Jump to content

Lapsus - pomoc!


mandarina

Preporučene objave

Eto napravila sam sve što sam znala u ostavinskom postupku za mog oca - ćak sam tražila od HZZO povrat naravno - uplaćenih rata dopunskog osiguranja - al mi niko nije rekao da moram navesti da je ostavitelj primao mirovinu i razliku tj. ostatak - jer je ostavitelj živo još pola mjeseca te na to ima pravo moj otac kao nasljednik.

A to nisam znala - e sada koliko će me ta klauzula koštati kod JB i dali je to moguće ubaciti - radi se o iznosu od 500,-- KN - za jednog umirovljenika puno - al ako moram još tolko platiti za ovjeru - jao

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije strašno.

U svakom slučaju morate do jb.

Recite je li ostavina gotova i je li rješenje možda već pravomoćno? Ako jest, onda morate pokrenuti postupak za naknadno pronađenu imovinu.

Ako još stvar nije riješena, tada idite samo jb.

I provjerite možda je jb stavio mirovinu u ostavinsku masu, jer se radi olakšanja prakse, to stavlja odmah ako nasljednici potvrde da je pokojni bio u mirovini, tj. to se podrazumijeva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Al na žalost nije - sve je gotovo - i imamo pravomoćno rješenje za mog oca - bez navedenoga (nismo komplicirali - zna se sve ide ocu).

Hm i sada ajmo ponovno - moram napomenuti da je to za mog oca koji je u mirovni priličo teško - ima problema sa zdravljem - to jest nije tako pokretan.

Zadnji put sam bila odmah na ostavini opunomoćena da podignem rješenje o nasljeđivanju e sada što mi je raditi dali ja mogu otići kod JB i donjeti ostaviteljevo rješenje o primanju mirovina - te kako to ide dalje - dal sad moramo opet svi doći i odreći se tih 500,--KN u korist mog oca ili kako.

Meni je to sve pomalo komplicirano - jer i ja radim - te nisam u mogućnosti ih kontaktirati kada imaju svoje uredovno vrijeme a na kraju krajeva znam da ću to morat učiniti.

Hm fakat lapsus + jooš jedan u tom šoku - sasvim sam smetnula sa uma da je ostavitelj imao preko sebe i dva goroba u jednom selu te bi morala i to unijeti - gdje mogu dobiti potvrde o tome - da ne kopam po papirima.

Unaprijed hvala i lijepo pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za grobove, na upravi groblja možete dobiti potvrde.

Za mirovinu dovoljan je i odrezak mirovine ili potvrda sa HZZMO.

Svakako morate podnijeti prijedlog za naknadno pronađenu imovinu, te dostaviti nasljedničke izjave svih nasljednika da i tu imovinu ustupaju ocu.

To sve možete podnijeti i poštom, ali pazite, potpisi na nasljedničkim izjavama moraju biti ovjereni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znači ja i sister napravimo naslijedničku izjavu da se toga ne prihvaćamo - sve to i ostale papire pošaljem preporučeno poštom ili osobno nema veza - i onda bi to bilo to.

A koliko bi me onda koštao JB - za ubacivanje svega toga - ok znam da nije potrebno da moj otac dođe po to - jer ako nije prisutan - znam automatski se prihvaća nasljedstva - znači li to da sve dobiva poštom ili ipak moram ići po to - soryyyyyyy al fakat sam malo zakomplicirala.

Al sam zahvalna na svakom savjetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija