dok kod 7410 to nema da se može kontrolirati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

što se alkohola tiče "niti luk jeo niti luk mirisao", ali nasuprot moga auta je birtija pa su oni došli sa pretpostavkom da sam se ja tu parkirao da bi išao piti, a ja sam stao da bi pokupio prijatelja i cijele dvije minute sam bio pored auta. znak za zaustavljanje nije bio a ja sam mislio da smijem stati, inače hvala na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija