Jump to content

kako ispraviti stvar


gotovSAM

Preporučene objave

pozdrav svima sto citaju i pomagaj te.evo o cemu se radi.imam izvan bracno dijete vec 4 godine i od prvoga dana placam alimentaciju i prizno sam malu i sve.i pocekom ove godine dobio sam poziv na sud da se javim i to tri dana prije a ako se nejavim presudaa ce biti donesena bez mene. a buduci da radim u inozemstvu to nisam bio u stanju pa sam trazi od bivse da povuce optuzbu i ona je pristala.da bi sada najednom dobio ovrhu na placu.sada moram platit i troskove suda i alimentaciju za cetri godine i kamate.imal tu kakve pravne pomoci ili nam je drzava stvarno malo...!a jos mo napravili i van sudsku nagodbu sada u 9 mijesecu jer ja nisam znao za sud da je donjeo presudu.UNAPRIJED HVALA :misli::place:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

e da nisam placo nebi mi ni bilo krivo ali eto zene su uvijek u pravu valda.mi smo se bili dogovorili da cu ja slati novce preko poste sto sam i cinio svaki mijesec vec3 godine a to imam potvrde sve.e sad ona je izgleda odma cim smo se mi rastali otisla u centar za socijalnu skrb i prijavila se kao samohrana majka tko da su joj i oni placali za nasu malu,a kad je mala napunila 4 godine oni su podigli tuzbu protiv mene zbog neplacanja jer ona sad nesmije ni reci da sam ja placo sve to vrijeme cak i vise ali to nema veze nije mi zao bilo do sada.a jos ja to dijete vec 3 godine nisam vidio jer nedopusta a nisam zelio ici na sud jer to je zadnje sto bi ucinio jer smatram da ce mala porasti i mozda ce razumiti staje sve bilo.a mene zanima kako ja sad mogu to ispraviti i oceli ona morati snjeti sudske troskove od suda sto je bio i tko ce meni vratiti ovo sto mi ovrha uzima.valda ima izlaz neki :-?:-?:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne brinite, niste gotovi.

 

Uzmite potvrde koje imate, odnesite ih (kopije, originale dajte samo na uvid) u CZSS koji je pokrenuo postupak. Naravno, uz prateci dopis u kojem opisujete cijelu pricu OBAVEZNO urudzbirajte kod njih da imate valjani pismeni trag. Isto tako, angazirajte odvjetnika da se obrati sudu koji vam je presudio i neka se referira na brojeve spisa za postupak i ovrhu te neka im dostavi isto, uz podnesak u kojem se sve objasnjava. Pretpostavljam da se na taj nacin moze obustaviti ovrha ili je barem privremeno stopirati, a do tada bi se sve trebalo rjesiti.

Paralelno s time neka vam sastavi kaznenu prijavu za ODO (Opcinsko drzavno odvjetnistvo) koju cete urudzbirati kod njih, a tice se kaznenog djela laznog prijavljivanja kaznenog djela (supruga vas je lazno prijavila da ne placate alimentaciju sto je kazneno djelo, a lazno prijavljivanje da je netko pocinio kazneno djelo je- kazeno djelo) i prevare (prevarila je CZSS) od strane vase bivse supruge.

 

Istina, imat cete malo natezanja u vidu hodanja po sudovima i slicno, ali ako je sve tako kako ste rekli, dakle da posjedujete sve uplate za iznose koje vam je sud odredio za uzdrzavanje djeteta jedino tko ce imati probleme je vasa bivsa i to u vidu vrlo ozbiljne kaznene odgovornosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

obavezno u roku od 8 dana pisati prigovor na rješenje o ovrsi i osporavaj potraživanje u cijelosti.

ukoliko ne dostaviš prigovor rješenje o ovrsi postaje pravomočno.

 

ako nemožeš osobno pristupiti sudu tada možeš dati punomoć odvjetniku da te zastupa

ili nekom od bliže rodbine(brat ,sestra ,otac ,majka ...)

 

možeš tražiti ponavljanje postupka po čl.421. Zakona o parničnom postupku

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija