Jump to content

Što dalje? Tužiti,angažirati odvjetnika da ganja osiguranje?


Stella Gašparuš

Preporučene objave

Poštovani,

22.05.2014. u 8.45. imala sam prometnu nezgodu u kojoj sam ja oštećenik. Naime na križanju sam u svojstu vozača čekala da se oslobodi moj smjer kad me drugi auto koji je došao iza mene ne gledajući dali ja stojim ili se krećem udario svom snagom u stražnji dio. Drugi vozač odmah je priznao krivicu,prisutno je bilo i 4 svijedoka (radnici koji su bojali prometnu sigalizciju) koji su potvrdili da je moje vozilo čekalo dok se on zabio u mene. Naravno pozvali smo policiju. Do dolaska policije drugi vozać odlučio je promjeniti iskaz tvrdeći kako sam se ja dala u rikverc i udarila u njega. Sva sreća na svjedocima koji su potvrdili moju priču. Policija me tada upitala želim li tužiti gospodina ili pristajem na nagodbu. Odlučila sam ne stvarati mu dodatne probleme,jer kaza bi mu bila poveća,plus negativni bodovi i dogovorili kako neću dizati tužbu,već da njegovo osiguranje plati štetu i to je to. Drugi dan otišla sam na posao,već ujutro boljela me glava i vrat mi je bio ukočen ali nisam tome pridodavala važnost misleći da je sve posljedica stresa. Nakraju sam završila na hitnoj,trenutno imam ovratnik,pijem tablete protiv bolova i morala sam otvoriti bolovanje. Nazvala sam gospodina koji me udario kako bi dogovorila odlazak u osiguranje na procjenu štete da bi doživjela da me se nazove lažljivicom koja neće više nikad mirno spavati. E sad što da kažem...ljuta sam i treba mi savjet što dalje. Ne želim na osiguranje sama jer nemam iskustva s takvim stvarima,dali uzeti odvjetnika...neznam,pomozite. Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao prvo zapisnik uzimate sami kod policije koja je obavila očevid, a da li je obavljen ne zna se jer ste se "dogovorili".Ako nema standardnog zapisnika o očevidu (a onda bi išao prekršajni nalog ili optužni prijedlog protiv drugog vozača) onda se može dobit samo službena bilješka o samom događaju a da li će pisat tko je kriv ne zna se.

 

U svakom slučaju odmah otići u policiju,uzet ono što su napisali i prijavit štetu na njegovom osiguranju uz navođenje svjedoka.

 

Pošto će tamo trebat nacrtat i opisat događaj mogao bi pomoć koji prijatelj ili susjed koji ima malo iskustva sa crtanjem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija