arianis objavljeno: 31. kolovoz 2015. Dijeli objavljeno: 31. kolovoz 2015. Rješenjem HZMO obračunata mi je mirovina 30% braniteljska, a 70% civilna invalidska po ZOMO-u. Iako u zakonu stoji da se za 10% (i još 10% iznad 5.000 kn) smanjuju samo mirovine prema posebnim propisima, HZMO mi je umanjio kompletnu zbrojenu mirovinu za 10%. Žalio sam se na rješenje, ali još nema odgovora. Da li netko može reći da li se može umanjivati i opći dio mirovine za 10%. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
PrEsVeTli odgovoreno: 31. kolovoz 2015. Dijeli odgovoreno: 31. kolovoz 2015. Puno nas koji smo u akumuliranim mirovinama (rat/van rata tj vojno/civilno) smo se žalili pa čak i upravne sporove pokrenuli pa nema odgovora, tj još ga nema a nekako sumnjam da ga i bude tako brzo. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Draganec odgovoreno: 1. rujan 2015. Dijeli odgovoreno: 1. rujan 2015. Rješenjem HZMO obračunata mi je mirovina 30% braniteljska, a 70% civilna invalidska po ZOMO-u. Iako u zakonu stoji da se za 10% (i još 10% iznad 5.000 kn) smanjuju samo mirovine prema posebnim propisima, HZMO mi je umanjio kompletnu zbrojenu mirovinu za 10%. Žalio sam se na rješenje, ali još nema odgovora. Da li netko može reći da li se može umanjivati i opći dio mirovine za 10%. Pozdrav arianis! Ako nije problem, odgovori mi od kada si u mirovini, čin, gdje si radio i kolika ti je mirovina na gore navedeni omjer invalidnosti. Zašto? Imamo isti omjer inv. radio u MUP-u, viši pol. narednik, mirovina 3.650 + 153 kn invalidnine. U mirovini ( akumulirana ) od 2000. Opća nesp. 10% su skinuli u prvom krugu. Mislim da sam bio jasan. Zahvaljujem unaprijed! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Kompa odgovoreno: 1. rujan 2015. Dijeli odgovoreno: 1. rujan 2015. A pazi ovo ,zato su ovo uredno odvojili : " MIROVINSKA PRIMANJA USKLAĐENA SU OD 1.7.2015. PREMA AKTUALNOJ VRIJEDNOSTI MIROVINE POVEĆANOJ ZA 0,3 %. OD UKUPNE MIROVINE USKLAĐEN JE DIO MIROVINE PREMA OPĆEM PROPISU IZ RJEŠENJA O UTVRĐIVANJU DIJELA MIROVINE PREMA OPĆEM I PREMA POSEBNOM PROPISU". Oni to kroje, uzimaju i daju kako njima odgovara , da su pravda i pravica dvije različite stvari dokazuje i ovaj primjer kada nam uzimaju, uzimaju -10 % od ukupne mirovine a kada se po AVM-u uvečava, uvečava se samo ovaj civilni dio. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
zkova odgovoreno: 1. rujan 2015. Dijeli odgovoreno: 1. rujan 2015. .....stiglo i meni danas rješenje o razdvajanju mirovine ....na kraju piše da se cjelokupan iznos mirovine nece mjenjati....i da.... podigli mi 0,3% mirovine od civilnog djela...hehhe nekih 6-7 kn...smiješno,m da...sad ćemo ovisit o drž.proračunu,kad bude para bit će i mirovina a kad bude manje para ,smanjivat će mirovine (posebni propis) kako im se bude htjelo,jer sve je po zakonu.........bagra!! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Kompa odgovoreno: 1. rujan 2015. Dijeli odgovoreno: 1. rujan 2015. .....stiglo i meni danas rješenje o razdvajanju mirovine ....na kraju piše da se cjelokupan iznos mirovine nece mjenjati....i da.... podigli mi 0,3% mirovine od civilnog djela...hehhe nekih 6-7 kn...smiješno,m da...sad ćemo ovisit o drž.proračunu,kad bude para bit će i mirovina a kad bude manje para ,smanjivat će mirovine (posebni propis) kako im se bude htjelo,jer sve je po zakonu.........bagra!! I meni je došla obavijest na mail : Poštovana/i, obavještavamo Vas da Vam je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, kao korisniku kojem je dio mirovine određen, odnosno ostvaren prema posebnim propisima pod povoljnijim uvjetima donio, temeljem članka 178. Zakona o mirovinskom osiguranju, rješenje o utvrđivanja dijelova svote Vaše mirovine: 1. kao dijela mirovine koji je ostvaren na temelju posebnih propisa, tj. prema posebnim uvjetima za stjecanje prava i/ili na poseban način određivanja mirovine u odnosu na uvjete propisane Zakonom o mirovinskom osiguranju , i 2. kao dijela mirovine ostvarenog na osnovi staža osiguranja koji je ostvaren prema općem propisu (Zakonu o mirovinskom osiguranju). koji Vam pripadaju na dan 30. lipnja 2015. s napomenom da ukupna svota mirovine nije promijenjena. Rješenje će Vam biti dostavljeno na kućnu adresu. Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
arianis odgovoreno: 2. rujan 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 2. rujan 2015. Bio sam djelatni časnik, pukovnik, mirovina 4.468 + 153kn invalidnine. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
zastava odgovoreno: 6. veljača 2016. Dijeli odgovoreno: 6. veljača 2016. (uređeno) u pravu si potpuno mi branitelji bilo vojnici ili policajci izigrani smo od svih.evo ti zadnji primjer izmjenazakona o mirovinskom osiguranju iz pouzdanih izvora dobio sam informaciju da je XY progurao odredbe te dozvolio rad od pola radnog vremena svim umirovljenicima koji su umirovljeni po općim propisima i to bez zamrzavanja mirovine samodabi gospoda doktori koji su otišli u mirovinu mogli i dalje raditi 4 satai primati mirovinu a mi hrvatski branitelji te pravo nemamo pošto smo umirovljeni po posebnim propisima .to je još jedan dokaz o mržnji vlasti naspram braniteljske populacije a pogotovo umirovljenim vojnicima i policajcima uređeno: 6. veljača 2016. od Spitfire Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Stubi odgovoreno: 7. veljača 2016. Dijeli odgovoreno: 7. veljača 2016. u pravu si potpuno mi branitelji bilo vojnici ili policajci izigrani smo od svih.evo ti zadnji primjer izmjenazakona o mirovinskom osiguranju iz pouzdanih izvora dobio sam informaciju da je XY progurao odredbe te dozvolio rad od pola radnog vremena svim umirovljenicima koji su umirovljeni po općim propisima i to bez zamrzavanja mirovine samodabi gospoda doktori koji su otišli u mirovinu mogli i dalje raditi 4 satai primati mirovinu a mi hrvatski branitelji te pravo nemamo pošto smo umirovljeni po posebnim propisima .to je još jedan dokaz o mržnji vlasti naspram braniteljske populacije a pogotovo umirovljenim vojnicima i policajcima svi ti zakoni mijenjaju se svako malo kako kome paše u saboru da sebi i svojim grupacijama nariktaju povlastice mirovinu po zakonu o braniteljima smatraju povlaštenom ne znam po čemu saborski zastupnici ,i političari menadžere da nespominjem koji su imali primanja da ti stane pamet i uropastili sve pred sobom za nagradu dobjaju mirovine dobre mirovine kao nagradu što su upropastili poduzeča,brodogradilišta,kombinate sve čega se dotakli a branitelj je bezvrjedan vrednije su kojekakove bezbrojne udruge kojima se dijeli novac da nas bolje ocrnjuju Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Stubi odgovoreno: 7. veljača 2016. Dijeli odgovoreno: 7. veljača 2016. Bio sam djelatni časnik, pukovnik, mirovina 4.468 + 153kn invalidnine. to ti je mirovina iz radnog odnosa,pokreni postupak za ostvarenje prava na ivalidsku jer imaš 30% rvi i pravo na kod svoga lom na obradu za vještačenje ipak si ti pukovnik nisi to dobio na poklon nemoj dozvoliti da te zaje......!Ovako po zakonu o mio imamo pravo samo na staž u dvostrukom trajanju za vrijeme dok je trajao Domovinski rat,sada nešto hoće mjenjati u zakonu o pravima branitelja a to će opet biti daj onima koji imaju a onima koji nemaju treba dati manje i smanjti prava baš me zanima što će biti u tim promjenama tu su opet najglasniji oni sa 5000 i više tisuća primanja a mi sa 2400 i manje moramo durati Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.