Jump to content

Pravo sluznosti KD


rijecaninstari

Preporučene objave

Molio bih savjet sto uciniti .

Zemljiste je gradjevinsko u prvoj zoni i cekam potvrdu idejnog projekta , imamo namjeru graditi obiteljsku kucu na zemljistu cca800m2. Kako se na terenu nalazi mjerna jedinica katodne zastite vodovodnih cijevi zatrazio sam relokaciju.

Sa inzinjerom KD ViK Rijeka dogovorio relokaciju malog stupica visine 1m na istu lokaciju pored tel. stupa sto je isto svima odgovaralo , ali sam nakon par dana dobio dopis direktora KD ViK-a Rijeka u kojem prilaze ugovor o pravu sluznosti sa nekim zabranama gradnje i na kraju ispada da mjesto gdje ce biti stupic i neki podzemni kabel ( nekih 30m2) nebih skoro mogao koristit ako bi se postivao njihov jedostrano ponudjeni ugovor.

Interesira me koja moja u ovom slucaju.

Moram naglasiti da je zemljiste u mojem vlasnistvu 1/1 , bez ikakvih zapisa u njemu da netko ima pravo sluznosti , iako KD spominje neki ugovor prava sluznosti iz 1969 g.sa nekim od prijasnjih vlasnika , a nije mi prihvatljiva njihova iskljucivost ako govorimo o njihovom ponudjenom ugovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani!

Nema služnosti koja nije zabilježena u ZK. Ugovor o kome KD priča je nevažeći ako vlasniku nije isplaćena pravična naknada ,i predstavlja ništetan pravni posao .Da je KD steklo pravo služnosti bilo bi to evidentirano.Vi ste kupili vlasništvo bez ikakvih tereta u dobroj vjeri i imate ga pravo nesmetano koristiti.

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ude,ok za konkretan slucaj,ali se nemoze reci opcenito da nema sluznosti koja nije upisana u z.k.

Ako je sluznost ugovorena,ona djeluje izmedju ugovorenih strana,

Ako je stecena dosjeloscu,djeluje protiv vlasnika posluzne nekretnine koji je bio stranka u parnici,kao i protiv novog vlasnika koji je nekretninu stekao besplatnim pravnim poslom..

Opet ponavljam,ovo se neodnosi na konkretni slucaj autora teme.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija