Jump to content

literatura iz koje sam učio


sretno_položeni

Preporučene objave

evo, ja sam položio jučer, 28. veljače, komisija mi je bila- lovrić gp, jesenković gpp, đurović ustav, miljević kp i marković uprava. ok ispitivači, bog ih blagoslovio.

htio sam dignut na net skripte iz kojih sam učio i položio, kao nešto što će, nadam se, pomoć onima koji tek trebaju polagat, ali i kao zahvalu legalisu, tj. svim ljudima koji su stavljali svoje komentare, pitanja, itd. na ovu stranicu, jer ta pitanja i dojmovi su mi iznimno olakšali učenje. btw, pozdravljam sve slušače od dana mog polaganja, hvala vam na potpori u pauzama. :-)

ok, tu sam stavio link sa skriptama, dojmovima o ispitivačima, pitanja po ispitivaču...

gp-a ima malo unutra, to sam učio po novom vedriš klariću, od skripti ima ugovora skraćeno, zk i ostavinski. al ipak ne bi preporučio učit to samo po njima, već po vedrišu... neko kaže zv i zoo, neko vedriš klarić, ja sam radio po v-k i prošlo je.

Evo link:

http://rapidshare.com/files/95928839/LITERATURA_ZA_PRAVOSUDNI.rar.html

klikni na to, zatim na dnu desne strane koja se pojavi klikneš na „free“, zatim na slijedećoj stranici čekaš da istekne neko vrijeme, ukucaš šifru koju te pita i skineš fajl od 1,5 megabajta (tj. minijaturan fajl) na komp. Sad, ako netko ne zna kako otvorit, to je „.rar“ datoteka za koju trebaš imat program Winrar da bi je mogao otvorit. Njega se može skinut ovdje: http://www.rarlab.com/download.htm, skineš WinRAR 3.71, instaliraš, nakon toga datoteka će se moć otvorit.

Ako nekom zvuči komplicirano, vjerujte, nije, barem ne bi trebalo biti nakon par pokušaja čak i ako neko nije nešto posebno vješt s kompjuterima.

To je to, nadam se da će ovo nekome pomoć.

 

:-):-):-):-):-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nisam bas objasnio što je točno unutra...

 

skripte uprava i radno, svaka između 40-50 str, samo njih sam radio i nisam baš imao nekih rupa.

 

ustav i organizacija isto, i što se strana i rupa tiče, samo njih sam radio, sve pet. trgovačko isto tako.

 

gpp- skripta od 176 str, tu stvarno nema teoretske šanse da nešto promakne, al ima je malo više, skupa sa posebnim postupcima, smetanje posjeda, mala vrijednost, trgovački, bračni....

kpp, 114 str, doduše, nisam puno odgovarao kpp na ispitu, ali mislim da je skripta ok. skripte su rađene na principu pitanje odgovor, osim gpp-a, kp-a i kp predavanja garačič koje su pisane onako klasično.

stavio bi malu rezervu na kp, jer nakon što sam sve prošao po skriptama, išao sam radit po zakonu i opći dio je ful ok za naučit otamo, a i ublažavanje je u većini skripta rađeno po starom zakonu (čl. 57) tako da se tu može kiksat budući se cijeli članak mijenjao krajem 2006.

 

unutra su još ispitivači, mislim da su svi osim ako nije neki novi sad izronio- na početku dojam o ispitivaču sve skupljeno s legalisa, a zatim kompilacija pitanja sve negdje do 8 mj 2007 nakon čega više nisam imao volje za skupljanjem pitanja. eto, mislim da je to sve što je u fajl-u

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Učio sam negdje oko 5 i pol mj, al gpp sam počeo potcrtavat poslije posla još u lani u proljeće. Imao sam dobre uvjete, skripte su mi bile taman, još uz učenje po cijele dane, ispadne da je onda teško past..

 

A za ovaj način dijeljenja skripti i ostalog, mislim da bi i ostali koji su kao i ja sve izvlačili s legalisa, trebali dat nešto natrag, ovo je katastrofa ispit i svaka konkretna pomoć onima koji uče sigurno dobro dođe.

 

Umjesto maila, ovo preko rapidshare-a je puno bolje, lako digneš fajl gore, ne moraš imat svoju stranicu i dostupno je većem broju ljudi.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zakonima!

 

drage kolege, sad cu malo o svojem iskustvu.

Dakle, prva me uhvatila panika kad sam pocela ucit kad sam vidjela koliko toga ima. Lijepo sve polako i smireno ucite i bit ce ok. Jedino nemojte imati 100 knjiga za jedan predmet jer cete se izgubiti. Moj savjet je,okanite se skripti i knjizurina i ucite iz zakona! Vedris Klaric neka vam bude pomocna literatura, jer je preopsiran i ne treba vam to. A da vam ne kazem da ima pitanja koja su u zakonu a nema ih u knjizi. Pogotovo zemljisne knjige koje su u Klaricu jako sturo napisane.

I ispitivaci kuze jako dobro tko je ucio po klaricu, i to cak i kazu kandidatu na ispitu. "Vidim, vi ste ucili po nekim udzbenicima, a ja pitam samo po zakonu". Pogotovo ispitivac Sucevic. On fino uzme zakon i lista po njemu i ispituje i vidi po prvom pitanju po cemu ste ucili.

Jedina skripta koju sam koristila je bila od sutkinje Garacic, ali i to mi je u nekim momentima bilo malo sumnjivo, pa sam radila po novom komentaru kz-a.

I ono sto je po meni isto bitno- slusanje i to ne turisticki, i ne samo zapisivanje pitanja, pisite potpitanja i odgovore koliko stignete uhvatiti.Ja sam bila skoro 10 puta na slusanju prije nego sto sam polozila.

Eto, toliko od mene!

 

pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

to je jednostavno stav kojeg svaka osoba ima za sebe i svatko će izabrat ono što mu se čini lakšim, kvalitetnijim, ili ispravnim u tom trenutku.. ja nisam htio radit zv i zoo jer mi se činilo preglomaznim, a i ostali ispiti, sva ta sila zakona me lagano prepadala i odlučio sam se za skripte. glupo je što neki ispitivači inzistiraju da se baš mora učit po zakonu, kad drugi to toleriraju, ko da je sad bitno da ti njemu sipaš točno napamet kako piše u zakonu, po meni je bitnije da se shvati materija tako da ti to znanje ostane i za kasnije, a sad dal ćeš ti njemu sipat definicije iz zakona ili knjige... po meni nema smisla radit probleme oko toga.

 

ja sam kod lovrićke odgovarao gp i vedriš klarić mi je bio taman.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

samo još... slažem se da je pametnije učit po zakonima, jer tu ne možeš fulat, to je dovoljan argument da se ide učit po njima. al s druge strane, mislim da treba više vremena da se nauči po zakonu nego po skripti. možda sam u krivu, al takav stav imam još od faksa. skripte mogu bit problem jer se lako može desit da učiš iz nečega što nije potpuno, zato tu treba pazit koje skripte su kvalitetne, na koje se možeš oslonit.

 

 

 

valery, evo linka, valjda ce ti radit sad

http://rapidshare.com/files/97751868/LITERATURA_ZA_PRAVOSUDNI-PONOVO.rar.html

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...mozda cu se ponoviti s pitanjem...izlazim na pravosudni ispit negdje u 10 mj, pa se polako pripremam za ucenje...

...jesu li ove skripte po vasim misljenima dovoljne za prolazak ili su samo dopuna znanja...

...skinuo sam ih s prvog linka...

...imate li koji korisni savjet za pocetak ucenja...

...osim da se trebam ubiti od ucenja, jos uz posao :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Učiti isključivo iz zakona je totalna greška. Neke teoretske stvari iz kaznenog prava npr. ne postoje u zakonima.

Dakle skripte (ili kanjige) su ipak neophodne, a posebice jer skripte (ili knjige) sistematski obrađuju materiju.

 

Dakle kombinacija skripti (knjige za građansko) i zakona je dobitna kombinacija

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...
  • 3 tjedna kasnije...

meni je recimo bila super skripta iz KPPa s ovog linka! složena po pitanjima tako da prati zakon - al obuhvaćeno doslovno sve, i to ne pisana "svojim riječima", nego C/P direkt iz zakona. i jos svaki put kad se u zakonu poziva na neki drugi clanak, lijepo C/P iz tog clanka, tako da se ne mora non-stop listat i trazit di je sta bilo!

u svakom slucaju, spasila me! :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 mjeseci kasnije...

Evo igram se s tehnologijom...pa vam saljem linkove pitanja moje komisije: jug, svedrović, damjanović, komadina...to su pitanja sva s legalisa i ima za neke ispitivače malo više pitanja obzirom na protek vremena od kad ih je sretno položeni objavio. Mozda nekom bude od koristi, a i neka se ponavljaju; to su za utvrđivanje gradiva:) salim se.

 

Meni su svi u komisiji bili divota, a od toga izdvajam Svedrovića i Karlovčan Đurović definitivno najugodniji ispitivači.

 

http://rapidshare.com/files/152047896/DAMJANOVIC_iii.doc.html

 

 

http://rapidshare.com/files/152048322/DAMJANOVI__262__pitanja_pravosudni.doc.html

http://rapidshare.com/files/152048614/SVEDROVI__262_.doc.html

 

http://rapidshare.com/files/152048901/JUG_PITANJA_PRAVOSUDNI.doc.html

 

http://rapidshare.com/files/152049031/komadina_pitanja.doc.html

 

 

Sve me zanima hoce li ovo radit...ljudi sretno...super se naspavat poslije ispita.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li netko trenutno uči kpp po skripti s ovog linka? Da li je stvarno tako dobra? Nekako mi se čini mala, što me veseli, ali me opet i strah da nije puno izbačeno. Mislim sutra krenuti s kpp-om pa me zanima da li je to pravi izbor? :-?

 

Please, healp!

 

Spasite me konkretnim i jsnim odgovorom!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 tjedna kasnije...
  • 4 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija