Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

VicPR

Bjanko zadužnica

Preporučene objave

Pozdrav,

Zanima me na koji način se ispunjava bjanko zadužnica - odnosno, primjer situacije: tvrtka A će sufinancirati projekt tvrtki B. Tko ispunjava zadužnicu? Obje tvrtke ili samo dužnik? U kom trenutku se zadužnica ide ovjeravati kod javnog bilježnika i mora li osoba koja ide ovjeravati biti nadležna za tvrtku koju potpisuje? 

 

Hvala na odgovoru!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Tvrtka B, dužnik kod javnog bilježnika ovjeri zadužnicu i preda je tvrtki A. Zadužnica se predaje onda kad ste to ugovorili, dakle, ako u ugovoru o pozajmici stoji da će garancija biti zadužnica koja se predaje najkasnije kod potpisa ugovora, onda je to vrijeme kad se predaje. Javni bilježnici imaju svoje obrasce, ne morate ništa ponijeti, samo morate odlučiti do kojeg iznosa će zadužnica biti: do 5.000,00 kn, 10.000,00 kn, 50.000,00 kn, 100.000,00 kn itd.

Osoba koja ovjerava zadužnicu mora biti osoba koja je u sudskom registru ovlaštena za zastupanje te pravne osobe - direktor ili prokurist. Opreza radi, napominjem i da direktor na drugoj stranici zadužnice može dati osobnu zadužnicu kao jamac-platac za obveze svoje pravne osobe, tvrke B, pa ako to niste ugovorili, nemojte da direktor slučajno ovjeri i to, inače će svojom vlastitom imovinom odgovarati za obveze društva.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×