Jump to content

diskriminacija jednog djeteta pred drugim


izibizi

Preporučene objave

Pišem u ime svoje prijateljice koja nema pristup internetu i molim vas za pomoć: zanima je da li postoje neke pravne mogućnosti ako je njeno dijete diskriminirano od oca u odnosu na drugo dvoje djece iz prvog braka. Naime njen bivši muž plaća alimentaciju i do 300kn VEĆU od minimuma za dvoje djece iz prvog braka, skoro svaki dan ih viđa i svaki dan troši novce na sladolede, igračke, pizze, igraonice, knjige, odjeću i sl. dok dijete iz drugog braka jedva da ''turistički'' posjeti par sati mjesecno, plaća alimentaciju 100kn MANJU od minimuma i to je ujedno sve što potroši za to dijete. Moja prijateljica jedino želi pravdu i poštenje u situaciji gdje su je izdali i Czss i Sud i nesposobni odvjetnici. Smatra da joj je dijete ''proglašeno'' drugorazrednim i manje vrijednim u odnosu na drugo dvoje djece koja imaju sve. S obzirom da je taj čovjek otac svo troje djece morao bi se tako i ponašati umjesto da uporno izbjegava odgovornost prema najmlađem djetetu i daje mu samo minimum minimuma. Naravno prijateljica strahuje i kako će to sve djelovati na djetetovu psihu. Nadam se da sam uspio objasniti situaciju, molim odgovor pravnika ako je moguće - što se može napraviti da se nepravda ispravi? Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sud je odredio iznose uzdržavanja i za dijete vaše prijateljice i za ovo dvoje djece iz prvog braka. Otac je dužan plaćati određene iznose uzdržavanja, što naravno ne znači da on ne može plaćati i više ako to može i/ili želi. Ali ne smije plaćati manje. Ukoliko plaća manje ili neuredno plaća, može se protiv njega podnijeti prijedog za ovrhu neplaćenog. Također, postoji i mogućnost da se njega prijavi za kazneno djelo povrede dužnosti uzdržavanja, međutim ovo treba biti doista posljednja i krajnja opcija (jer može donijeti daleko više štete negoli koristi), i to kada svaki pokušaj razumnog i ljudskog razgovora završi neuspjehom, a on doista ima mogućnosti da plaća, ali svjesno to ne radi (potpuno ili djelomično).

 

Što se tiče ovog ljudskog dijela (odnosa prema djetetu), to je pitanje svakog čovjeka za sebe, jer tko je kakav "čovjek", na to ne možete utjecati. Forsiranje da on bude nešto što nije, neće uroditi plodom i predstavljat će iskrivljavanje stvarnosti i pretvaranje, od čega dijete opet neće imati koristi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija