Jack_Butler objavljeno: 16. veljača 2008. Dijeli objavljeno: 16. veljača 2008. Zapeo sam. Nemam pojma kako napisat diplomski a da ne bude samo prepisivanje zakona i knjiga. Tema je dostava po Zpp-u. Prijedlozi dobrodošli. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
lea odgovoreno: 17. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 17. veljača 2008. e jesi me dobro nasmijao.... zašto?- nije mi jasno, ako si uzeo tu temu za to si morao imati nekakav razlog i pri odabiru teme trebalo je imati nekakvu viziju kako bi taj diplomski trebao izgledati-bar je tako bilo kod mene. no što je tu je, da te utješim nemaš ti tu baš neki veliki manevarski prostor da izmišljaš toplu vodu-to je pravo. zakon češ morati prepisivati, kao i stajališta teoretičara iz knjiga. preporučam da malo proučiš sudsku praksu, kompariraš naše odredbe sa odredbama stranih zemalja (koje su nam uzor npr. njemačka, austrija.. i odredbama o dostavi u anglosaksonskom sustavu), pa kompariraj stare odredbe zpp-a sa ovim važećim- pa na sve to daj svoje mišljenje,što bi funkcioniralo od stranih odredbi kod nas, da li je i zašto nešto bolje riješeno stranom odredbom, koji su plusevi izmjena zpp-a u odnosu na stari zpp, što se po tvom mišljenju poboljšalo izmjenama zpp-a. ja sam pisala zaštitu svjedoka u kaznenom postupku-prepisivanje zakonskog teksta je neminovnost diplomskog rada, ali sam se spasila komparacijom sa stranim zakonodavstvom i davanjem svog mišljenja zašto je i kako to rješeno bolje ili lošije u našem ili stranom zakonu. sretno! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
MZ odgovoreno: 28. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 28. veljača 2008. Prijedlog: Idi na stranice pravosudne akademije.Radionica je dostava u građanskom postupku. Možeš ih i nazvati, znam da preko njih možeš kupiti i neku literaturu, možda ti mogu poslati skriptu sa tog seminara.Možda dobiš kakvu ideju. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
dioničar odgovoreno: 28. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 28. veljača 2008. nije lako napisat rad a da nebude po sismetmu copy-paste al zato bi trebao dodati nešto svoje, nekakav praktički osvrt, statistički prikaz, svoje mišljenje o temi de lege ferenda (ako imaš mišljenje) i sl....naravno ovisi i o mentoru kako će i koliko detaljno gledat rad Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
notarica odgovoreno: 29. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 29. veljača 2008. Ja sam npr. imala temu Iskaz okrivljenika u kaznenom postupku. I isto tako mi je bilo dosadno gledati samo literaturu. Zamolila sam mentora da mi napiše molbu i preporuku fakulteta za sud, te sam s njom otišla predsjedniku županijskog suda u svom gradu i zamolila ga pristup u sudske spise. Prvo su me čudno gledali što ja to hoću, ali su mi dopustili i tjedan dana sam kopala po njihovim pravomoćnim spisima. Bilo je zanimljivo. Svašta sam našla i vidjela. Temeljem toga sam napravila istraživanje, s tabelama i statističkim prikazima. Mentoru se to jako dopalo. A tebi, evo potencijalna ideja. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.