Jump to content

Preplata alimentacije i povrat preplaćenog iznosa


Zmiskovic

Preporučene objave

Jedan sam od mnogih očeva kojem je djelovanjem naših "pravednih i brzih" sudova, u dva navrata, učinjena velika nepravda i znatna materijalna šteta. Naime brakorazvodom od 1997. godine, "omaškom" sutkinje u postupku, bivšoj su dodijeljena djeca uz obrazloženje glavne prednosti, stambenog statusa. To je bio fatalni lopovluk i veliko kupovanje vremena jer je razvidno da sam sa svojom firmom HEP d.d. sklopio ekskluzivni ugovor o najmu istog s uvjetima neotuđivosti i

ograničenog raspolaganja.

Ugovorom sam dobio pravo raspolaganja stanom isključivo za vrijeme svog obnašanja dužnosti i nitko drugi osim mene nema nikakvih prava na stan. Osam godina je trajala pravna bitka oko istjerivanja istine, na koju sam računao da je neupitna i da će biti brza jer je sutkinja imala sve relevantne dokumente u spisu. Žena ženi pomože i nasta nered. U iščekivanju brzog ispravka netočnih činjenica nisam, po lažnoj presudi, plaćao bivšoj na ruke nego sam djeci otvorio devizne račune i uplaćivao na njih. Nakon godinu dana 1998. novac sam prenio u RBA dječju stambenu štednju. U međuvremenu sud nije ispravio svoju grešku jer je po defaultu nepogrešiv, a meni je došla čestitka u vidu ovrhe na plaću 50% zbog žalbenog zakašnjenja moje odvjetnice.

Tijekom osam godina isplaćivanja stvorila se preplatu od cca 73.000 kuna, bez kamata, te je pravomoćno obustavljena od 2009. Djeca studiraju, ali ih sud nikada ne traži da to i potvrde. Od rujna 2011. god., a po starom Rješenju o smanjenju doprinosa s 38 na 32 % skrbi iz 2001. (koju sudac nazva OVR-647) počinje ponovno izdvajanje bez uvida u eventualne promjene stanja i obračuna. Taj nered traje i dan danas iako je sud 13.12. 2013. donio Presudu i Rješenje o obustavi koje još nije pravomoćno. Djeci, dvije kćerke, je do sada isplaćeno 509.000 kuna i još im nije dosta, a na ljeto će napuniti 28 i 24 godine.

S plaćom za prosinac nastala je preplata od cca 29.000 kuna i pitanje je je li to normalno. Zahvaljujem na strpljenju i isprika na duljini posta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

alimentaciju si uplaćivao djeci na devizni račun ?

dali su djeca bila punoljetna? dali su tražili da alimentaciju uplaćuješna njihove račune ili si račune otvorio na ime djece? dali su imali pristup računu? dali je na uplatama navedeno da je to alimentacija ?

čini mi se da bi svi odgovori mogli biti negativni. ti si svoju djecu darovao sa iznosima uplaćenima na devizni račun.

alimentaciju plaćaš po odluci suda i na račun skrbnika kom su djeca povjerena (ako su malodobna) s naznakom namjene.

ili plaćaš na račune punoljetne djece, uz oznaku namjene, i mogućnost da djeca slobodno raspolažu uplaćenim novcem.

 

alimentaciju prestaješ plaćati po odluci suda.

trebaš podnijeti tužbu za prestanak uzdržavanja.

 

tek za ono što je uplaćeno nakon podnošenja tužbe za prestanak uzdržavanja, ako sud pozitivno rješi tvoju tužbu, možeš tražiti povrat.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija