Jump to content

Nužni dio


princeza3

Preporučene objave

Bračna stečevina supruge vašeg oca ako postoji ne dira u vaša nasljedna prava iza oca, jer to ionako nije njegova imovina. Drugačije rečeno, vi nemate pravo na imovinu koja je bračna stečevina supruge, već samo na imovinu od oca.

Ako smatrate da neka imovina ne ulazi u bračnu stečevinu, već pripada isključivo vašem ocu, tada imate pravo to osporavati i u parnici dokazivati.

 

Nužni dio imate pravo tražiti samo ako vam je povrijeđen zbog darovanja ili oporučnog raspolaganja.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sada mi nije ništa jasno, molim vas da mi pomognete.Dakle, iza očeve smrti nasljednici smo druga očeva žena, njihova kćer i ja (kćer iz 1. braka). Imovina (stan i vikendica) glase na oca. Rekli su mi da se to djeli na tri (dakle moja bi bila 1/3), ali ako žena traži bračnu stečevinu dobiva pola, a druga polovica se djeli, u ovom slučaju na tri. Zato ona traži bračnu stečevinu, pa bi ja dobila 1/6.Jesam li to dobro razumijela? No ona bi mi i to uskratila (spominje usmenu tatinu oporuku), pa me zato zanima taj nužni dio. Molim pomoć, sada više neznam na što imam pravo!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija