Jump to content

Privremena mjera - nepridržavanje


zabrinutiotac

Preporučene objave

Početkom 3. mjeseca Općinski sud jedonio rješenje o viđanju i susretima s djetetom. To je privremena mjera do pravomoćnog razvoda braka. Majka se tog rješenje na pridržava, dolazi prekasno, ne ostaje dovolno dugo, ograničava komunikaciju itd.

Na koji način mogu ostvariti svoja prava i tražiti da se rješenje poštuje, kome se obratiti, sudu, Centru za socijalnu skrb, policiji?

Mogu li tražiti promjenu privremene mjere jer ju druga strana ne poštuje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mozete se pismeno zaliti Centru ali oni nemaju neke ovlasti, mogu eventualno pismeno opomenuti majku ali u vecini slucajeva ce samo sastaviti neki beskorisni izvjestaj da je to sitnije krsenje mjere i nikome nista. Ako se zalite njima obavezno se zalite pismeno i saljite preporuceno postom pa su vam duzni odgovoriti. Policija vam nece nista pomoci, ne morate ni pokusavati, reci ce vam da su to obiteljski problemi u koje se oni ne mijesaju ukoliko nije rijec o obiteljskom nasilju. Mozete traziti izmjenu privremene mjere a sad da li ce ona i kad biti izmjenjena......

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam još jedno pitanje. Sutkinja je mojem bivšem odjvetniku rekla da se privremena mjera ne može mijenjati jer:

„Predlagatelju valja reći da je cilj privremene mjere osiguranje a ne ostvarenje tražbine, te rješenje o privremenoj mjeri sukladno odredbama Ovršnog zakona ima učinak rješenja o ovrsi“, i dalje“ Prema odredbi čl. 353. st.2. Ovršnog zakona, samo na prijedlog protivnika osiguranja postupak će se obustaviti ili ukinuti provedene radnje, ako su se okolnosti zbog kojih je mjera određena kasnije promijenile tako da više nije potrebna“.

Slažete li se vi s tim? Može li se privremena mjera mijenjati na moj zahtjev?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam predložio privremenu mjeru da do okončanja braka dijete živi sa mnom, a ona ima pravo viđanja. Ona je nakon toga predložila privremenu mjeru da dijete živi s njom, a da se meni ograniči viđanje na 5 sati tjedno. Postupci su spojeni u jedan. Njezin prijedlog je prihvaćen na preporuku Centra za socijalnu skrb.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da razumijem: dijete sad živi s njom i ona ga dovodi na viđanje s vama, ali ne dovodi ga navrijeme i odlazi prerano. nažalost, ukidanje ove određene privremene mjere ne bi vam pomoglo jer nije ispunjena svrha s kojom je određena privremena mjera (a to je da se osigura vaše viđanje s djetetom). u prijedlogu/rješenju za određenje privremene mjere mora se napisati koje su mjere potrebne da bi se mjera prisilno izvršila (dakle, je li predviđeno da će onaj tko se ne bude pridržavao privremene mjere biti novčano kažnjen i sl.?)

u suradnji s vašim odvjetnikom, predlažem da ipak predložite ukidanje njezine privremene mjere i predložite donošenje vaše; bez uvida u dokumentaciju, bolji savjet se ne usuđujem dati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Točno, u potpunosti točno. Napravio sam sljedeće. Išao sam na policiju, podnio kaznenu prijavu po članku 173. stavak 1. Kaznenog zakona - Neprovođenje odluke za zaštitu djeteta, te sam svojem podnesku priložio potvrdu o kaznenoj prijavi.Tražio sam ukidanje mjere i predložio zajedničko skrbništvo itd. Što se tiče orginalne privremene mjere, u njoj piše da je kazna 30000kn.

Nažalost, malo sam se osramotio, kao naslov podneska ostao mi je naslov jednog prethodnog podneska i tu je nastao problem. Kad su vidjeli grešku, u pisarnici čak nisu htjeli primiti moj podnesak. Na kraju su se predomislili. Nadam se da će predsjednik suda shvatiti o čemu se radi. Morate me shvatiti, malo sam rastrojen, dijete mi je praktički oduzeto na temelju laži majke koja je psihički bolesna. Inače, ako vas zanima više detalja, imam svoj blog na kojem pišem o postupku, u najstarijim postovima je opis situacije: mojaklara.blogspot.com

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost, malo sam se osramotio, kao naslov podneska ostao mi je naslov jednog prethodnog podneska i tu je nastao problem. Kad su vidjeli grešku, u pisarnici čak nisu htjeli primiti moj podnesak. Na kraju su se predomislili. Nadam se da će predsjednik suda shvatiti o čemu se radi.

 

Pa to nije sramota nego obicna pogreska.

Ja bih sada napravio nova dva podneska, ako su razliciti postupci ili samo jedan ako se radi o istom podnesku i objasnino pogresku i ponovio tekst cijelog ispravljenog podneska.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

T Morate me shvatiti, malo sam rastrojen, dijete mi je praktički oduzeto na temelju laži majke koja je psihički bolesna: mojaklara.blogspot.com

 

bojim se da se ne shvacate bas u kakvoj ste situaciji i u kakvoj sredini,

 

na krivim mjestima vi trazite pravdu

 

imate bivsu koja vam je spremila igru a vi unjesto da ste primili na znanje pa zaigrali svoju vlastitu igru i postvili se korak dva ispred nje, vi se svemu cudite.

 

morate shvatiti sa su drzavni cinovici koje srecete samo to i nista vise: oni zele da ih se ne uznemiruje dok piskaraju svoje papire i cekaju placu

vase emocije, ili dobrobit vaseg djeteta tu nema nikakvih izgleda

 

dapace ako suosjecaju sa vama, jos ce vise biti zatvoreni i kruti kako bi smanjili vlastitu kognitivnu disonacu

 

dakle nastavite se boriti tako defanzivno ali i ucite i preuzmite inicijativu

ne da se mislite hocete li tuziti bivsu za nesto sto je napravila, nego morate je tuziti za svaku stvar koju mozete dobiti, bilo svjedocima bilo materjalnim

dokazima

 

dakle idite na male ultrajednostavne tuzbe sa skromnim i ostvarivim tuzbenim zahtjevom

 

i sremite se da cete od 10 do kraja dobiti mozda samo jednu i to nakon 10 godina

 

a sve ove druge da cete morati po nekoliko puta provuci kroz sve sudske instace, pa i dalje na medunarodne sudove

 

to kosta, ali ja bi kazao ako ste spretni sa fondom of nekih 5 tisuca eura se mozete odrzavati u sedlu godinu dana

 

sve tuzbe moraju biti realne, ne smijete se frivolno tuzakati jer bi se to okrenulo portiv vas

 

premda na prvi pogled izgleda besmisleno ici u nesto sto sigurno necete dobiti, to nije tako

 

kad protivnik odnosno protivnici vide da tome nema ni konca ni kraja potpuno ce se demoralizirati a kad se slome jos ce godinama samo u defanzivi ulagati zalbe da odgode ovrhe, mozete i potpuno unistiti naime

 

e sad, da bi ste pomogli svojoj kceri, najprije pomozite sebi

 

nema tu kuknjave da nemate novaca

 

vas bivs je u pravu, idite u inozemstvo i radite, a svakako zaradite, barem da ustedite nekih 10 tis eura na godinu

 

ako me poslusate, za 5 godina cete ih pobjediti, a jos nekih 5 ili 10 godina cete ih morati "progoniti" da se ne oporave pa vam uzvrate

ovo je surovo, ali ili vi ili oni

 

ovo je ultra vazno sto cu vam sad napisati:

ne dajte niti novcica niti lipe protivnickoj strani, pa da je ne znam sto

 

to zato jer kad presuda bude pravomocna morat cete platiti unatrag sa kamatom to sto se vec davali ako budete davali

 

ovo je vazno da shvatite jer ce vam prijetiti zatvorom ak ne platite

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Potpuno sam svjestan da su me nadigrali. Imaju sutkinju u obitelji koji se bavi zlostavljanjem žena i namjestila mi je igru u kojoj ne mogu pobijediti. Ali pokušat ću ih slomiti kroz medije, preko posla jer je moja bivša napravila grešku pa me je klevetala na poslu. Imam jednog asa u rukavu. Moja bivša je prijetila smrću djetetu u e-mail porukama. Centar za socijalnu skrb ne želi komunicirati sa mnom i ignorira moj podnesak, no policija želi i bili su zgroženi porukama. Forsirat ću tu prijavu smrću djetetu tako dugo dok ju ne slomim. Druga stvar, moja bivša je potrošila novce mojeg djeteta. Ima ona iza sebe Centar za socijalnu skrb koji će joj dati bilo kakvu potvrdu, ne brinite, se, ali pitanje je koliko dugo će stajati iza nje.

Vi se svi bavite pravom. Recite mi, ima li suca u Hrvatskoj na kojeg se ne da utjecati kroz medije?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kad smo već nkod demoraliziranja protivnika, ima li smisla tražiti naknadu štete izazvane privremenom mjerom za koju je utvrđeno da je bila neosnovana po čl. 354. st. 1. Ovršnog zakona?

Problem je u tome što su postupci spojeni i ja sam istovremeno predlagatelj i protivnik osiguranja, pa me i na tome sutkinja može jednostavno poklopiti i reći da nemam pravo tražiti naknadu štete jer sam predlagatelj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

od koga biste potraživali naknadu štete? od suprotne strane? u konkretnom slučaju biste morali pokrenuti posebni parnični postupak za naknadu štete (ponovni troškovi sudskih pristojbi), gdje biste kao tužitelj morali dokazati ne samo postojanje štetnika, štetne radnje, za vas nastale štete (imovinske, neimovinske, izmakle koristi - u čemu se za vas sastoji šteta) u određenoj visini, već i to da suprotna strana nije opravdala postojanje privremene mjere, odnosno da je određena privremena mjera bila neosnovana. bojim se da biste to vrlo teško dokazali s obzirom da je sud, određujući privremenu mjeru, vjerojatno obrazložio zašto je povoljnije da dijete živi s majkom, a ne s vama, odnosno zašto je vama ograničena mogućnost viđanja djeteta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da. Da se pohvalim, u DORH-u su me danas obavjestili da je odbačena kaznena prijava za zlostavljanje djeteta koju je moja žena podnijela protiv mene. Ta prijava je razlog za privremenu mjeru, za ograničeno viđanje itd.

Čim dobijem papir, ide privatna tužba protiv žene.

Zanima me sljedeće: kako da oborim privremenu mjeru? Sutkinja i dalje tvrdi da se privremena mjera ne može mijenjati jer smo i ja i moja žena predlagatelji. Predlagatelji ne mogu po ovršnom zakonu mijenjati privremenu mjeru. Toje sigurno laž i slijepi kolosijek na koji me sutkinja pokušava odvući da odustanem. Mora postojati način da se obori privremena mjera. Ako je privremena mjera zbog kaznene prijave, a kaznena prijava je odbačena, ne mogu vjerovati da zakonodavac nije predvidio tu situaciju. Molim za pomoć

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa kako je privremena mjera donesena na osnovu kaznene prijave kad DORH uopce nije ni pokrenuo kaznenu prijavu niti se pri donosenju privremene mjere znalo hoce li je pokrenuti? Svatko moze uputiti pismenu kaznenu prijavu DORH-u koji onda odlucuje da li ima elemenata kaznenog djela ili ne. Nelogicno je da ste samo zbog toga dobili ograniceno vidjanje djeteta, mozda je imalo nekog utjecaja na sutkinju ali po tome ste i vi mogli napisati prijavu DORH-u za neko nedjelo vase supruge i to priloziti sudu i tako unedogled. Da li vas je policija privela nakon prijave za zlostavljanje? Da li ste bili u zatvoru? Koliko je dijete staro ako se smije znati tj koliko je bilo staro prilikom donosenja mjere?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam poskenirano rješenje Općinskog suda u Varaždinu, Stalnog odsjeka u Čakovcu u kojem vrlo jasno piše da je meni ograničeno viđanje djeteta jer je supruga podnijela kaznenu prijavu za navodno seksualno zlostavljanje djeteta. Ona je to inače podnijela prije 8 mjeseci. Dijete je staro 25mjeseci. Znam, po toj logici sam ja mogao podnijeti kaznenu prijavu protiv nje, ali ne trebamo se praviti ludi, ona je žena, ja sam muškarac. Da sam ja to napravio, sud bi rekao da to nije bitno i da su to dva razdvojena postupka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja i dalje tu ne vidim neku logiku, ako je i bila neka sumnja na vas da ste seksualni zlostavljac kako ste uopce dobili ikakva vidjanja? Napisali ste par postova iznad da je tih 5 sati tjedno bio njezin prijedlog koji je podrzao CZSS. Kad ste zatrazili donosenje privremene mjere vase dijete je bilo staro oko 20 mjeseci, sud i inace u takvoj dobi djeteta odredjuje rjedje vidjanje oca sa djetetom. Da li dijete vidjate jedanput ili dva puta tjedno po par sati?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nelogicno je da ste samo zbog toga dobili ograniceno vidjanje djeteta,

 

Čemu se čudite?

Zar ne znate da je tom posve uobičajena praksa? Većina očeva u konfliktnim razvodima doživljava ovakva šikaniranja i diskriminaciju.

To je jednostavno tako, i vrijeme je da se društvo prestane pretvarati da to nije problem.

 

 

mozda je imalo nekog utjecaja na sutkinju ali po tome ste i vi mogli napisati prijavu DORH-u za neko nedjelo vase supruge i to priloziti sudu

 

Supruga ima ne jednu, nego nekoliko prijava, i otac je dobio pisanu obavijest od DORH-a da je protiv žene pokrenuta istraga. Ima info da ubrzo ide i optužnica.

Jednako tako je i protiv djelatnica CZSS podnijeta kaznena prijava (optužni prijedlog) zbog njihovog krivotvorenja isprava i davanja lažnog iskaza na sudu.

 

To nije dovoljno da ovaj otac dobije promjenu privremene mjere.

Sutkinja jednostavno ignorira sve ove činjenice i poziva se na to da on ne može tražiti promjenu privremene mjere zato jer je 'predlagatelj osiguranja'. Ali on to nije preložio, nego je prvi nakon ženinog zlostavljanja tražio privremenu mjeru - da dijete živi s njim. Tek nakon toga je i žena/majka složila sve ove lažne optužbe, obrlatila CZSS, potegla veze na policiji i podnijela prijedlog da se dijete privremeno dodjeli njoj a ocu zabrane susreti.

 

Sud je objedinio ta dva prijedloga i njega prikazao kao da je on takvu mjeru predložio, pa da zato ne može tražiti promjenu.

 

Majka ucjenuje na sve načine, i višestruko je prijetila i da će ubiti dijete. Između ostalog, slala je s posla i e-mail poruke takvog sadržaja. Sud je i s tim upoznat, zasad policija vodi istragu.

 

Sve to sutkinji nije do sada bio dovoljan razlog da promjeni privremenu mjeru.

 

 

 

 

Sada molim, evo, dajte prijedloge kako da otac promijeni privremenu mjeru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa da li je zatrazeno izuzece tog CZSS-a ukoliko su djelatnice krivotvorile dokumentaciju i lazno svjedocile? Premjestiti cijeli slucaj u drugi CZSS, predstaviti dokaze o manipulaciji majke i zatraziti novo misljenje centra i povecanje vidjanja oca sa djetetom. Ukoliko se dobije podrska a trebala bi ako je istina ovo sta ste napisali i to priloziti sutkinji i traziti izmjenu. Ukoliko centar podrzi oca sutkinja bi trebala izmjeniti privremenu mjeru....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa da li je zatrazeno izuzece tog CZSS-a ukoliko su djelatnice krivotvorile dokumentaciju i lazno svjedocile?

 

Bez uvrede, Mario, ali ne trebaju nam deklarativne upute.

Treba nam konkretno iskustvo i mišljenje kako pokušati promijeniti ili poništiti privremenu mjeru.

Deklarativno znam i ja neuporedivo bolje nego vi.

 

Naravno da je zatražena promjena CZSS.

Ne jednom, nego bezbroj puta. Nakon kaznene prijave( optužnog prijedloga) DORH-u i nakon nekoliko dopisa ministarstvu i pravobraniteljicama, na jedvite jade je naložen novi postupak u drugom CZSS.

Ali kakva korist od toga kada je i taj drugi CZSS pod istragom zbog drugog slučaja, (a uostalom, ima li uopće u RH CZSS za koji bi se moglo reći da dobro radi posao za koji su plaćene)

Ali sada je situacija da se sve nešto čeka.

Ovaj stari CZSS na dopise uopće ne reagira, čak niti kada otac dostavi dokaze da majka prijeti ubistvom i njemu i djetetu.

Jedino i dalje dođu na sud nepozvane lažno svjedočiti kada treba sabotirati oca.

 

Ovaj novi CZSS još nije ništa pokrenuo.

Čeka se. Idu godišnji.

 

Da majka predoči bilo kakav dokaz prijetnji smrću oca prema djetetu , jasno vam je da bi se mašinerija preko noći pokrenula.

Kad otac predoči dokaze, pffffff !

 

Premjestiti cijeli slucaj u drugi CZSS, predstaviti dokaze o manipulaciji majke i zatraziti novo misljenje centra i povecanje vidjanja oca sa djetetom.

 

A zašto bi trebalo sada novo mišljenje centra za izmjenu privremene mjere?

 

Sve činjenice na temelju kojih je ta mjera određena su se pokazale lažnima, a majka se k tome pokazala kao potencijalno opasna za dijete.

 

Što se čeka? Tragedija?

 

Otac vodi blog.

Pročitajte:

http://mojaklara.blog.hr/

 

Ukoliko se dobije podrska a trebala bi ako je istina ovo sta ste napisali i to priloziti sutkinji i traziti izmjenu. Ukoliko centar podrzi oca sutkinja bi trebala izmjeniti privremenu mjeru....

 

Pa upravo se o tome i radi!

Sutkinja uporno odbija napraviti bilo kakvu promjenu, iz čisto formalnih razloga.

Zapravo namjerno opstruira promjenu. Vadi se na formalnosti, umjesto da ispravi pogrešnu odluku koja potencijalno ugrožava čak i život djeteta, obzirom da i CZSS i sud imaju od početka dijagnoze psihičkih poremečaja majke od kojih se liječi godinama.

 

Dakle, vrlo konkretno - kako poništiti ili bar promijeniti ovakvu privremenu mjeru?

Želim od znalaca čuti mišljenja i prijedloge, te moguće primjere iz pravne prakse po ovom pitanju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema tu nikakve logike. Do posljednjeg trenutka sutkinja je bila navodno naklonjena meni jer je majka imala dijagnozu psihičke bolesti, a njeni sukućani su u invalidskoj mirovini. No, sve se promijenilo doslovce u jednom danu nakon što je rodbina dala iskaz u kojem su me opužili za najodvratnija djela. Ti njihovi iskazi su bili potpuno međusobno kontradiktorni. Nekoliko puta su na samom ročištu priznali da su lagali, čak i da su me lažno prijavili, no sutkinja ih je lijepo ispravila, prepričala njihove iskaze i prekinula ročište, bez da mi je dala ikakvu priliku da bilo što velim ili se obranim od tih optužbi. Dok sam bio u šoku, donijela je tu odluku. Tražite smisao, pa kakav je smisao u ročištu gdje jedna strana otvoreno laže, a kad dođe vrijeme da druga strana nešto veli, onda je kraj. Idemo doma i gotovo, sutkinja je bila van sudnice prije nego sam se stigao ustati iz stolca.

Mene zanima kako da srušim privremenu mjeru. Protiv mene je odbačena kaznena prijava moje supruge, no obavješten sam usmeno, jer je zamjenica državne odvjetnice na GO. Protiv supruge su podnesene 2 kaznene prijave, istraga će završiti za mjesec dana.

No, mene se i dalje tretira kao pedofila kojeg majka nadgleda u susretima, a nju se tetira kao brižnu majku. O mojem djetetu se brine punica koja je na ročištu rekla da me je lažno prijavila da bi dobila dijete za sebe jer su joj tako rekle gospođe iz centra za socijalnu skrb. Sutkinja nije ni trepnula na to priznanje, nego ga je lijepo upakirala i prepričala.

Da ne govorimo o tome da DORH oteže s izdavanjem rješenja da je prijava odbačena, nego čekaju da se zamjenica državne odvjetnice vrati s GO. Vjerojatno u DORH-u jedino ona ima penkalu.

I sad me pitate u čemu je problem. Je li bilo tko od vas čuo da sudac prekine ročište, bez da dozvoli suprotnoj strani da veli bilo što? Pisao sam predsjedniku suda, ne odgovara, sutkinji, Ministarstvu pravosuđa. Njihov odgovor je: mišljenje suca je pravo stanje stvari. Moje mišljenje je da su oni ljudi koji griješe, a često su i vrlo pristrani.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vidim da se ljudi pomalo šokiraju kad čuju ovakve priče. Nisu skloni vjerovati da bi sudac mogao prekinuti ročište, bez da da drugoj strani da išta govori. No, to se dogodilo, nakon toga je moj odvjetnik digao ruke od mene. Imam jedno pitanje. Kad dobijem potvrdu da sam oslobođen od optužbe za seksualno zlostavljanje djeteta, što bih napisao u zahtjevu za promjenu privremene mjere za viđanje i susrete s djetetom?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mene zanima kako da srušim privremenu mjeru. Protiv mene je odbačena kaznena prijava moje supruge, no obavješten sam usmeno, jer je zamjenica državne odvjetnice na GO. Protiv supruge su podnesene 2 kaznene prijave, istraga će završiti za mjesec dana.

Da ne govorimo o tome da DORH oteže s izdavanjem rješenja da je prijava odbačena, nego čekaju da se zamjenica državne odvjetnice vrati s GO. Vjerojatno u DORH-u jedino ona ima penkalu.

I sad me pitate u čemu je problem. Je li bilo tko od vas čuo da sudac prekine ročište, bez da dozvoli suprotnoj strani da veli bilo što? Pisao sam predsjedniku suda, ne odgovara, sutkinji, Ministarstvu pravosuđa. Njihov odgovor je: mišljenje suca je pravo stanje stvari. Moje mišljenje je da su oni ljudi koji griješe, a često su i vrlo pristrani.

 

privremena mjera se trega ukiniuti kad prestanu razlozi, kad istekne oderedeno vrijeme

 

ja sad pisem po sjecanju, ja sam jednu slicnu mjeru oborio

 

do tada ta mejra, u drugim slucajevima nije se po zakonu preispitivala kad je trebala i sluzila je za sikaniranje oceva

 

opet po sjecanju, mislim da je argumentacija bila, presudna za obaranje da je ta mjera zamjena za pritvor pa ne moze trajati duze nego sto bi trajao taj pritvor

 

trebate otici kod predsjednika toga suda i smireno ali odlucno joj (mu) objasniti sto se zbiva i zamoliti da hitno dade napraviti (rociste o privremenoj mjeri) jer je vrijeme isteklo, jer ne posoje razlozi i jer bi vama vec pritvor istekao

 

imate o toj privremnoj mjeri sve u kaznenom zakonu, trebate ukazivati na konkretne propuste a ne na misljenje pojednig suca ili generalne ocjene

 

a ako je to privremena mjera centra onda se popnite jima na glavu, cekajte ih i kad dolaze na posao i kad odlaze i hodjete za njima i vucite ih za rukav bilo kad i bilo gdje, nosite velike poruke na stapu, izvrsite pritisak, legalan a strasno efikasan

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bi lija mogao taj argument upotrebiti i za ukidanje privremene mjere s kojim roditeljem će dijete živjeti do razvoda braka? Tu nema nekog pritvora, ali recimo da je mjera donesena jer je protiv mene do prije nekoliko dana bila kaznena prijava za zlostavljanje djeteta.

 

argument?

pa kao da tu ima ikakvog zdravog razuma

 

vi mozete ishoditi za svoje djete i za sebe povoljnije rjesenje samo ao napraviti jako siroke i kompleksne mjere pritiska na one koji koce taj proces

 

pomoci ce vam ako dobro upznate kako pojedine djelatnike "centra" tako i relevantne radnike suda

znaci od iszvrsitelja, pa do ndredenih

 

onda najprije na fini nacin zahtjevate da to odrade bez zavlacenje

 

ako to ne upali onda trebate pravit strahoviti psihicki pritisak na njih da dodu do zakljucka kako je bolj skinuti vas sa vrata i popustiti

 

 

izuzetno je vazno da radite sve legalno, da ih ne sramotite lazno, nego da govrite samo istinu

 

zatim ako netko od tih ima kakav imovinski spor, trebate se umjesati, otkupiti nekkvo suvlasnistvo ili susjednu nektretninu i naganjati ih tuzbama

 

trbate razgovarti sa partnerima, rodbino supruznicima tih ljudi i govoriti im kak vam njihov nerad dovdi do zlostavljanja djeteta

 

na javnoj povrsini mozete stajati i nositi "transparente"

 

ne obeshrabrite se, vasi protivnici ce vas ignorirati, pa ismijavati pa napadati a onda cete vi pobjediti

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija