Jump to content

mup-branitelj?


abram

Preporučene objave

Poštovani,

molio bih sve koji mi mogu pomoći da mi odgovore na pitanje koje muči moju kolegicu...pitanje se satoji u tome kako da ostvari pravo branitelja ili barem da dobije potvrdu o ststusu branitelja-neborbeni sektor jer je radila u MUP-u od 29.04.1992- 29.10.1992. i od 25.10.1993.-23.11.1993. na poslovima računovodstva...

Molim vas ve koji imate točne informacije kome se treba obratiti i kako dobiti potvrdu o ststusu i potvrdu o mogućim udjelima u HB Fondu.

Iskreno zahvaljujem svima na pomoći....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stari moj ja sam ti pripadnik Mupa od =5.08.1990 kao prvi hrvatski redarstvenik pa sve do kraja rata pa ti mogu samo reći što se tiče kolegice za koju pitaš po čemu bi to ona trebala dobiti status branitelja samo zato što je radila u Mup-u.Zbog onih koji su i sjedili u foteljama nepravedno su i podijeljeni udjeli u fondu pa nemoj tako što ni pitati jer me to osobno vrijeđa a vjerujem i sve one koji su bili u ratu a ne u fotelji .Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ima potpuno pravo. svi, naglašavam SVi zaposlenici u mupu su branitelji, znači i čistačice, daktilografkinje, sekretarice i sve druge osobe zaposlene u mupu u to vrijeme. i to bez obzira radili li u vukovaru ili nekom mjestu daleko od rata.

i svi su oni dobili udjele u fondu i dividentu.

glupo, do boli glupo, ali tako je......... :-?:-?:-?:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

darkoh :

 

ima potpuno pravo. svi, naglašavam SVi zaposlenici u mupu su branitelji, znači i čistačice, daktilografkinje, sekretarice i sve druge osobe zaposlene u mupu u to vrijeme. i to bez obzira radili li u vukovaru ili nekom mjestu daleko od rata.

 

Šta ti napisa i ostade živ. Nikada nemoj globalno nešto tvrditi što neznaš. Radim na području posebne države skrbi, cijelo vrijeme rta uz liniju razgraničenja i to što si napisao nije istina. Možda kod tebe, ali to ne znači SVI.

 

To nije pravilo nego iznimka i onaj tko nije bio OSO ili pričuva, a to je dobio je iznimka, ali je zaslužio. Tako je kod nas.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naravno da ima pravo,kad su takva prava,i jos ce ih i realizirati u dogledno vrijeme,a ja kao i vecina ovdje(vjerujem)nemozemo neka prava istjerat na vidjelo godinama,desetljecima :-( .PROVOKACIJE,nista drugo,a mi moramo biti strpljivi,smireni,istabletirani,prisebni,puni razumjevanja.Cudim se da uopce i vidim sta pisem pod tolikom terapijom :cuga:,koju sam danas morao popit zbog ostvarivanja nekih zakonom zajmcenih mi prava,koja cini se necu jos tako brzo ostvariti,a ta teta jadna iz MUP-a cini se da ce ipak iskopat te3 udjele.Pa kako ih nije sramota.Da su neki ljudi javno bi se ih odrekli,ali eto nisu...neznam sta bi vise napisao,a mogao bi do ujutro.Pilsevi poceli djelovati,usta suha,najradije bi po pivu,a nesmijem jer ode sve u tri pm.Pitam se da li i ta doticna ´´braniteljica´´ ima ovakovih problema ili ju sad muce ti bodovi,udjeli...da jadna ne zavrsi u kojoj od brojnih ustanova diljem Lijpe Nase u kojima testiraju lijekove na pokusnim misevima=braniteljima.PROVOKACIJA!! :ljut::ljut:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nelogično!?Upravo sam došao iz računovodstva i kolegica koja mi tamo obračunava plaću 20 godina kaže da nema ni ona ni one na šalteru.ALI je prije par dana došla jedna iz MO na šaltere i ona ima a radila je kao službenikNajpouzdanije znam da je tajnica u bivšem "štabu" dobila i povlasticu za auto.Znači fora je u PU pa ispada tko je jamio,jamio je.Nepošteno prema nama ali i prema ostalim službenicima tj.namještenicima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

E, moj Abrame, možda tvoja kolegica, po nekom čudesno i znalački sročenom zakonu i ima pravo na stjecanje statusa branitelja, udjele u Fondu i bla...bla...bla, ali ima li na to pravo i po onom nepisanom, moralnom zakonu, to je pitanje o kojem ona treba osobno porazmisliti. Iako sumnjam da će na to gubiti vrijeme, s obzirom na činjenicu da je uspjela doći na ideju da se raspita o takvim svojim "pravima". Svaka čast na debljini obraza! :crvenikarton:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

darkoh:

 

ne govorim napamet. u mojoj postaji je udjele u fondu dobila čistačica koja je radila za vrijeme milicije i nastavila raditi i dalje. isto tako su udjele dobili i mehaničari i ostali neovlašteni koji su tada radili.

 

Baš me zanima kakav ratni put ima ta tvoja čistačica, mehaničari i ostali koje navodiš. Također me zanima tko im je potpisao takve ratne puteve bez kojih nisu mogli dobiti statuse hrvatskih branitelja.

 

Također me zanima što ste ti i tvoje kolege u toj tvojoj postaji poduzeli da spriječite takva postupanja.

 

Ako nisi PROVOKATOR, onda se ponašaš kao zadnja BABA i nisi dostojan posla koji obavljaš ili kojeg si obavljao jer da jesi takva protuzakonita postupanja davo bi spriječio i podnio bi kaznene prijave da spriječiš takva protuzakonita postupanja protiv osoba koje koriste takve protuzakonite nepripadajuće povlastice i protiv osoba koje su im to omogućile.

 

Ukoliko neznaš tko im je to omogućio ta prava trebao si podijeti kaznenu prijavu protiv nepoznatih osoba koje su toj čistačici, mehaničaru i ostalima protuzakonito omogućili nepripadajuća prava, koja direktno štete svima nama.

 

Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, molio bih sve koji mi mogu pomoći da mi odgovore na pitanje koje muči moju kolegicu...pitanje se satoji u tome kako da ostvari pravo branitelja ili barem da dobije potvrdu o ststusu branitelja-neborbeni sektor jer je radila u MUP-u od 29.04.1992- 29.10.1992. i od 25.10.1993.-23.11.1993. na poslovima računovodstva... Molim vas ve koji imate točne informacije kome se treba obratiti i kako dobiti potvrdu o ststusu i potvrdu o mogućim udjelima u HB Fondu. Iskreno zahvaljujem svima na pomoći....

 

Neka kolegica ode u PU u kojoj je u to vrijeme radila i raspita se u Sektoru pravnih, financijskih i tehničkih poslova ima li uopće ikakva braniteljska prava.

lokotrw1.jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija