Jump to content

Naknada štete zbog privremene mjere


Ina83

Preporučene objave

Molim za pomoć nekoga tko zna ili je imao sličan slučaj.

 

U tijeku je parnični postupak zbog naknade štete između 2 pravne osobe i u tom sporu je izdana privremena mjera zabrane stavljanja na tržište određenih proizvoda. Ta privremena mjera izdana je na temelju rješenja upravnog tijela. Tijekom trajanja parničnog postupka pokrenut je upravni postupak radi poništenja rješenja koji je osnov privremene mjere koju sam spomenula i upravno tijelo je to rješenje poništilo (sada je u tijeku žalba, pa stoga to rješenje kojim se poništava upravno rješenje još nije pravomoćno). Suprotna strana bi povukla tužbu u parničnom postupku jer očito zbog poništenog rješenja nema više osnove da vodi parnični spor.

 

Zanima me s obzirom da je privremena mjera još na snazi (već 2,5 god) i za vrijeme trajanja te privremene mjere moja tvrtka nije mogla stavljati proizvode na tržište nastala je određena šteta i izmakla korist.

 

Koji bi bio zastarni rok za pokretanje tužbe radi naknade imovinske štete i naknade štete zbog izmakle koristi? Odnosno bi li taj zastarni rok počinjao teći od trenutka izdavanja privremene mjere ili od trenutka kada privremena mjera prestane? S obzirom da postupak traje već 2,5 god strah me da zbog proteka roka od 3 godine ne bi nastupila zastara za podizanje tužbe.

 

Ispričavam se na duljem postu i zahvaljujem na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija