Jump to content

Raspolaganje imovinom prije ostavinske


unreal990

Preporučene objave

Molim pomoć.

Namjeravam se mijenjati za zemljište sa jednim čovjekom. Međutim nakon smrti njegove majke njegova sestra je tražila nužni dio još na ostavinskoj raspravi te on praktički još nema rješenje o nasljeđivanju jer ostavinska nije ni provedena te je to sad na sudu. Dali on može samo sa oporukom raspolagati tom imovinom iako ostavinska nije sprovedena? konkretno, s kim ja trebam napraviti ugovor o zamjeni samo sa njim ili s njim i njegovom sestrom kao pravnim nasljednicima? I kako to treba biti sročeno u ugovoru?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ugovor o zamjeni možete napraviti ali upis vlasništva možeš izvršiti tek kad od vlasnika budeš imao tabularni ispravu. vlasnik nekretnine je onaj ko je upisan u zemljišnim knjigama.

ugovo možeš napraviti, vlasništvo nečeš moći upisati, ali porez ćeš morati platiti.

porez plaća svaka strana u zamjeni za stečenu nekretninu.

 

misli da se ne isplati. imat ćeš samo troškove a upitan je upis vlasništva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

što se tiče poreza nije mi problem jer se radi o 300 kvadrata zemljišta izvangrađevinskog što znači oko 150 eura poreza. Što se tiče tabularne isprave zar se ona nemoze ugraditi u ugovor o zamjeni? A što se tiče vlasništva vlasništvo je na bar 20 mrtvih ljudi kako i moje tako i njegove čestice. Uskoro će početi obnova zemljišne knjige u ovoj katastarskoj općini pa će se vlasništvo riješiti međutim meni treba neki dokument (ugovor o zamjeni) tako da budem siguran jer je tip malo lud pa se bojim da ne promijeni mišljenje. a on samo prijeti kako će ubit svoju sestru jer traži nužni dio itd itd i kako ona tu nema što trazit....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija