Jump to content

Podjela imovine među sestrama


melita5

Preporučene objave

Imovina koja još nije podjeljena, jer je majka živa. A majka ne želi dok je živa ništa prepisati "navodno" niti na mene niti na sestru. Što mi nije razumno i ne razumijem kako sestra može onda nešto raditi. Ta parcela je podjeljena na dvije čestice. Jedna čestica je gdje sada živi mama (rodna kuća), a druga čestica je (štale,sjenik,svinjci, kokošinjci i vrt). Radi se o rekonstrukciji štala i sjenjika u novu kuću. Barem je meni tako sestra rekla. Ali imam jedno pitanje: da li sestra tu česticu gdje misli raditi kuću mora zakonski prenjeti na sebe ili će mama biti vlasnik. Da li ima pravo da išta tamo radi i da li ona sa mamom mora ipak nešto poptisati?

Ja se svog dijela ne želim odreći. Molim Vas savjet?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

. Radi se o rekonstrukciji štala i sjenjika u novu kuću.

To je bespravna gradnja/rekonstrukcija. Sada su kazne za takve poduhvate solidne.

 

Barem je meni tako sestra rekla. Ali imam jedno pitanje: da li sestra tu česticu gdje misli raditi kuću mora zakonski prenjeti na sebe ili će mama biti vlasnik. Da li ima pravo da išta tamo radi i da li ona sa mamom mora ipak nešto poptisati?

Mama će biti vlasnik, i pred zakonom mogući bespravni graditelj, ako nije na vrijeme reagirala. Kćer ulaže u maminu nekretninu.

 

Sestra bi morala nekretninu prenijeti na sebe, i ishoditi odgovarajuće dozvole za zahvat, ovisno o tome što točno želi graditi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija