Jump to content

Porez na promet nekrentina


irenari

Preporučene objave

Molim za savjet,

živjela s djedom i bakom do njihove smrti (od mog rođenja) te mi je djed darovnicom 1995.g. ostavio stan od 47 m2 nakon njihove smrti. U tom stanu živjela sam do 2012 g. te zbog male kvadrature ja i moja sad već četveročlana obitelj prodajemo taj stan i kupujemo veći (točnije 68 m2). Kako moj suprug nema u vlasništvu druge nekretnine, pri kupnji nam je rečeno da imamo pravo na oslobođenje od plaćanja jer prvi put kupujemo stan koji rješava stambeno pitanje 4tveročlane obitelji (do 90m2). Jedini problem je što je moj suprug 2003.g. radi odlaska u SAD morao imati garanciju da bi dobio vizu a kako nije bio zaposlen roditelji su mu privremeno prebacili vlasništvo nad svojim stanom (55m2) te je on po povratku u RH vlasništvo ponovno vratio roditeljima.

Brzo mi je stiglo porezno rješenje da sam otuđila jednu nekretninu te da on u vlasništvu ima drugu te ne ostvarujemo nikakvo pravo oslobođenja na šta sam se i žalila. Žalba je rješena hitno (u roku 9 mjeseci) te sam odbijena i moram platiti u roku od 15 dana. Ovo rješenje za nas je put u propast. Tražila sam i razrez poreza na razliku kvadrature ali ni to nisu prihvatili. Sad nemam druge nego u ponovnu prodaju te kupnju manjeg ili što mi već ostaje jer mogu očekivati ovrhu vrlo brzo.

Imam li pravo ili sam u zabludi. Ima li koristi od upravnog spora ili ne.

 

Hvala,

s poštovanjem,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

manji stan smo prodali u 9. mjesecu 2012. Stan smo kupili u 11. mjesecu 2012.g. Prvo smo prodali manji da bi mogli kupiti malo veći. U rješenju piše da je vidljivo da sam imala stan te da sam ga prodala. Pri informiranju o pravu na olakšicu odvjetnički ured mi je potvrdio da imam pravo na oslobođenje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija