Jump to content

Pokradeni od strane najmodavca-Što sada?


trecedoba

Preporučene objave

Pozdrav svima!

 

Kao podstanari živjeli smo u iznajmljenom stanu godinu dana, ali nismo stalno boravili u njemu nego samo povremeno.Uselili smo se 01.rujna 2014. i tamo bili sve do 01.travnja 2015.godine kada smo se morali privremeno vratiti u svoju kuču na moru.

U iznajmljenom stanu su nam ostale sve stvari pa i nešto namještaja,Odnijeli smo samo ljetne stvari a zimske su ostale tamo.

Dok nas nije bilo najmodavci su iznajmljivali naš unajmljeni stan trečim osobama bez našega znanja.

Početkom mjeseca studenoga došao sam u stan da iznesemo naše stvari jer smo otkazali ugovor o najmu sa 01,12.2015. Napominjem da najmodavci sa nama nisu nikada sastavili i ovjerili ugovor o najmu , nego smo im sve plačali na ruke u kešu kao i režije.Stanarina je plačan na vrijeme za sve vrijeme rtajanja najma mada nismo tamo živjeli nego bi dolazili samo povremeno.

Kada smo došli po stvari da se iselimo imali smo što vidjeti.Iz stana je bilo sve pokradeno.AMO BAŠ SVE!!!

Ostalo je nešto starih plahti i jastuka, a sve ostalo nestalo.Naša kompletna odječa i obuča,sve stvari od našega djeteta i igračke, mali kučanski aparat,audio tehnika, šminke pa su čak odnijeli i osobni pribor za higijenu i TOALETNI PAPIR.!!

 

Kada sam upitao vlasnike stana što je to , vlasnica mi je odgovorila da je prije nekoliko dana pustila mladi par da prespavaju pa su valjda oni sve odnijeli????

Ostao sam zapanjen.Natjerao sam vlasnike da odemo na policiju i tamo smo sve prijavili.Šteta je negdje oko 30.000 kn ne računajuči namještaj koji nam je tamo ostao a do kojega ne možemo doći.

najmodavci su odbili da nam nadoknade štetu.

Molim za pomoč što sada i kako da ih krivično prijavim.Nismo ni znali da imaju dupli ključ i da iznajmljuju stan dok nas nema.

 

Hvala na pomoći i odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko bi pokrenuli tužbu radi naknade štete,tijekom postupka bi se najvjerovatnije javilo prethodno pitanje u vidu postojanja ugovora o najmu,no imajući u vidu opća pravila obveznog prava da je ugovor sklopljen kada su se stranke sporazumjele u bitnim sastojcima ugovora,a što je u ovom slučaju nesporno,budući da ste ušli u posjed nekretnine i plaćali dogovorenu najamninu,to je nedvojbeno postojanje ugovora,bez obzira što to niste prenijeli na papir.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav!

 

Ja sam odmah po saznanju da smo pokradeni natjerao vlasnicu stana da odemo na policiju.Tamo sam sve prijavio, i postoji zapisnik gdje je vlasnica stana izjavila da je dala mladom bračnom paru da prespavaju u iznajmljenom stanu, odnosno na našim kevetima.Ona je znala da smo pokradeni i na upi službenice u policiji da li me je obavijestila o tome odgovorila je da nije.

Tamo u policiji sam i naveo da nam fale sve stvari iz stana, i da je šteta negdje cca 30.000 kn, a na što najmodavka nije imala primjedbi.

znala je sve a nije me obavijestila jer mislim da to nije prvi puta da ona tako radi.

 

Hvala vam na odgovorima i pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao što je napisao G-man,kaznena prijava,pa ako se utvrdi kaznena odgovornost,odnosno osuda,a tijekom istog postupka postaviti imovinsko-pravni zahtjev(naknada štete),što je po meni puno lakše po vas,budući da u građanskoj parnici vi nastupate kao tužitelj i teret dokazivanja pada upravo na vas,dok u postupku koji vam se savjetuje,vi ste oštećeni/svjedok,a DO dokazuje krivicu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Puno vam hvala na odgovoru. Ja sam im poslao jedno pismo u kojem tražim da mi nadoknade štetu koju sam pretrpio, i dao sam rok od 15 dana od primitka dopisa.Poslao sam ga s povratnicom da imam dokaz da su ga primili.

Ukoliko se do toga roka ne jave i ne predlože riješenje, ići ču na kaznenu prijavu.

 

Hvala još jedamputa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija