Gogy objavljeno: 13. svibanj 2008. Dijeli objavljeno: 13. svibanj 2008. Prije 20 godina izgrađena je kuća na parceli koja je kupljena u onim granicama u kojim se i nalazim. Čak i stari suhozid je ostao granica kako je to i bilo nekad. Došao je novi susjed, doveo geodeta i ovaj mi priopćio da smo mi 2 metra u njegovom? Šta sad? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
renvoi odgovoreno: 14. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 14. svibanj 2008. pa sta nije ovdje riječ o dosjelosti? ti si pošteni dosjedatelj - čl. 159. st. 3. i to je to. po meni čista situacija. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
tomacsoon odgovoreno: 15. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 15. svibanj 2008. pokrenite postupak uređenja međei tražite da se međa uredi prema posljednjem mirnom posjedu, sud će iziči i među urediti po posjedu kako ga držite, i mir... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mariolino odgovoreno: 15. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 15. svibanj 2008. Oprosti, molim te .. kako je to "PARCELA KUPLJENA U ONIM GRANICAMA U KOJIM SE I NALAZIS"? Mislim da si ti ipak kupio parcelu koja se nije nalazila katastarski "tamo gdje se nalazis". A kako je to bilo nekad? Pa cuj .. moj djeda je tukao moju babu, a i pijan vozio auto bez vozacke dozvole. Osim toga bio je komunist i onda se to tako radilo - DOGOVORNO. I jos danas susjed tuce svoju zenu, a ona se ne buni - pa si sve mislim: ne bi li i ja mogao svoju? U tvojoj situaciji - ja bih ipak pozvao isto svog geodeta i provjerio susjedove navode. To bi bio prvi i najposteniji korak. Drugo, ako si zaista u njegovom posjedu trebao bi ga odstetiti i dogovoriti se s njim. To je onako ljudski - a ono kao "nismo znali ... ja sam usao u posjed slucajno" .. to su price za malu djecu. Kako to da si ugazio u tudje a nisi se za svaki slucaj i TOLERANTNO odmaknio od medje? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ZAGI odgovoreno: 16. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 16. svibanj 2008. Novi susjed je novi vlasnik. Da svi novi vlasnici pri kupnji izvedu geodete i ograde ono što su stvarno kupili ne bi bilo sporova i pokušaja otimačine - dosjelosti. kod nas se vrlo popularno praviti lud uživati tuđe bez ikakvih troškova, ne plaćati nikakve komunalije i prisvajati sve što ti padne na pamet, ali svaki pravi i stvarni vlasnik neće to dozvoliti i apsolutno je u pravu. Najbolje je odmah pokazati što si stvarno kupio i po mogućnosti podignuti ogradu (ograditi sve što je tvoje i morno uživati). stari vlasnici isto trebaju čuvati sve što su stvarno kupili i ne dozvoliti nikome da im išta oduzme jer oni su ti koji su to nekad stvarno i platili. (zakon ne kaže da trebaju ležati na svojoj zemlji da bi dokazali da je njihova ) Velika slova editirao Mrljavac. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Mrljavac odgovoreno: 16. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 16. svibanj 2008. Stisnite Caps Lock (pišite malim slovima). Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
KronicnaStranka odgovoreno: 16. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 16. svibanj 2008. Spominje se suhozid. Suhozidi su u pravilu vrlo stari. Katastri u nekim dijelovima Hrvatske su također vrlo stari, iz Austro-Ugarske, ali su u nekim dijelovima i bitno mlađi. U konkretnom slučaju - što je starije: katastar ili suhozid? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Gogy odgovoreno: 16. svibanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 16. svibanj 2008. Čestica koju sam kupila, kupila sam u veličini i u granicama kako to piše u vlasničkom listu odnosno u katastarskom operatu. I tada, kada sam kupovala, izišao je geodet i pokazao mi odakle - dokle. U tim sam se granicama kretala i nisam se pomakla ni milimetra od onog što sam i kupila. U ovim krajevima, suhozidi, stari putevi ucrtani od davnina, doista su takvi i ucrtani na katastru i najčešće čine granicu. U ovom slučaju stvarno čine granicu. Meni nije jasno, zašto sada ja moram opet plaćati geodeta i dokazivati njemu da sam ja u pravu ? Troškovi izlaska geodeta koštaju preko 1000 eura . Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Gogy odgovoreno: 29. lipanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 29. lipanj 2008. Ponovila bih: Kada je zemljište kupljeno, došao je geodet i pokazao granicu. Toga se i držim i nisam ušla u ničije zemljište. Sada sam ja u situaciji da razmišljam čiji je geodet pogriješio ???? Ovakvo stanje je 20 godina i sada mi prijete da će mi srušiti zid uz koji se inače, drži i septička jama. Ujedno i da će me tužiti ...... Ja sam mu rekla neka me tuži. Kako je mogu dokazati da se doista i nalazim u onoj kvadraturi koju sam platila i koja je katastarski provedena, a da pritome ne ulazim u nepotrebno plaćanje ponovne izmjere. Pa zar je normalno da platiš geodeta samo zato da utvrdiš da nije u pravu susjed? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.