Jump to content

naknada za nezaposlene


ella2008

Preporučene objave

Pozdrav,

 

zanima me sljedeće- da li imam pravo na naknadu za nezaposlene ako imam 10 mjeseci radnog staža od čega je 8 u kontinuitetu i odnos prestaje jer je ugovor na određeno, a 2 mjeseca staža je prekinuto sporazumnim raskidom?

 

Čitala sam da u slučaju sporazumnog raskida nemam pravo, no ovdje je slučaj i o drugom poslu kod drugog poslodavca koji završava ugovorom na određeno?

 

Hvala!:moli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dragi G man,

 

hvala na linku. Razmijem što piše, ali me zanima s obzirom da imam 8mj staža sa ugovorom na određeno i time imam pravo na naknadu, da li mi ovih 2 mj rada sa sporazumnim raskidom ugovora utječe na to dobivanje naknade? jer realno samo mi 1mj nedostaje do propisanog minimuma od 9mjeseci?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po mom mišljenju biste imala pravo, ali kako će na HZZ-u gledati na to - ne znam, jer su postali dosta restriktivni po svim pitanjima prava nezaposlenih u zadnjih par godina (lova ide iz proračuna, a proračun je :svorc:).

 

Podnesite zahtjev za ostvarivanje naknade, ali pripazite na rok od 30 dana od prestanka radnog odnosa, pa čekajte ishod.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija