Jump to content

Podjela bračne stečevine - Trgovačko društvo


_ss_

Preporučene objave

Poštovanje,

pred tužbom sam oko podjele bračne stečevine pa bi lijepo molio za pomoć nekoga tko me može uputiti u rješavanje problema iz domene trgovačkog prava.

1. Kada je trgovačko društvo Ugovorom o prijenosu gospodarske cjeline postalo univerzalni pravni i gospodarski sljednik Obrta koji sam ja kao jedini vlasnik unesao u brak, ima li suprotna strana pri podjeli imovine pravo na potraživanje dijela udjela u tom Trgovačkom društvu?
2. Ukoliko ima i sud donese takvu odluku, kakva prava sa 25% ukupnog udjela može imati u odnosu na 75% udjela drugih suvlasnika/osnivača.
3. Ukoliko je sve ovo nepovoljno za mene, koji je najlakši i legalan način da tvrtku likvidiram i osnujem sam drugu.

Unaprijed zahvaljujem svima na konstruktivnim odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, _ss_ je napisao:

Kada je trgovačko društvo Ugovorom o prijenosu gospodarske cjeline postalo univerzalni pravni i gospodarski sljednik Obrta koji sam ja kao jedini vlasnik unesao u brak, ima li suprotna strana pri podjeli imovine pravo na potraživanje dijela udjela u tom Trgovačkom društvu?

Sukladno odredbama čl.39 st.1 Obiteljskog zakona,imovina koju bračni drug ima u trenutku sklapanja braka, ostaje njegova vlastita imovina,no iz vašeg opisa se može pretpostaviti da je Trgovačko društvo osnovano tijekom bračne zajednice,slijedom čega bi se pri diobi trebala posebno izdvojiti imovina koju je činio obrt,pa tek onda pristupiti sa diobom na ostalom dijelu koji potpada pod režim bračne stečevine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija