Jump to content

Pitanje o alimentaciji


Canedsl

Preporučene objave

Poštovani, dodjeljena mi je alimentacija u visini 1500 kn iako nisam imao posao niti od kuda plaćati, no eto plaćam ju..nitko me ne pita.. sada me zanima da li to znači da samo otac ( ja ) uzdržavam dijete ili i majka? Jer meni se čini da samo ja plaćam sve. I da li mogu zahtijevati da mi se zakonski svaki mjesec prilože računi koliko je potrošeno na dijete? Sljedeće pitanje koje me malo zbunjuje?- ja plaćam svaki mjesec 1500 kn jer je dijete kod majke tj.ona ga uzdržava, sada dijete dolazi k meni na mjesec dana..možda malo duže. Sada da li sam ja obvezan njoj poslati novac za taj mjesec iako dijete nije kod nje na njenoj skrbi nego kod mene? Po tome zakonu koliko sam razumio ona bi tada trebala meni poslati tih 1500 kn jer ja ću ga hraniti, voditi na more, i imati izlete sa njim! Jer po svemu sudeći i po svim pravilima koliko ja razumijem ja plaćam 1500 za uzdržavanje djeteta i ona plaća 1500 znači po pola?! Što je nemoguće da dijete potroši 3000kn na mjesec! Molio bih Vas odgovor i unaprijed se zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po tome zakonu koliko sam razumio ona bi tada trebala meni poslati tih 1500 kn jer ja ću ga hraniti, voditi na more, i imati izlete sa njim! Jer po svemu sudeći i po svim pravilima koliko ja razumijem ja plaćam 1500 za uzdržavanje djeteta i ona plaća 1500 znači po pola?! Što je nemoguće da dijete potroši 3000kn na mjesec! Molio bih Vas odgovor i unaprijed se zahvaljujem!

ONA vodi brigu oko djeteta 24 sata / 365 dana minus ovih 30 -tak dana sto je djete s vama. Ona se brine o dorucku, rucku, uzini, veceri, zdravlju, skoli, slobodnim aktivnostima i ostalim dnevnim potrebama tog djeteta , PLUS sve to ONA iz svojih mjesecnih primanja odvaja određeni materijalni dio za to djete.

 

Bez obzira imate li ili nemate posao, s obzirom da nemate ove svakodnevne navedene brige oko djeteta, na vama samo da za svo vrijeme koje imate skupite taj iznos od 1500 kn i posaljete njoj. Ona vama nije duzna opravdavati svaku kunu.

 

Ako sumnjate da ONA ne vodi kvalitetnu brigu oko djeteta, prijavite stvar nadleznom centru za socijalnu skrb.

 

Znaci, ONA za to djete daje sve svoje vrijeme i novac, vi samo novac i nesto sitno vremena ( tih 30-tak dana u godini ).

 

Mjesecni troskovi za djete su veliki. Tu treba uracunati : hranu, odjecu, obucu, sport, umjetnost, izlete, kina, kazalista, rođendane, gorivo za auto kojim se prevozi djete, struju, vodu, grijanje koji su puno veci nego da nema djeteta, igračke...

A sve to treba isplanirati i izorganizirati ONA. Vas dio je samo da skupite/zaradite tih 1500 kn/mj i posaljete joj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

Postovani,

Naime, suprug moje sestre je samostalni obrtnik. Sam sebi uplacuje placu. Koja je minimalna, cisto da ide radni staz i osiguranhe. Primanja su daleko veca i idu na racun firme. Kod odredjivanja alimentacije, uzima li se u obzir i racun obrta, kojeg je on vlasnik, nekretnine koje posjeduje, ili samo njegov osobni racun?

Hvala :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 7 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija