Jump to content

Koristenje zajednickog dijela stana kao shupa


Katis

Preporučene objave

Pozdrav! Ne znam kako bi zapravo naslovila ovu temu, ali trebao bi mi savjet oko jedne neuobicajene situacije. Zivim u stanu sa mamom i tatom, a vlasnici istog smo mama, stric, brat i ja. Neko vrijeme je moj brat zivio s nama sa svojom zenom, medutim, prije otprilike 2 godine se odselio i otisao negdje u podstanare. "Svoju" sobu je ostavio zakljucanom. Mi nismo u dobrim odnosima te se ne cujemo. Dok su bili ovdje, koristili su dvije prostorije, jedna je ova u kojoj ja trenutno zivim. Kako bi htjela ustediti, i ja bi sada htjela koristiti tu sobu, tj obje te prostorije kako bi mogao useliti moj partner. (Roditelji se sa time slazu) A iako je i on jedan od vlasnika stana, nigdje nije naznaceno koji dio je ciji, te mi svi kao obitelj u tom stanu zivimo. Vidjeli smo da je soba prepuna stvari, u nju nikad ne dolaze, ali je koriste kao skladiste/shupu, te mi u nju ne mozemo uci sta god da se unutra dogodilo. Tokom godinu i pol dana, ja sam ga nekoliko puta zamolila da mi da kljuc i dopusti koristiti tu sobu, medutim, svaki put je odbio sa stavom da njemu treba, i da nema gdje drzati stvari. Mene zanima da li on ima pravo na taj nacin koristiti tu prostoriju, te da li bi mi sudski mogao nesto uciniti kad bi mi silom provalili u tu sobu i rascistili njegove stvari? Stan zasad ne prodajemo pa podijeliti novce ne mozemo, jer i mama i tata i ja nismo za to da se selimo i prodajemo stan trenutno. Takoder nismo u mogucnosti isplatiti mu njegov dio. Netko mi je rekao da on moze traziti da stan prodamo na javnoj drazbi, pa ne bi htjela napraviti neki krivi potez te "izbaciti" time roditelje na ulicu. Oni su malo stariji i nemaju volje za borbu sa njime te su prihvatili situaciju kako jest. Unaprijed puno hvala na savjetu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
da li bi mi sudski mogao nesto uciniti kad bi mi silom provalili u tu sobu i rascistili njegove stvari?
obzirom da je posjednik,odnosno osoba koja vrši faktičku vlast nad konkretnom sobom,ovlašten je da štiti posjed od bilo koje osobe koja mu oduzme posjed ili ga u posjedu uznemirava,neovisno o pravu i pravnoj osnovi na posjed.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija