Jump to content

Dnevna bolnica


CULUK

Preporučene objave

Dnevna bolnica ti traje dva tri ili više mjeseci ovisno o tome koliko će ti trebati da ti se stanje u kojem dolaziš vidno popravi a to odlučuje dr koji te vodi.Na terapiji nisi sam već se vrši po grupama a traje svaki dan do 8 sati osim subote i nedjelje,zavisi od bolnice može i kraće.Uglavnom svakodnevno iznosite pred ostalim pacijentima svoje poteškoće bilo iz rata ili trenutnih problema uz poslije učešće ostalih  prisutnih.Zatim zavisno od bolnice do bolnice imate i svakodnevnu radnu terapiju poput čišćenja i održavanje kruga bolnice a u zimskom periodu uz eventualno čiščenje snijega većim dijelom se liječite unutar prostorija.Slikate,pišete,čitate,izrađujete pojedine predmete od drveta,gipsa,papira i sl.Kada dr zaključi da ti je sve to pomoglo i da je dosta dobivaš otpusno pismo i to je to!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 45 minuta, CULUK je napisao:

Postovanje,

Sto je terapija dnevne bolnice odjel psih?

Koliko traje otprilike vremenski i koliko po danu sati?

Sto podrazumijeva to?

Malo poblize ako moze jer nam je nejasno...

Hvala!

Kod mene u OB-Zadar, trajanje liječenja u dnevnoj bolnici Psihijatrije je uvijek određeno na mjesec dana. Terapija se odvija u grupama po 8... 10 ljudi, od 8 ujutro do 13,30-14,00 sati, radnim danom, sa pauzom za doručak.

U sklopu DN bolnice se obično obavi i Psiho testiranje za one kojima to treba (ako vam treba za Hrvi onda svakako obavite). Uglavnom ujutro ranije su razgovori sa psihijatrima, psiholozima, ima i predavanja tj. razgovora

o svakodnevim problemima i sl. Svaki dan je bila radna terapija (drže med.sestre), obično se nešto radi.. crta, slika itd.   Na kraju dobiješ otpusno pismo sa dijagnozom i kronologijom psihičke bolesti. Pozz...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • drot13 je promijenio naziv u Dnevna bolnica
prije 9 sati , CULUK je napisao:

Hvala vam na odg....

I mi spadamo pod OB Zadar pa eto da znamo sto nas ceka...

Da li dnevna bolnica počne odmah čim se prijavimo ili se poceka na termine?

Nema na čemu..:)), tu smo da si pomognemo. 

Morate se obavezno upisati tj. naručiti za dnevnu bolnicu kod sestre u ambulanti na Psihijatriji. Prije se čekalo puno.. od par mjeseci do god. dana, sada su mi rekle da nije neka gužva pa je moguće "upasti" čim završi jedna tura DN bolnice.

Mislim da se još uvijek ne može upisati na listu čekanja za DN bez nalaza tj. preporuke vašeg psihijatra (to se zove tzv. Indikativni pregled za DN bolnicu). Zatražite taj kontrolni pregled kod. psihijatra što prije, i na pregledu mu recite da biste htjeli u DN radi liječenja i psih. tegoba. S obzirom da se trenutno na pregled psihijatra u OB-Zd čeka od mjesec do dva, ako vam je to previše, otiđite do psih. koji vas vodi i pitajte ga može li vas primiti radi toga prije ili samo nazvati sestre da vas stave na listu. Kod  njih ostavite svoje podatke (tel. i mail) i onda vas nazovu obično tjedan dana prije početka DN bolnice. Obavezno morate zatražiti od vaše obiteljske liječnice Uputnicu D-2 (za bolničko liječenje).

Pozz..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 18 sati , CULUK je napisao:

Postovanje,

Sto je terapija dnevne bolnice odjel psih?

Koliko traje otprilike vremenski i koliko po danu sati?

Sto podrazumijeva to?

Malo poblize ako moze jer nam je nejasno...

Hvala!

Ipak bolničko liječenje ( ležanje ) ima "veću težinu " od kontrolnog pregleda i DB pogotovo ako se ide na komisiju povodom povećanja omjera.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...
prije 33 minuta, CULUK je napisao:

Da li se terapija dnevne bolnice moze odgodit u smislu ako zbog drugih vrsta lijecenja osobanece moci dolazit svaki dan na terapije?

Odgodit za relativno mali period dana?

Hvala na odg..

Naravno da se može odgoditi samo onda treba čekati za moguči iduči termin. Ako se radi o jednom danu može se izostati uz najavu kod terapeuta.

Sama terapija se odvija svaki radni dan kroz 4-5 tjedana. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija