Jump to content

O posjedu i vlasnistvu nekretnine


Dada Suvak

Preporučene objave

Prica:Majka, vlasnica stana u zgradi je oboljela od Alzheimera, nesposobna za bilo koju pravnu aktivnost, ali formalno joj nije oduzeta poslovna sposobnost, smjestena u privatnom domu za stare i nemocne.

Troskovi njenog izdrzavanja, kao i troskovi rezija stana se placaju preko njenog bankovnog racuna, putem interneta, a to cinm ja kao njena kcer u suglasnosti sa svojom sestrom.

Ukupni troskovi maminog izdrzavanja kad se dodaju troskovi rezija su veci od mamine mirovine, za iznos rezija.

Dogovorno, sestra i ja smo dopustile da se u stan doseli poznanik s kojim je pismeno dogovoreno da uplacuje procjenenji iznos rezija na mamin bankovni racun kako bi omogucili mami boravak u domu , a i pomogli poznaniku u nevolji (bez stana, s obitelji). Nikakva naknada za koristenje stana nije dogovorena.

Poznanik koji je u djelomicnom posjedu stana (mamine stvari su zakljucane u jednoj sobi), se ne pridrzava dogovora, ne uplacuje dogovoreni iznos redovno i na vrijeeme i ne dostavlja kopije racuna koje treba platiti putem el poste kako je dogovoreno.

U telefonskom kontaktu se ispricava na razne nacine, ali ocito izbjegava dogovor.

Pitanja:

 

Da li i kako mozemo osporiti njegov posjed u ovom obliku (vidjela sam rok od mjesec i godinu dana nakon nastupanja ometana posjeda), s obzirom da je i samo ulazenje u stan zapravo bilo bespravno, i bez suglasnosti vlasnce?

Sta savjetujete u ovoj situaciji da se ucini u cilju sprecavanja daljeg ostecenja vlasnice u obliku nabijanja troskova rezija (struja ) ili bilo kakvih drugih ostecenja, otudjivanja mamine imovine iz zakljucane sobe?

Shvacam da smo napravile gresku u zelji da ustedimo troskove maminog izdrzavanja i pomognemo poznaniku, ali sta sad mozemo uciniti?

Sestra i ja zivimo izvan HR i nije nam jednostavno dolaziti, ali ja sam prijavljena jos uvijek na maminoj adresi.

Hvala u naprijed i svako dobro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija