Jump to content

sudska presuda i problemi sa viđenjem djeteta!


fikus

Preporučene objave

Slijedeći tjedan u utorak pročitati će se sudska presuda u kojem ću ja dobiti mogućnost da viđam svoga sinčića od 28 mjeseci dva puta tjedno po tri sata i subota svaki drugi tjedan! Sa bivšom sam u jako lošim odnosima i unatoč redovnoj, mjesečnoj uplati uzdržavanja za svoje dijete, bivša na svake načine nastoji opstruirati susrete sa mojim sinom! Već mi je najavila da mi neće moći dati dijete po sudskoj presudi, već po njenoj mogućnosti s obzirom na njeno radno vrijeme, na što ja ne želim pristati, jer je to ograničavanje djetetovog prava na susret sa ocem! Naime, ona inzistira da bude cijelo vrijeme prisutna kod viđenja djeteta, iako se ja ne slažem s time i strijepim da sutkinja takvu odluku ne donese u Rješenju! Da li mogu kod čitanja presude s obzirom da nema konačnog sudskog zapisnika postaviti eventualan prigovor, ukoliko mi se dosudi eventualna nazočnost bivše kod susreta? Imam li ja mogućnosti da nakon sudske presude i njene pravomoćnosti poduzmem korake koje će mi omogučiti provedbu sudske odluke o susretu sa dijetetom?

Pozdrav fikus!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prijatelju,

 

sin ti je u dobi kad je, u većini slučajeva, mater malo važnija od tebe, pa je za očekivati da će viđanja ipak biti dosuđena u njenom prisustvu. Iako ima svega. Međutim, na početku si jedne nove priče pa da ti predložim nešto:

 

Znam da bivšu nemožeš "vidjeti očima". Pokušaj međutim uspostaviti s njom odnos, izdići se iznad svega, jer vaše dijete je zajedničko, ne kuži ništa od onoga što vi sada prolazite i želi i treba oba roditelja.

Dakle, uspostavi partnerski odnos s bivšom, ako ona neće, pokušaj ju naučiti, ako se neda, ti svejedno ustraj, jer dijete će kad tad, vjerojatno tek u adolescenciji početi shvaćati tko mu čini dobro, a tko ne, odnosno, znat će zbrojit dvaidva i sjetit se da je ova stalno srala protiv tebe bez opravdanog razloga. U međuvremenu imaj na umu da roditeljstvo i u braku i u razvodu nije natjecanje u popularnosti nego bezuvjetno davanje. Sve drugo je uzimanje za sebe.

 

Želim ti zdravlje, sreću i dobre živce! :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mislim da nikako ne bi trbali pristati na njene uvjete, nego jednostavno inzistira na vidjanju dijteta i to sto je moguce vise i za prisustvo vase bivse mora biti opravdani razlozi(da djete sisa,da ste bili grubi ili nasilnik u obitelji)U ostalom navedite da se mozete i sami taj vikend briniti o djetu, a sto se tice njenog radnog vremena inzistirajte da vam se da cijeli vikend, jer iz iskustva ja vidjam i mladje djete vise od vas svaki drugi vikend 15 dana zimi i 30 ljeti djete od godinu dana.

Morate biti uporni ipak je to vase djete, sto se tice presude mislim da bi trebala biti mogucnost zalbe, sem ako je se sami ne odreknete ili pravni lijek.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Evo prošli tjedan čitala se objava presude u kome sam ja dobio pravo da dva puta tjedno dobijem svoga sinčića od 16 00 do 19 00 sati i svake druge subote od 15 00 do 19 00 bez ikakvog nadzora i bez nazočnosti majke, na što ona nije očekivala, a na preporuku djelatnice Centra! Sada je došao pravi pakao, jer je sada u ovom pravnom vakuumu izuetno arogantna i nikako da mi dozvoli moje susrete sa mojim sinom na bilo koji način! Od objave do presude treba proći mjesec dana, a nakon toga 15 dana žalbenog roka!

Sada u ovom momentu viđam dijete jednom tjedno po jedan sat i to kako njoj paše i kako se njoj smili! Sada kada još nemam te sudske presude nikako da se s njom ljudski dogovorim o dobrobiti djeteta, bez obzira na urednoj plačenoj alimentaciji i sada nedavnoj povišici bez obzira što presuda nije pravomoćna! Kako da dođem do svoga djeteta i da li postoji kakvo riješenje da dođem do svoga sinčića koji me želi i voli, ali ona to ne vidi? Da li postoji kakav mehanizam koji će prisiliti da dođem do svoga djeteta, nakon pravomoćnosti presude? Ma šta da radim?

Pozdrav fikus!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja ću to i napraviti,ako bude bilo takvih problema, ali bih volio znati da li će Sud reagirati ukoliko protiv nje podignem kaznenu prijavu zbog otežavanja ili sprečavanja kontakata sa djetetom? Možda bi trebao otići na državno tužilaštvo zbog povrede čl. 215 OZ-a? Ma ne mogu prihvatiti njene uvjete susreta sa mojim djetetom na toliko malo vremena koliko mi ona daje, naročito kada presuda bude pravomoćna! Do tada ću još malo čekati!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dojmio me se Vaš slučaj koji na žalost ne odstupa puno od slučajeva mnogih očeva koji imaju poteškoća u ostvarivanju susreta s djetetom. Od vašeg prvog javljanja dobili ste nekoliko korisnih savjeta i preporučio bih da ih pokušate primijeniti. Nadalje, u međuvremenu je donijeta presuda te neovisno o tome majka i dalje nastoji sprječavati kontakt kako je dosuđeno. Preporučam da sačekate protek ovog roka, pa ako se i dalje ne bude pridržavala možete se očitovati u zapisnik pri CZSS gdje ćete detaljno opisati što se događa. U našim slučajevima preostaje nam strpljenje i nada da će biti primorana postupiti kako stoji u izreci presude. Budite uporni i iskoristite sve zakonske mogućnosti kako bi se susreti odvijali upravo onako kako stoji u rješenju. I zašto bi to bio sat vremena? Ako imate pravo 3 sata onda to svoje pravo iskoristite. Uostalom i sami navodite da je to odlučeno po preporuci djelatnice Centra pa se nemate čega bojati. U ovom trenutku uzmite dijete kad se Gđa «smili» i provedite 3 kvalitetna sata sa svojim djetetom. Zašto biste ga vraćali ranije?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa ja ga ne smijem niti uzeti, jer ona mora biti u svakom momentu prisutna, pod izlikom da je dijete maleno! Ja još nemam sudsko rješenje već samo objavu na koju čekam rješenje i još petnaest dana na pravomoćnost! Ja se nadam da ću nakon pravomoćnosti ipak realizirati djetetovo pravo, a do tada se moram igrati po njenim pravilima, a to su susreti u prosjeku jedan i pol sata tjedno!

Ja mislim da je bivša duševno bolesna osoba i da ima BPD, pa me to još više muči od svega! Svi simptomi koji su vezani za BPD se manifestiraju kod nje! Psihologinja centra je bila nazočna kod izricanje presude i ona je sastavila svoju preporuku viđenja djeteta tim terminima i naravno bez prisustva majke i bilo kakvog nadzora i to je ušlo u sudsko rješenje, što njoj baš i nije pravo, a da se ne žali, ja sam joj povečao alimentaciju za dijete za trečinu i mislim da je to jedan mali doprinos nekakvom konstruktivnom odnosu! Ali se neću pomiriti sa tako malo viđenja svoga djeteta i ako se bude žalila na to rješenje, automatski joj alimentaciju krešem na staro prema dogovoru iz centra!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Savjetujem ti strpljenje jer je to jedino što nam preostaje. Kad dobiješ presudu imaš crno na bijelom kako treba..,,,do tada na žalost…samo strpljenje…..sve sam to prošao…evo tek nakon 4 godine stvari su se normalizirale da ne strepim svaki puta da li će dijete doći ili će ovisiti o njenom trenutnom raspoloženju. Ako sumnjaš na BPD, pokušaj na nju gledati zaista kao osobu s poremećajem, pa će ti biti lakše shvatiti njene nepredvidive postupke koji su i sveca u stanju izluditi. Pokušaj si to tako protumačiti. Ne nerviraj se na svaku riječ koju kaže i ne reagiraj na svaki neprimjereni postupak, izdigni se iz toga. Da je teško, to jako dobro znam, jer je to moj slučaj također. Pokušaj odglumiti da se sa svime slažeš, makar mislio dijametralno suprotno, nemoj se suprotstavljati kad predloži mjesto i vrijeme sastanka, neka ispadne da je tebi sve dobro, samo da vidiš svoje dijete…..a kad dođe presuda onda tražiš svoje. Shvaćam te kroz što prolaziš ali budi optimističan i usmjeri se na to da uspostaviš i održiš što kvalitetniji odnos s djetetom, da ti to bude primarno, a o BPD imaš na ovom forumu dosta „literature“, pa ćeš vidjeti da nisi jedini, naprotiv….srdačan pozdrav i sretno, Vida

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma naravno! Poslije pravomoćnosti presude ću preduzeti akcije u skladu sa presudom! Do tada se igram sa svojim sinčićem u njenom prisustvu i družim se s njim koliko mogu! Moj sinčić pokazuje male znake odbojnosti prema meni i ljutnju što ne idemo zajedno i što više nisam s njime! Ali i to je očekivana reakcija moga malog anđelčića koji još nema 2.5 godina! U svakom slučaju igram prema njenim pravilima do sudske presude i njezine pravomočnosti, a onda okrećem list!

:-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam bih li ti mogao dati iole koristan savjet, jer sam i ja u skoroistoj, ako ne i u goroj situaciji. Ipak se nadam da ću ti barem malo pomoći spoznajom da nisi jedini, i da ima ljudi koji te podržavaju. Ja sa suprugom još nisam rastavljen, i još pregovaramo o tome, ali, ona meni jednostavno odvede dvoje djece od 2 i 17 mjeseci kod svojih roditelja, i ne da ih vidjeti, ili ja sa svojom djecom moram biti u prisustvu PUNICE. Ja sam inače po profesiji pomorac, prosječna mi je plaće 16 tisuća kuna, ali sve to za centar socijalnog rada i MUP nema veze. Svi oni tvrde da su to i njena djeca i da ih ona može odvesti gdje god to poželi, unutar granica Republike Hrvatske. Na pitanje djelatnici MUP-a, da li bih i ja mogao tako zgrabiti dijecu i odvesti ih kući, odgovor je bio DA!!! Policija ne bi ništa poduzela, osim provjerilqa možda da li djeca žive u uslovniom prostoru. Svaka eventualna psihička trauma po dijete njih ne zanima. To ti je realnost ove države. Sila, sila i samo sila. Sto puta sam pomišljao da jednostavno zgrabim starijeg (18 mj) sina i odvedem ga doma, no, neću samo zbog njega. Ili, iskreno govoreći, za sada neću. Ja za 7 dana idem na brod, i neće me biti 5 mjeseci. Tražio sam od supruge da uzmem maloga barem par dana, odgovor je NE. U ovoj državi izgleda vrijedi samo zakon sile. Mislim, ako je to tako, pa može, ali onda neka se institucije ponašaju isto tako indolentno kaio i sada.

U svakom slučaju, GRIZI, I NE PREDAJ SE. Želim ti svu sreću!!!

fikus je napisao:

Slijedeći tjedan u utorak pročitati će se sudska presuda u kojem ću ja dobiti mogućnost da viđam svoga sinčića od 28 mjeseci dva puta tjedno po tri sata i subota svaki drugi tjedan! Sa bivšom sam u jako lošim odnosima i unatoč redovnoj, mjesečnoj uplati uzdržavanja za svoje dijete, bivša na svake načine nastoji opstruirati susrete sa mojim sinom! Već mi je najavila da mi neće moći dati dijete po sudskoj presudi, već po njenoj mogućnosti s obzirom na njeno radno vrijeme, na što ja ne želim pristati, jer je to ograničavanje djetetovog prava na susret sa ocem! Naime, ona inzistira da bude cijelo vrijeme prisutna kod viđenja djeteta, iako se ja ne slažem s time i strijepim da sutkinja takvu odluku ne donese u Rješenju! Da li mogu kod čitanja presude s obzirom da nema konačnog sudskog zapisnika postaviti eventualan prigovor, ukoliko mi se dosudi eventualna nazočnost bivše kod susreta? Imam li ja mogućnosti da nakon sudske presude i njene pravomoćnosti poduzmem korake koje će mi omogučiti provedbu sudske odluke o susretu sa dijetetom?

Pozdrav fikus!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma super ak su u istom gradu, a što ću ja ? ona u Zadru ja u zagrebu, nije mi baš da mogu skočit do nje i lupat na vrata.

Što se tiće ovog da će joj dosadit kad nađe frajera tu si u pravu. Ja već znam kad ga ima i kad ga opet nema. Kad ima frajera sve je super i sve se dogovorimo, djete vidim i više od rješenog, ali kad prekinu sve je po starom...luda ko šiba.

Pozdravljam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija