Jump to content

Proces za poludit!


malavelika

Preporučene objave

Suprug mi je djelatnik Ministarstva obrane ali ne kao DVO već obični djelatnik. 2003 je imao prometnu nezgodu idući na posao (ozljeda vratne kralježnice) i na bolovanje je pošao kao ozljeda na radu koje se u međuvremeno proširilo na ptsp. Zahtjev za priznavanje HRVI na osnovu PTSP je podnio zadnji dan roka i u međuvremenu mu je prvostupanjska komisija utvrdila 20 % i to je potvrđeno u zg te mu izdato privremeno rješenje do 31.05.2008.g.

Bio je jedno 6 do 7 puta na HZZMO i svaki put mu je bilo "bolest u fazi liječenja". 5 puta je bio u ZG i onda je sada po novome u našoj županiji. Sada mu ta HZZMO komisija traži ratni put i još neke gluposti. Je li moguće da bi to bio kraj više što se tiče HZZMO odnosno koji postotak je najbolje da dobije ?

Šta se dešava nakon isteka privremenog rješenja za HRVI? Da li ga sustav automatski šalje opet na komisiju ili je to nešto što moramo sami napraviti u vidu nekog zahtjeva ili slično?

Oprostite na ovoliko puno pitanja ali suprug mi je stvarno na rubu živaca sa svime. Ne može podnijeti ni razgovor na tu temu kamoli nešto drugo. Kaže da bi od svega odustao da ima kakva otpremnina u MO ali i to su sada izgleda zamrzli.

I naravno da se još više zakomplicira od ove nove godine sve ozljede na radu vodi liječnik medicine rada kojeg firma izabere i taj je liječnik udaljen od našeg grada preko sto kilometara i mora putovati toliko ukoliko želi dobiti doznake za bolovanje.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko ja tu vidim izgleda da je njemu tu najveći problem ratni put ,zar je problem izvadit ratni put ,morao je imat konstantno lječenje,znaći nova dokumentacija (možda koja dnevna ili ležanje )morao je znati da ga čeka drugostupanjska...........ostali ispravite me ako sam nešto fulo u toj spiki nešto ne štima????????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako HZZMO traži ratni put i još neke nalaze onda im ih što prije dostavite jer i oni rade na osnovu zakona i moraju imati sva potrebita dokumenta. vjerujte da niste jedini koji stalno moraju nešto naknadno dostavljati i dugo čekati da se nešto desi i često čovjek misli da se ništa ne dešava po njegovom pitanju, ali za sve treba vremena i strpljena. kao što Vam kaže Sterop prikupite sva dokumenta i pravo u Ured za obranu i tamo se raspitajte u kojoj je fazi predmet pa će te znati dalje postupati. :-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

malavelika je napisao:

Sada mu ta HZZMO komisija traži ratni put i još neke gluposti. Je li moguće da bi to bio kraj više što se tiče HZZMO odnosno koji postotak je najbolje da dobije ?

Hoće li to biti kraj postupka kod HZMO-a isključivo ovisi o novom nalazu i mišljenju ovlaštenog vještaka. On daje svoj nalaz na osnovu pregleda, medicinske dokumentacije i ostalih dokaza, između ostalog i opisa ratnog puta, jer mora utvrditi da li je i u kojoj mjeri (omjeru) sudjelovanje u DR kod vašeg supruga uzrokovalo invalidnost (dakako, ako je utvrdi).

Međutim, ukoliko mu utvrde pravo na invalidsku mirovinu, a s obzirom da mu je status HRVI-a utvrđen privremeno, sve dok taj status ne postane trajan, trebat će HZMO-u prilagati nova rješenja MOBMS-a o navedenom statusu.

E da, spisu predmeta prilaže isti opis ratnog puta koji je priložio u predmetu priznavanja statusa HRVI-a.

 

malavelika je napisao:

Šta se dešava nakon isteka privremenog rješenja za HRVI? Da li ga sustav automatski šalje opet na komisiju ili je to nešto što moramo sami napraviti u vidu nekog zahtjeva ili slično?

 

Tijelo državne uprave u vašoj županiji koje mu je donijelo prvostupanjsko rješenje o statusu HRVI-a će po službenoj dužnosti pokrenuti postupak nastavnog priznavanja statusa i prava.

Dakle, nema novog zahtjeva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

slučajeva raznih lakših prometnih nesreća svi gotovo zadobiju povredu vratnog kralješka i to je laka tjelesna ozljeda,koju naravno u zadnje vrijeme razna osiguranja niti ne uzimaju ozbiljno za isplatu... pogotovo ako je nakon nekoliko sati ili koji drugi dan od prometne nesreće osjetio neke bolove te zatražio liječnićku pomoć... koliko to ima posljedične veze za oboljenjem od ptsp-a to je sasvim nepoznanica i bit svega je ratni put i eventalno oboljenje što je povezano sa ratnim djelovanjima,dok ova prometna nesreća nema nikakve veze sa ptsp--....ratni put,borbeno djelovanje izložen neprijateljskoj vatri to je faktor uzroka oboljenja ptsp-a a sve ovo drugo je upitno.. sad kad ovako nešto pročita branitelj koji je godinama proživljavao na terenu na prvoj crti i koji je dobio manje od 20% rvi onda što reći na sve ovo...katastrofa. :zbunj:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija