Jump to content

Povrat plastičnih boca


sambomi

Preporučene objave

Možda će zvučati smiješno, no zanima me da li Konzum ima pravo ograničiti vremenski povrat novca za ambalažu.

Danas sam odnijela 40 plastičnih boca i nisam unovčila račun koji sam dobila od djelatnika koji ih je preuzeo.Radi se o 20,00 kn što i nije neki novac, no radi se i o principu.Na računu piše da ga treba realizirati u roku od 120 minuta što ja nisam pročitala na vrijeme.Znam, neznanje nije opravdanje,no ne čini mi se to OK.Odnosno ne bavim se bocama, vratim ih tu i tamo u Kaufland a oni su nekad umanjivali račun na kasi za taj iznos.

Zanima me gdje i kako je reguliran taj propis o povratu ambalaže i da li je isplata za boce ostavljena na volju pojedine trgovine ili svi moraju imati isti sistem.

Inače ovo mi je četvrti put da vraćam ambalažu jer to je zaista naša koju smo skupili i nemamo je puno.

Zahvaljujem na odgovoru. :tikvan:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neznam za ovo ograničenje...kao ni ono koje ima Getro pa možete predati 10 boca po osobi..., a ostatak pokloniti djelatniku na preuzimanju. :-D

 

Propisano je je Pravilnikom o ambalaži i ambalažnom otpadu (NN97/05 i 115/05) pa vidite hoćete li naći što za sebe (članak 11.)

 

Pravilnik možete pročitati ovdje

NN 97/05 i NN 115/05

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Milly. Ja sam svoj "problem" riješila na svoj način.Iovako ionako gubima 20 kn. Otišla sam do radnika koji preuzima boce i pitala ga može li stornirati boce od jučer i izdati novi rn za danas.Naravno da ne može.Lijepo mi je čovjek pokazao da na njegovoj kućici piše unovčiti rn u roku 120 minuta što naravno nisam pročitala prije. E onda sam kao i svaki dan otišla u Konzum, kupila što mi treba i na kasi ženi dala rn za boce te mi je ona uredno vratila 20 kn bez riječi.Onda je provuka konzumovu karticu, moj maestro i stvar je bila gotova.Osjećala sam se kao lopov i dok sam izlazila čekala da blagajnica počne vikati zamnom iako sam vidjela da je moj rn od povrata priklamala uz ostale i odložila u kasu.

A sada idem prostudirati NN i pravilnik. :-o:-):-P

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

"Danas sam odnijela 40 plastičnih boca i nisam unovčila račun koji sam dobila od djelatnika koji ih je preuzeo.Radi se o 20,00 kn što i nije neki novac, no radi se i o principu"

 

 

Radi se i o nasem izgubljenom vremenu i maltretiranju, kod kauflanda npr automat "ne prepoznaje" tj ne registrira svaku bocu.....svaki trgovac ovaj zakon tumaci na svoj nacin i sve ovo je jedan veliki cirkus

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...
  • 2 mjeseci kasnije...
  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija