Jump to content

alimentacije


djvlado

Preporučene objave

zanima me kako placati alimentaciju ako je covjek nezaposlen ili povremeno radi ze neku sicu da bi prezivio ili tocnije prosi a ima nekretninu koju nemoze prodati .

naime imam troje djece i placam alimentaciju ali koliko mogu djeci sam kupio nove kompjutore ili ti laptope dajem mjesecno za bon medjutim majka najmladjeg sina nije zadovoljna i pokrenula je postupak za alimentaciju i neprizna novac koji sam dao na ruke te kupio djetetu garderobu komp itd .sada trenutno moja vrsta posla jako slabo ide posto su ga mediji popljuvali a i opcenito muzika neide i dnevnice su sica 200 kn na vece a radim samo dvije veceri u tjednu -ostale poslove mi je tesko raditi ili nemoguce zbog ptsp ,noge me bole tocnije koljena ,srce itd...

ja placam ali prema mogucnosti a djeca su opskrbljena jer i majke rade a imaju i soc pomoc koju nemogu dobiti zbog nekretnine a sad bi mi uzeli zbog par sto kuna i krov nad glavom a to je svejedno nekretnina koja ce pripasti djeci ako je prodaju novac ode i sve zbog jedne nezadovoljne majke koja uopce i ne odgaja naseg sine nego njeni roditelji a ona je promiskutetna i alkoholicarka sto sam rekao na sudu medjutim sud je bio pristran i ona je imala tim od tri odvjetnika pa se je dobila razvodom kucu sa placom i upisala se na moju kucu sa 20 000 eura i to je kucu prpisala na mamu prodala svoj auto i kupila naovi na tatino ime i zatrazila soc pomoc koju dobija i djecji doplatak itd itd.

za mene je to varanje drzave i djeteta jer ja placam

ali nisam redovan zbog svoji neredovnih primanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Plačanje alimentacije za svoje dijete je prije svega moralna obaveza! Nikako ne mogu shvatiti težnje nekih očeva da svoju obavezu prema svom djetetu minimiziraju! Pa logično je da dijete mora jesti, obući se, imati svoj đeparac, da ono ima svoje potrebe. Otac, po mom mišljenju, mora sve učiniti da njegovo dijete ne oskudjeva ni u čemu, ako je već lišeno obitelji u kojem je Vaše dijete nekada živjelo! Nema opravdanja za neplačanje alimentacije, dijete je na prvom mjestu!

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ssss.. zenski rod...

to je samo obveza koja se temelji na sudskom rjesenju i predstavlja polovicu (ja bih rekla niti toliko) materijalnih izdataka za dijete tokom jednog mjeseca jer su oba roditelja duzna skrbiti za isto.

 

nice sam pala nad tezinom tvojih argumenata...

 

sto bi trebao? reci sucu da nema zaposlenje, nema prihode (stalne) , ali ima jednu nekretninu koju ne moze prodati iz raznoraznih razloga (mozda je pod hipotekom, mozda je u suvlasnistvu, mozda, mozda....) te da se ustvrdi ovrha nad tu nekretninu i naplate dugovi.

to nije rjesenje, bar ne dugorocno jer ce za par mjeseci taj novac nestati, a on MOZDA ISTO NECE IMATI POSAO. od cega ce onda traziti isplatu?

 

u kojem ti svijetu zivis? jesi li uopce svjesan kako ljudi zive od danas do sutra? svakom normalnom ocu je jasno da se treba pobrinuti za djecu, ali kako se pobrinuti za njih kad ne mozes ni za sebe??

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moram još nešto dodati. Da, ovakvi primjerci kod mene uvijek izazivaju veliko ogorčenje. Naravno da nisu svi očevi koji ne žive s djecom gadovi koji ne brinu, dapače, znam mnoge koji itekako dobro skrbe, nastojeći nadoknaditi, kao što kaže Fikus, ono što je djeci uskraćeno odvojenim životom. Takvima svaka čast, no o takvima ne čitamo na ovom forumu. Ovdje čitamo o onima koji to ne čine i čije su onda žene u nevolji i ovdje traže pomoći. No najgora je vrsta ona koja ovdje traži alibi, opravdanje i podršku zbog toga što NE MOŽE plaćati alimentaciju. Ma nemoj, molim te! Vrlo su rijetki oni koji iz opravdanih razloga to ne mogu, to bi bilo teški invalidi ili bolesni koji nemaju nikakve imovine. Oni možda zaista ne mogu, no pitanje je onda zašto su uopće imali djecu. Svi drugi moraju naći načina da djecu koju su donijeli na svijet othrane i pruže im ono osnovno dok ta djeca stasaju u ljude koji se mogu sami uzdržavati. Što to znaći - ne mogu? Ako ima dvije zdrave ruke, onda može i mora! Kao što može i mora svaka žena koja sama živi s djecom. A što se tiće nekretnine, imala sam i ja prijatelja koji je "prodavao" kuću vrijednu 50.000 eura za dvjesto tisuća eura, pa se okolo žalio da ne može prodati. Ako se stavi realna cijena, svaka se nekretnina može prodati.

Nemam razumijevanja za odrasle koji nemaju razumijevanja za djecu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle, ok, ženski rod.

1. Nisi ni pitala gospodina koji je postao zašto ne može prodati nekretninu, tj. da li zaista ne može ili "ne može", odmah si mu savjetovala - traži smanjenje alimentacije. Ja mislim da onda, po stilu, uz to stvarno paše i savjet - smanjenje dječjeg želuca.

2. "Ne može se brinuti ni za sebe, a kamoli za djecu! " Pa lijep redoslijed prioriteta, svaka čast! U mom svijetu je obrnut, ali dobro...

3. Nemam, jadan ništa.... osim nekretnine...

Hvala Bogu, pa su čak i naši zakonodavci konačno malo humaniji po tom pitanju pa će se tako od 1. siječnja primjenijvati zakon po kojem će suci automatski ići u ovrhu, bez obzira imaju li se zaposlenje stalno, povremeno ili honorarno. I na sve nekretnine. Pa da vidiš onda koliko će se takvih "nemoćnika" lijepo natjerati da plate.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zašto osuđujete čovjeka o kojem ništa ne znate?

Dali ste vi pitali gospodina:"Zašto ne može prodati nekretninu?"

Nikakav novac djeci ne može nadomjestiti ako im je uskraćen zajednički život sa bilo kojim od roditelja.

Ima puno nas očeva koji skrbe i žele skrbiti o svojoj djeci, a majke im to onemogućavaju i o takvim slučajevima možete tu čitati.

Nema opravdanja niti za jednog roditelja koji ne skrbi o svome djetetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja ga osuđujem iz jednostavnog razloga jer je otac djeteta kojeg on mora uzdržavati! Na kraju krajeva, nisu li očevi nekada bili "glava obitelji"! Svako ima svoje obaveze i svoja prava, dijete ima pravo na ljubav svoga oca, ali i na sredstva koja mu otac mora priskrbiti za normalan razvoj i normalan način života! Treba biti muško i jak u svim izazovima, naći posao (bilo kakav) i uzdržavati svoje dijete!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da ste meni postavili pitanje: "Zašto osuđujete čovijeka o kojem ne znate ništa". Pa evo da se osvrnem.

Kao prvo, ne osuđujem ja nikoga, samo komentiram situaciju. Drugo, nije točno da ne znam ništa, svi koju su pročitali njegov post znaju ono što je sam rekao o sebi, a to je da ima dijete ili djecu i nekretninu, te da sam prosuđuje da ne može plaćati alimentaciju. No, očigledno ima i kompjuter, čim se javlja na ovaj forum, ima bogme i telefonsku liniju koju s nečim plaća, ima i ponešto vremena čim stigne pisati, a ima vjerojatno i dvij zdrave ruke kojima piše. No ima i sklonost da izbjegne svoju obavezu pod izlikom nemoći. Dakle, znamo dosta o njemu. Ne kažem da mu možda nije teško, da je u problemima, moguće je i da mu je život jako kompliciran, no sve to ovdje nije rasprava. Rasprava je o tome treba li on odmah biti oslobođen obveze uzdržavanja samo zato što mu trenutačno ne cvjetaju ruže. Kad sam ja ostala u babuli i našla se bez sredstava da prehranim dvoje djece, radila sam istovremeno tri posla. Prodala i kompjuter i auto da ih prehranim. A da sam i imala komp, ne bi imala vremena sjesti za njega, jer sam jedva stigla jesti i spavati. Da li mi je koji puta došlo da viknem: "Ne mogu više!

O, da!!!!

Ali sam se iščupala, dapače, eto, maloprije uplatila zimovanje za sebe i djecu.

A što se tice ovih tu sentimentalnih parola o tome kako nikakav novac ne može zamijeniti pažnju... pa dajte molim vas, ovdje smo svi ozbiljni ljudi, kome je to uopće potrebno spominjati?!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A što se tiće vašeg problema da biste htjeli skrbiti o djetetu, a žena ne dozvoljava... to mi je zaista žao i jednostavno ne mogu razumijeti žene koje se tako ponašaju. Moj je bivši izuzetno problematična osoba (pa bih imala zaista opravdanih razloga i osnove da mu to priječim) pa bih ipak jako rado da barem malo pokazuje želje i volje da sudjeluje u životu naše djece. Međutim, NULA, ništa, nema ga na vidiku, ni pažnjom, ni ljubavlju, ni osmijehom, ni podrškom... A bogme ni novčanikom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neću ulaziti u polemike oko toga ko je kakav otac i ko je kakva majka...ima nas svakakvih...i dobrih očeva i loših majki i obrnuto... ako ne može plačati ,čovjek ima pravo tražiti smanjenje visine uzdržavanja...otac svojoj dijeci može dati više od novaca i to svojim prisustvom u njihovim životima ...što nekima bez obzira na uredno izvršavanje obaveza nije dozvoljeno...žalosno je da očevi u biti nemaju nikakva prava već samo obaveze što nije slučaj sa majkama...takvo stanje dovodi žene u situaciju da se bahate i postavljaju sebe u situaciju kao da su oni bitniji roditelji...nepravda i samo nepravda... Jasno,pišem o nama koji uredno plačamo svoje obaveze i nažalost smo u manjini...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

whitedd je napisao:

otac svojoj dijeci može dati više od novaca i to svojim prisustvom u njihovim životima ...

 

Apsolutno se slazem. Probem je samo sto djeca to drugo ne mogu pojesti.

 

S druge strane, potpuno neogjektivno gledate na prava i obveze iz obiteljskog zakona. Oni itekako postoje, samo ih stranke u postupku ponekad ne postuju. A to je bitna razlika.

 

Ako u necijoj glavi postoji defektnost i nedostatak spoznaje da svako dijete treba oba roditelja onda mu taj defektni stav nije usadio zakon, barem ne ovaj.

 

Jednostavno i nepopularno, ObZ bi trebao prosiriti opseg kaznenih odredbi kad vec dio rastavljenih roditelja ne shvaca bit roditeljstva. I majke i ocevi, tako svejedno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

proćitala sam sve komentare i ponukana sam vam reći svoje iskustvo.

7 god. sam samohrana majka, otac je zdrav(ali on sebe vidi kao žrtvu, nije u stanju zadržat posao dulje od 2 mj. i folira da ima PTSP-klasika),

nikad nema novaca za alimentaciju, a vozi auto koji nije na njegovo ime, čovjek je palnina 2 m visok, snažan,

Ja konstantno oblačim djecu , svaki dan kuhan, do prošle godine sam kupovala i knjige, na ovrhe za raznorazne troškove više nereagiram, sa palće mi više nemogu uzet deda i baka pomoći nemam radila sam svakojake posliove i po dva te plaćala čuvanje djece, molila prijateljice , susjede da ih čuvaju. Stalna borba.

Sin ima 13 god nosi cipele br.47, visok, jak i sam pojede sendvić od pola kruha samo za dorućak.

Ali tata i dalje kuka, palće čak ima obraza doći pitati da mu ja posudim nešto novaca,!!

Djecu nikada ne uzima k sebi na vikende već njegova mama dolazi po djecu svaki drugi vikend, a sad već i sami odu autobusom.

On se djecom nikti ne bavi, ne zove hi niti ih želi vidjet. STRAŠNO

Ja radim vesela sam i svaki dan se suoćavam sa problemima.

Nije za žaliti takve ljude koji izbjegavaju doprinosit uzdražavanju svije djece u 80 % slučajeva to osobe koje iz svog komoditeta ne žele voditi brigu.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle onih 20% treba zanemaiti.

 

Vaša opažanja i iznošenje iskustava i mene ponukaše na isto.

 

Pri raspadu bračne zajednice nisam mogao naći posla ( ni kao dostavljač u city express-u ). Preseljenjem u metropolu - u puno jačoj konkurenciji - dobio sam posao - a radnom mjestu komercijalista.

Od OD - 3500 kn - majci sam slao 1200. Ali nisam joj mogao slati ništa prvih 5 mjeseci.

U to vrijeme pomagali su joj moji roditelji - financijski, moralno i materijalno. Kasnije sam i ja poboljšao situaciju, oblačio i opremao dijete za nove školske godine, uz poklone dostavlja i namirnice, te oko 4000 Kn za božić i novu godinu.

 

Sada supruga tvrdi da sam djetetu kupio 2 para, hlača, 2 majce i kopačke. Samo se zeznula s uplatnicama i svjedocima.

 

Da ne odem u personalizaciju slučaja. Rezolutan stav oko plaćanja za uzdržavanje djece je na istom nivou kao i brojanje slučaja u sudskim procesima i svim ostalima.

 

Ljudi to su sve nečije sudbine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

fikus je napisao:

Ja ga osuđujem iz jednostavnog razloga jer je otac djeteta kojeg on mora uzdržavati! Na kraju krajeva, nisu li očevi nekada bili "glava obitelji"! Svako ima svoje obaveze i svoja prava, dijete ima pravo na ljubav svoga oca, ali i na sredstva koja mu otac mora priskrbiti za normalan razvoj i normalan način života! Treba biti muško i jak u svim izazovima, naći posao (bilo kakav) i uzdržavati svoje dijete!

 

Koliko sam shvatio, on i uzdržava dijete prema svojim mogućnostima. Ne uspijeva naći redovit posao, ali to je sudbina mnogih. Roditelje koji su u braku i možda zarađuju jednako kao on nitko ne pita ni kontrolira odvajaju li za dijete dovoljno, podrazumijeva se da daju koliko mogu, jer ga vole. No ako čovjek više ne živi sa svojim djetetom, njegova je ljubav i dobra namjera odmah pod sumnjom.

 

Jedini put za smanjenje alimentacije je preko suda. On će, valjda, korektno ocijeniti ima li osnove za smanjenje alimentacije ili ne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve što ste naveli je realno ali to morate objasnit djeci koju ja svaki dan moram nahranit, obući i obuti( cipele traju 3 mj ako je sreće, poslat u školu, platit struju, vodu, sve kominalije jer i meni kao samohranoj majci dođe ovrha na plaću pa je još i gore. Kupiti naočale socijalno pokriva stakla i okvir koji su moja djeca uz proteste nosila u vrtiću, od kada idu u školu rađe bi osljepili. Ja imam solidnu plaću unazad 2 god ali trebate probat živiti sa dvoje djece sami i PLAČOM OD 2000 KN, i svaki dan vodit borbu da vam neiskljuće struju i vodu. Moja djeca usput nemaju ni kompjutor , tv se raspada ( još nije došlo na red).

Gospodin tata hoda po restoranima i inim mjestima, vozi auto nije luksuz ali košta te kuka da nema novaca.

Za usporedbu ja nemam ni za kotać od auta.

Mama ima i za izlete i svaki dan za gablec i ručak i instrukcije kad trebaju.

Ljekovi za alergiju mj. stoje po djetetu 100 kn, a kod mene ih trebaju oboje.

Mama svake godine osigura ljetovanje u kampu jer to je spas za alergičare.

DOBRO JUTRO. Posao tko želi uvek će ga naći.

Ostalo su I Z G O V O R I ; I Z G O V O R I .....

Osim ako je bolešću uzrokovana radna nesposobnost( ali će vas i nonda iz kuće iselit, i uz petero djece koje prehranjujete; vođamo saki dan po novinama), dakle tačke u ruke i raditi od 7 ujutro pa do 7 navećer.

U radu je spas a kukat nestignem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Nesto sam upucena u slucaj,tj gospodina koji je otvorio temu.

Posao tipa ONE MAN BAND moze biti samo dodatna zarada ili rad iz hobija.Svi smo mi na neki nacin sa psihom u banani ali i dalje se trudimo naci posao sa stalnim i sigurnim primanjima( osobno i ja imam PTSP i patim od napada panike).

DJVlado,daj si truda i radi bilo sto sto mozes za stalno primanje jer sto se tice bolesti,sve ce ti biti zdravije od zadimljene kavane.Sretno!

pahuljica55 je napisao:

ma zakon je totalno debilan...

 

evo iz mog vlastitog iskustva, jucer je zavrsena rasprava koja je trajala btw 6 godina zbog neplacanja alimentcacije...

iako je "lik" imao pravomocnu presudu jos iz 1999. da placa, nije to ucinio...tijekom tih famoznih 6 godina njegova se obrana sastojala od toga da je nezaposlen i da nema od cega placati (iako je u medjuvremenu nasljedio ostavinskom raspravom dio obiteljske kuce i na istoj se odrekao nasljedstva u korist svoje mame,..ioako sam dokazala da povremeno honorarno radi...slika se po novinama...vozi bijesan auto koji naravno nije na njegovo ime..."lik" koji vjerojatno iz teske bijede i neimastine ima cca 130kg na visinu od 185, od te silne bijede nikad se nije obratio CZSR za pomoc ili slicno, cak nikada nije bio prijavljen na zavodu za zaposljavanje...itd)..

rasprava je zavrsena, "osuden" (namjerno stavljam pod navodnike) je na 1 godinu zatvora, preinaceno u 3 god uvijetno, odnosno dviije godine uvjetno za isplatu duga za neplacanje unazad i kao redovno uplacivanje svakog mjeseca po 500 kn za dvoje djece.

Rekoh svojoj odvjetnici:"evo jos jednog papira kao iz 1999. s kojim mogu rit obrisati"...iz jednostavnog razloga jer je sudac u obrazlozenju presude rekao da "razumije da je situacija na trzistu rada takva da ga nitko ne zeli zaposliti jer"lik" je kao prestar (46god) da ga netko zaposli, cak mu je rekao da je imao pravo bas zato sto je toliko "jadan" zakonsko pravo traziti smanjenje iznosa alimentacije....what a joke!...samo mu je stavio bubu u uho..

Uostalom ako je do sada bio jadan i nije placao, na koju foru ga netko moze natjerati da i sad plati? Kazna zatvora?...pa cak i da ode u zatvor dug mu i dalje stoji i samo se povecava...i jednom ce izaci iz zatvora (ako tamo zavrsi) i kako je pri ovom procesu njegova olakotna i opravdavajuca izlika bila "ja bi platio, ali nemam" i uzela se u obzir, po nekoj logici trebalo bi se uzeti ponovno jednog lijepog dana kad budem OPET morala ispocetka tuziti i zahtjevati ono sto djeci pripada.

Tko mene pita kako ja izlazim na kraj sama s dvoje djece? Kad platim kredit i rezije ostane mi cca 1.000 kuna mjesecno. Da nema mojih roditelja svi bi pocrkali od gladi.

Eh, da...najveci biser je bila izjava da se odrekao dijela nasljedene kuce jer bi mu karticna kuca sjela ovrhom na nju i on je dugorocno SPASIO tu nekretninu jer jednog dana baka ce umrijeti pa ce on opet nasljediti...a onda ce jednog dana i on umrijeti pa ce to djeca nasljediti pa ako smatram za shodno onda se tada mozemo ovrhom naplatiti!?!...i to nase sudstvo ####????

 

Rjesenje za ovakvog mog "lika" a i ovog koji je postao ovaj topic je "kramp-terapija" . Jos uvijek ova drzava nije pokrivena cijela auto cestama..jos nam fali kanala za navodnjavanje po Slavoniji...a vidi genijalaca nezaposlenih, misica kao u prici..i jednim se udarcem rjesava nekoliko problema u ovoj drzavi....smanjuje nezaposlenost, nema vise sljake na crno, nego stimuliraju se poslodavci da unajme takve za rad, drzava ubire poreze + djeca budu namirena.

 

Zato dragi moj i ja bi u tamburu svirala i zalila se kako su gaze male, al mene djeca za rukav vuku i pitaju kad ce rucak.

 

P.S...i te fore s PTSP...svaki samohrani roditelj ima PTSP!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija